Унгария готова да доставя газ на Украйна

Техническите условия са налице, каза унгарският външен министър
Обновена: 11 апр 2014 07:50 | 11 апр 2014 07:44,
36
Унгария готова да доставя газ на Украйна

Унгария е готова да доставя природен газ на съседна Украйна, а техническите условия за започване на реверсните газови доставки са налице, заяви унгарският външен министър Янош Мартони, цитиран от Ройтерс.

Той направи това изявление след среща във Будапеща със заместник-външния министър на Украйна Данило Любкивски.

Унгария получава повечето от газовите си доставки от Русия по газопровод, който преминава през Украйна. Унгарската телеграфна агенция (МТИ) цитира и думите на Мартони, че Будапеща твърдо подкрепя териториалната цялост на Украйна и смята, че анексирането на Крим от Русия е незаконно.

Операторът на газопровода - унгарската компания ФГС (FGSZ Zrt), заяви по-рано, че Унгария може да доставя на Украйна по 16,8 милиона кубични метра газ дневно.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Украйнагаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
ветеран преди 10 години
Маджарите да доставят газ на Украйна който преди това минава през самата Украйна,нали не си мисли някой че може да стане на цени народни?
30
0
 
0
 
! Отговори
Petar преди 10 години
Eh da imahme poveche gaz ta da prodavame na Ukraina, ta i nie da spechelim neshto.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Браво на УнгарияБраво,браво,след 2 месеца и Унгария ще спре доставките. Разберете, украинците са ***, ТЕ ПРОСТО НЕ ПЛАЩАТ и все някой е длъжен да ги издържа.
28
4
 
3
 
! Отговори
Браво на Унгария преди 10 години
Браво на Унгария
27
2
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
Орбан защитава унгарските национални интереси, както Путин - руските. Видя възможност за Унгария да изкара пари от кризата в Украйна, и ще се възползва. Браво на Орбан, ще продава на хохолчетата пак същия руски газ, само ,че тоя път с посредник и комисионна. Браво! Истински десен национално отговорен политик. Нищо общо с нашите американо-турски гъзоблизци "реаниматорчета". Жалко за Бойко, можеше преди 5 години да се превърне в българския Орбан, вместо това си остана банкянска тиква...
26
1
 
2
 
! Отговори
Иване бре, преди 10 години
яж повечко фасул,па продавай газ...
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин,отново надхитри всички. Съгласен е,страните от ЕС да му плащат по 350е газта и да я продават на Украйна. Така той редовно ще си взема парите за доставките,а ЕС държавите да си чакат парите от Украйна. Разберете,Украйна е ***,който Русия залепя на ЕС..............:)
24
3
 
15
 
! Отговори
Бъзик Изток преди 10 години
Унгарците ще са поредна жертва на колониалистичните амбиции на Запада, ми нали и техният газ идва от Русия, като спре кранчето Путин тогава накъде!?
23
0
 
13
 
! Отговори
АН преди 10 години
НЕКА И БЪЛГАРИЯ ПРАЩА НА УКРАЙНА
22
0
 
17
 
! Отговори
АН преди 10 години
УНГАРИЯ ОТКЪДЕ ИМА ГАЗ ОТ РУСИЯ
21
2
 
7
 
! Отговори
рл преди 10 години
До ИванКоя е тази нашата газ - наша газ нямаме, или имаш предвид тази в бутилки по 1 лтр за осветление
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Унгария си проси да плаща двойна цена при следващото договаряне :) ако не е открила свободната енергия до тогава :)(ще се формулира като неоторизиран дилър и ще трябва да плати и лихвите :) )С чужда пита помен прави!
19
4
 
12
 
! Отговори
положението преди 10 години
До пенаДа Пено чети:Руснаците повече десет години ги прецакваме със АЕЦ, тръбопроводи и бази на НАТО. Ние ги виждаме за близки, те нас -за предатели. Елементарно е !
18
2
 
6
 
! Отговори
xfgfsg преди 10 години
Няма как да я продават по скъпо като половината пари утиват в управляващата партия а яе тебе те баламосват разни медии си е лично твой проблем когато бяхме зависими от русия ни подаряваха нефта ако не вярваш питай баща си .Крим мина към русия същия месец пенсиите бяха увеличени 3 пъти българия е от 10 години в европейския и са увеличени с 50 лева да не говорим за икономики .
17
4
 
7
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Браво на унгарците ,да дадем и ние нашата газ на украинците . Ще се топлим на ***,ама да стоим далеч от мечката и те от нас.
16
10
 
6
 
! Отговори
пена преди 10 години
До АнонименИнтересно, братушките са ни уж приятели а ни продават газта значително по-скъпо отколкото на цяла европа... Някой русофил няма ли да се изкаже по темата?
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема май е не кой ще доставя газ за Украйна а кой ще им го плаща
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Унгария-готова е да доставя руска газ на Украйна.На руснаците им е през оная работа-те не са отказали да доставят газ на Украйна-просто искат тя да си го плаща,а дали тяхната газ ще се отива в Унгария през Украйна и после ще се връща пак в Украйна им е все тая-важното е на каква цена и да е платена
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето ви цени на газ-аsupermnenie.mirtesen.ru/blog/43769172156/Uzhasnaya-evropeyskaya-tsena-na-gaz?utm_campaign=transit&utm_source=main&utm_medium=page_0&pad=1
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали си стоян петров или петър стоянов, все тая! Гледай, мечката докато си върти дупето, ти да не се наакаш!