Опитите на Киев за силов сценарий ще са без резултат

Руският печат за последиците от протестите в Източна Украйна
Обновена: 9 апр 2014 09:33 | 9 апр 2014 09:22, Елка Василева
83
Опитите на Киев за силов сценарий ще са без резултат
Снимка: Reuters

Проруските активисти в Украйна, окупирали административни сгради в източните градове Харков, Луганск и Донецк, не постигнаха заявените си цели, пише руският в. "РБК дейли".

Идеята в тези региони да бъдат провъзгласени "народни републики" и да се проведат референдуми за самоопределение се провали. Самопровъзгласеният парламент на "Харковската народна република" е арестуван в пълен състав. Властите преговарят с протестиращите, в чиито ръце остават само Донецката областна администрация и областният офис на Службата за сигурност на Украйна в Луганск, посочва вестникът.

Украинските власти не бързат да минат към решителни действия. Временният шеф на президентската администрация Серхий Пашински обеща твърди действия, ако ситуацията в Донецк и Луганск не намери мирно решение, но без да посочи някакъв срок, се казва в статията.

Още по темата
Опитите на Киев да приложи силов сценарий няма да имат резултат. Без политически диалог с Югоизточна Украйна нестабилността ще се възпроизвежда отново и отново, коментира руският политолог Константин Затулин.

Властите в Киев не желаят да признаят вината си за мащабните протести в Източна Украйна, пише "Росийская газета". Според официоза хората от Изтока са недоволни, че "не им предлагат избор на предстоящите избори, поставят ги пред необходимостта да избират между кандидати, един от които е готов да хвърли атомна бомба върху Югоизточна Украйна, а друг в интерес на своя "сладък бизнес" се кани да отстъпи страната на ЕС и НАТО".

Руски медии писаха за разпространен наскоро в интернет запис на телефонен разговор, в който бившият премиер Юлия Тимошенко заплашва руснаците с атомна бомба заради анексията на Крим. Сред кандидатите за президентския пост в Украйна е и бизнесменът Петро Порошенко, собственик на сладкарски предприятия.

Сегашните управляващи в Киев се стремят да не допуснат в Югоизточна Украйна народно волеизявление, по време на което хората от рускоезичните региони "без съмнение ще се изкажат за федерализация на Украйна", твърди "Росийская газета" и критикува "линията (на Киев) на силово потушаване на протестите".

"Украински национално загрижени медии обвиняват олигарха Ринат Ахметов, че миналата нощ фактическият стопанин на Донбас е преговарял с проруските активисти, окупирали сградата на областната държавна администрация в Донецк", четем в "Московский комсомолец". "Посланието на украинските журналисти е просто: не може да се преговаря със "сепаратисти". Изповядвайки този принцип, новата украинска власт вече изгуби Крим. И Ринат Ахметов в момента е май единственият човек от елита, който си припомни, че компромисът е велика сила. Заради което сега си пати", отбелязва вестникът.

Украинските власти смятат, че в Източна и Южна Украйна само няколко процента от жителите изпитват носталгия по Съветския съюз и подкрепят идеята за присъединяване към Русия. Депутати и чиновници твърдят, че хилядите граждани, излизащи с руски знамена на митинги в Луганск, Донецк, Харков, Николаев, Одеса, са "платени провокатори". Тези дни първият вицепремиер Виталий Ярема заяви, че сепаратистките акции са финансирани от сваления президент Виктор Янукович, напомня "Независимая газета".

Ако бунтовен Донецк, Харков и Луганск предпочитат кримския сценарий, икономиката на Украйна ще колабира и ще я чака пълно преустройство. Затова пък присъединяването към Русия ще спомогне промишленият потенциал на Донбас да бъде издигнат на качествено ново равнище. Освен това украинският Югоизток ще може да стане донор за руския бюджет далеч по-бързо, отколкото Крим, чертае перспективи "Взгляд".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
29
 
! Отговори
СДД преди 10 години
Ситуацията е следната. САЩ се опитва да си докара ракетите до вратата на Кремъл , защото противоракетната защита на Русия е на такова ниво че нито една ракета летяля повече от 3 минути няма шанс.В същото време Русия се опитва да го предотврати и има пълно право на това.Това е все едно Русия да разположи ракети в Куба.При подписването на споразумението за обединение на Германия имаше член който ограничаваше разширението на НАТО.А те го докараха до границата с Русия.На каго да вярват.
46
1
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ЗА ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА ДОЛАРА ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ КАТО МЕЖДУНАРОДНА ПЛАТЕЖНА ВАЛУТА...ПРОСТО НЯМА ПОКРИТИЕ И СЕ ПЕЧАТИ НА ПОРАЗИЯ...ВЕЧЕ ИРАК НЕ ПРОДАВА ПЕТРОЛА СИ В АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ...ВИЖТЕ КАК СЕ ПРОМЕНИХА СТРАНИТЕ ОТ ГОЛФА..ИНВЕСТИРАТ В СТРАНИТЕ СИ И НЕ ИЗНАСЯТ КАПИТАЛИ...ВЕЧЕ НИТО ЕДИН ПОЛИТИК ОТ АФРИКА..АЗИЯ...Ю.АМЕРИКА НЕ Е СИГУРЕН ЗА ПАРИТЕ СИ В АМЕРИКАНСКИ БАНКИ...НИКОЙ НЕ Е СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ВИЗА И ЧЕ ИМОТИТЕ МУ НЯМА ДА СЕ ПРИБЕРАТ..ЧЕ НЯМА ДА ГО НАРЕКАТ ДИКТАТОР
45
2
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
КЛЮЧА ЗА МИРНО РАЗРЕШАВАНЕ НА УКРАИНСКАТА КРИЗА Е В ШИРОКА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ И САМОУПРАВЛЕНИЕ НА ОТДЕЛНИТЕ ОБЛАСТИ...ИНАЧЕ СЕ ОЧЕРТАВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И ДА СЕ ПОВТОРИ ЮГОСЛАВСКИЯ МОДЕЛ НА РАЗПАД...
44
2
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ НЕТРЯБВА ДА ИНВЕСТИРАТ НА АНГЛИЙСКАТА И АМЕРИКАНСКАТА СТОКОВИ БОРСИ СМЯТА РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПУТИНИЗНОСА НА СУРОВИНИ ДА СЕ ОБВЪРЖЕ С ИЗНОС НА АМЕРИКАНСКИ И ЗАПАДНИ ТЕХНОЛОГИИ И ДОРИ НА ЦЕЛИ ПРЕДПРИЯТИЯ В РУСИЯ..СВЪРШИ ИЗНОСА НА СУРОВИНИ СРЕЩУ ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯНА СРЕЩИТЕ БРИКС СЕ ОБСЪЖДА СЪЩАТА ПОЛИТИКА ДА БЪДА ПРИЛОЖЕНА И В СТРАНИТЕ ОТ АФРИКА.АЗИЯ.Ю.АМЕРИКАРАЗВИВА СЕ ТЕЗАТА ЗА МНОГОПОЛЮСНИЯ МОДЕЛ НА СВЕТА КЪДЕТО ДА НЯМА ЕДИН СВЕТОВЕН ЖАНДАРМ И ДОЛАРА ДА ОТПАДНЕ КАТО МЕЖДУ
43
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката: Руснаците дават заден ход.
42
4
 
3
 
! Отговори
Доскал преди 10 години
До ВМиличък, ни се излагай!Не се помпай с манията за величие, напълзла ни напоследък като компенсаторна реакция на дълбокото ни вътрешно усещане за малоценност.И аз съм българин и патриот, но стоя здраво на земята, знам и мисля.Трябва да знаеш, че ние пишем с графиката на реформата на Петър Велики, направена по европейски образец, подобрена от реформата на Академията. Имало е разни фити, ижици и т.н."Ромеи" българите са наричали това, което днес наричаме "византийци" - Източната Римска империя
41
3
 
25
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Днес има само една алтернатива за Украйна: федерализация на страната - или гражданска война до пълното унищожаване на хората. Няма никакъви други възможности, трябва за всички да се разбере това! ЕС и САЩ не могат да направят нищо, това е задънена улица.
40
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakvi republiki ,kakvi 5 leva , BOI PO MANERKITE. Slava Ukraine!
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DA TAKA E USA DA GI BOMBARDIRA NABYRZO I DA VNESE DEMOKRACIQ DA IZBIE 10 000 000 RUSNACI E SUPER XUMANNA MISIQ V IMETO NA SVOBODATA ,XUMANNOSTTA I DEMOKRACIQTA.TIMO6ENKO E ZA A VIE?
38
2
 
20
 
! Отговори
Без име. преди 10 години
Нито един руски милиардер, инвестиращ на лондонската борса не лош за англичаните. Нито арабският такъв, въпреки, че няма богат арабин, който не превеждал на някоя от терористичните организации в определен момент заради своите финансови интереси. Но в Лондон парите не миришат. Поне до един момент, де - когато е удобно. Пример за европейско двуличие номер 454
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпреки, че снимката е цветна тя отразява сцена от втората световна война !
36
4
 
22
 
! Отговори
Без име. преди 10 години
Силовият сценарий ако е в полза на ЕС и САЩ е напълно обоснован, демократичен и реализуем. Щом е за Русия - не. Само ще ви кажа, че сметките на Янукович , които оповестиха в Англия, не са разбрани ей така преди 3 месеца. Парите му си бяха там и преди 2г, но щом е бил удобен за западната политика е нямало никакъв проблем, че е милионер, как е забогатял и къде си държи парите. Но като каза не на ЕС, изведнъж се превърна в крадец и престъпник. Пример за европейско двуличие номер 453.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 42 i 43 da pischesh typni bez da mislisch i samo da se xiliscn kato nenormalnik nikak ne se vryzva po dobre se pregledaite
34
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Опитите на" Кремъл за кримски "сценарий ще са без резултат".
33
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледай *** сещай се за Сталин. Остава само да реиндустриализират и Гулаг!
32
24
 
6
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
ЕДНА ВЪТРЕШНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ---ЩЕ СЕ ОТРАЗИ СТРАХОТНО НА ИМИДДЖА НА РУСИЯ!!!РУСИЯ ---ПРОСТО ЩЕ СЕ МАРГИНАЛИЗИРА ,КАТО СЕВ.КОРЕЯ!!!ТОВА ЩЕ Е ЧУДЕСНО!!!!!
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OFORMIXA SE DVA NEPRIMIRIMI LAGERA KATOLICITE I EVREITE NA ZAPAD I IZTO4NOPRAVOSLAVNITE NA IZTOK.EVREITE MAIDANCI I KATOLICITE RAZVALIXA KREXKIQ MIR S BRUTALNOTO ZAVZEMANE NA VLASTTA I RE6AVAT VSI4KO BEZ DA SA IZBRANI.BYRZAT ZA ZAEMI ZAROBVAT UKRAINA S MVF.MAIDANCITE SA NEPRIMIRIMI I MRAZQT RUSKOEZI4NITE TO SE VIDQ I TQXNA 6TEE VINATA AKO UKRAINA SE RAZPADNE.VREME E MAIDANCITE DA VURVQT NA MAIDANATA SI ZA DA IMA UKRAINA.FEDERACIQ TRQBVA.
30
10
 
9
 
! Отговори
В преди 10 години
Украйна както и Сърбия са нищо повече от остатъчна енергия от сблисъкат на две велики цивилизации(създатели на цивилизации ) - Първата и Втората Български Империи( създателите на кирилицата и на славянската цивилизация ) и ромеите / латинците (създ. на католическият / латинският свят ) , някога водили ожесточена борба за културно налагане над Европа и отвъд . Това се вижда ясно от азбуките, които използват и Сърбия и Украйна - смесица от кирилица и латиница . Те са нации и никога няма да бъдат , щом са направили компромис с това ,няма да се учудя , ако скоро украинците приемат латинската азбу
29
23
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
България ВИНАГИ ще подкрепя свободна и независима братска Украйна и нейната териториална цялост!
28
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 30За протестиращите срещу проучването дали имаме шистов газ у нас ли питаш?Ми не ги арестуват,щото са на хранилката на Гаспрома.