В Харков се провежда антитерористична операция

Арестувани са 70 души, центърът на града е блокиран
Обновена: 8 апр 2014 14:47 | 8 апр 2014 08:52, Елка Василева
83
В Харков се провежда антитерористична операция
Снимка: Reuters

Украинското МВР започна антитерористична операция в Харков, обяви и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Започна антитерористична операция. Центърът на града е блокиран. Не се вълнувайте, щом приключим, ще го отворим", отбеляза той.

Още по темата

Малко по-късно стана ясно, че сградата на областната администрация в Харков е освободена в резултат на специалната операция, при която са арестувани 70 души. Това обяви назначеният от киевските власти ръководител на областта Игор Балута, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Сградата е взета под охрана от служители на правоохранителните органи и бойци от въоръжените сили на Украйна и изцяло е готова за работа", посочва Балута в съобщение, поместено на сайта на областната администрация. Той отбелязва също, че "антитерористичната операция" в града ще продължи.

Според съобщение на украинското МВР, цитирано от агенция Интерфакс-Украйна, 70-те задържани са заподозрени за "незаконна дейност, свързана със сепаратизъм, организиране на масови безредици" и нарушаване на други закони, предаде Ройтерс.

През последното денонощие в източните и южните райони на Украйна са пристигнали допълнителни спецподразделения на милицията от други части на страната, които са готови да решават оперативни задачи "без оглед на местните нюанси", се посочва в прессъобщение на МВР на Украйна.

Вчера група обществени дейци в сградата на областната администрация проведоха събрание на "областната общност", по време на което участниците изразиха недоверие на членовете на Харковския областен съвет, припомня агенцията. Участниците огласиха списък на хора, поели задълженията на "депутати от областни съвет". Беше прието решение за създаване на независима държава под името "Харковска народна република", пише БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
9
 
! Отговори
ЕС преди 10 години
Източна Украйна не иска установения с преврат фашистки режим!
68
1
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятели,Всичко е ясно... Фашистите в Киев нямат подкрепа дори на 50% от населението: "Според анкета на "GfK Ukraine" едва 12 на сто от жителите на южните области и 9 на сто от източните заявяват, че страната върви в правилна посока. По-малко от половината от респондентите в ЦЯЛАТА СТРАНА подкрепят ПРЕВРАТА, но на юг и изток делът им е само 20 процента, пише "Кийв поуст". - БТА) НЯМА ГЛУПАВ НАРОД! - А тероризма си е тероризъм... И АРАБСКИЯ И АМЕРИКАНСКИЯ И ФАШИСТКИЯ...!.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какви *** са американците. Просот обама трябав да приеме че Крим е вече руски да се обади на Путин и да сключат сделка - Крим си остава руски, санкциите срещу Русия падат,а Украйна няма да влиза в Нато, но путин изричон обявява пред свята че Русия няма да приема в състава си Украйна и че няма да подкрепя сепаратисти в останалите й части. Нататък е лесно.а сега докато Обама се лакоми за едно праче земя - крим - ще загуби цяла Украйна. ***.
66
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китай и Индия се дебнат кой на кого да забие нож в гърба бе, ***. Къде ги записахте в съюзници? А Индокитай на чия страна е? :)))
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е значи е време за тавариш Путин да спечели поредния комплект медали...
64
4
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Значи протестите и преврата в Киев е "законен",а протестите в Харков са терористични.Амаче европеиска и американска логика.Голямата мечка още не се е напълно събудила. Ще има яки шамарчета.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не им е лесно на украинците.От днес за утре им вдигат всички цени два пъти, а в замяна им предлагат евроатлантически ценности.
62
2
 
2
 
! Отговори
какво се случва преди 10 години
Аре бе нема ли пресни новиниБ Шая ми омръзна да я гледам!След като Американски наемници се присъединили към "Десен сектор" в Харков се провежда антитерористична операция.Въпроса ми сега е: Зелените Вежливи човечета къде ;е наврат играчките на соколетата от "Грейстоун" ?
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жириновски за губернатор в Киев и размирните западни територии.
60
4
 
0
 
! Отговори
до 64 преди 10 години
прав си. то около 300 хиляди семейства на олигарси не означават руския народ. тука е голяма заблуда.
59
2
 
4
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Каквото не е било прочистено след края на войната,сега пак взе да пуска листа.Значи сега ще се чисти не до корен,а заедно със земята,на която е израснало.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хи,хи,хи! Потурнаците си мислят, че като плюят Русия са по българи и от българите. А когато новината е за Турция си показват истинското лице.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време беше да се действа. да се готви Донецк.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яичко сам си го натъкна!След седмица ситуациятата ще е :Югоизточна Украйна за са Русия;Западна Украйна + бонус 15млд$ дълг за ЕС и САЩ!level complete!следва разиграване за Иран и Либия!
55
15
 
6
 
! Отговори
Българин от Русия преди 10 години
Абе ***-като ги пишете тези простотии за величието на др.Путин и "Великата Русия", някой от вас ходил ли е там за да си има предства къде и в кой век аджеба се намера т.н."велика Русия"?Вие знаете ли че ако нямат природните ресурси , които ако не изнасят за Европа ще пукнат от глад за няколко месеца.А знаете ли защо нефта се изнася в суров вид/който е много по евтин, отколкото ако е в преработено състояние/? Русия реално се намира в 18 век и определено не е бяла държава.
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, какво, индийците ще пратят войски в Украйна или китайците?---------За какво им е да пращат, като руснаците ще си я вземат с 1 щракане на пръсти.Моли се психопатите от САЩ и Гейвропа да спрат с лакомията си, щото втората световна ще изглежда като детска игра.
53
2
 
8
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
Путин това и чакаше. Танковете вече подгряват.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 56: "Снайпериситите бяха наети от самите майдански фашисти"....тази версия обаче е на "" ИТАР-ТАСС"" !!!???
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Основното оръжие вече не е бройката воюващи войници..."Преди да философстваш, пусни youtube и им виж армиите и въоръжението.Бройката няма значение ако са диваци с калашници, а те са с армии с 370 милиарда годишно бюджет.
50
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Числеността отдавна не е показател във войната. Влез в уикипедия и виж Израел с колко войска, колко повече побеждават. Твойте Китай и Индия никога не са водили военни действия на чужда територия.