Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"

Шефът на НАТО е обезпокоен от напрежението в Украйна
Обновена: 13 апр 2014 14:46 | 13 апр 2014 14:44,
172
Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"
Андерс Фог Расмусен Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заплаши Русия с "по-дълбока международна изолация", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В публикувана днес статия в датския в. "Политикен" Расмусен заяви, че Москва "се опитва да определя и даже диктува курса на Украйна".

Още по темата
Според него Русия е "разположила военнослужещи по границата с Украйна" и е "провела незаконен референдум в Крим". "Русия е изправена пред избор: да спре да обвинява другите за своите собствени действия, да изтегли войските, да се придържа към международните си задължения и да започне да възстановява доверието; в противен случай Русия може да очаква единствено по-дълбока международна изолация", каза той.

В изявление, цитирано от Ройтерс, Расмусен изрази безпокойство от появата на проруски въоръжени лица в Източна Украйна и предупреди, че каквато и да е по-нататъшна руска военна намеса в Украйна би задълбочила международната изолация на Москва.

"Крайно обезпокоен съм от покачването на напрежението в Източна Украйна", каза той.

"Виждаме съгласувана кампания на насилие от проруски сепаратисти, целящи да дестабилизират Украйна като суверенна държава", заяви Расмусен.

Според него появата в Източна Украйна на мъже с руски оръжия и идентични униформи без отличителни знаци - като тези, които носеха руските войници при завземането на Крим, е "тревожно развитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
9
 
! Отговори
ttt преди 10 години
Ето какво каза бившия шеф на нато за действията на коалицията:"Дори недресирана *** би се справила по добре, бесен е ексшефът на ПентагонаДоналд Ръмсфелд"
55
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ето и малко подробности: youtube/watch?v=FDI582TFBq4Приятно гледане.
54
0
 
19
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Както е казак великият Иван Вазов-"кат Русия няма втора тъй могъща на света ,тя е нашата опора тя е наща свобода!"
53
0
 
32
 
! Отговори
калвач преди 10 години
Що за логика!!! защо обвиняват Русия след като за всичко което става в Украйна са виновни USA ЕС НАТО, ако не се бяха заинатили да прикоткат Украйна в ЕС и да налагат тяхната демокрация Крим щеше още да си е украински. Русия не е нападала Украйна всичко което става там са си вътрешни проблеми на Украйна. Народа трябва да реши кои ще са управниците избрани на избори а не само назначили се бандити.Русия може да се намеси само ако заплашат руското население в Украйна.
52
2
 
18
 
! Отговори
от село преди 10 години
Изродиха се хората ,както и идеите. Приветствам ви да гласувате на европарламентарните избори за БСП , за да може първата партия в ЕП да стане ПЕС и да излъчи свой председател , който да покаже среден пръст на САЩ !!! , а на нашите парламентарни , може да дадете гласа си за тези които не са *** *** на САЩ.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като е толкова Ербап тоя Расмусен и като не признава Крим за Руска Територия да се опита да вкара Своите Кораби на Кримско Пристанище да видим кво ще му се случи на ТВА ***
50
0
 
14
 
! Отговори
$?! преди 10 години
И Русия се изплаши.. Така се изплаши, че никой повече не чу за нея...
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намусен *** първи тиквен медалист.
48
0
 
19
 
! Отговори
не син преди 10 години
НАТО е рекетьорската банда на запада ! Вече го няма Варшавския договор за да ги възпира и САЩ,Англия,Франция,Холандия и сие се чувстват като бандит в сладкарница пълна с деца !
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Расмусен провали НАТО и вместо орден, нашата ирландска пастирка трябваше да му бие един шут за изпроводяк.Сега, на НАТО му остана само едно квичене. На друго не е способно.
46
0
 
23
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Да не вземат само руснаците да налагат санкций,че тогава нито американските космонавти ще имат с какво да летят в космоса,нито заводите в западна Европа ще могат да работят без природен газ от Русия!Американците са виновни за всички световни беди,месят се по-целия свят-за отцепването на Косово от Сърбия беше "законно"и "суверенен избор"на албанците,а за Крим това било незаконно,нарушаване на международното право и тнт!Американците са двуличници,когато им изнася може!Само че това е Русия!
45
0
 
18
 
! Отговори
Somebody преди 10 години
НАТО НИКОГА няма да се намеси, там където има вероятност да му падне имиджа на свръх-военно формирование... Защо така ще загуби доверието на своите страни-членки и ще се види, че файдата от него е само на хартия! ЕС пък отлично знае, че може да загуби огромен пазар преди всичко на автомобили и лека промишленост в Русия, както и да се наложи да търси алтернтивни източници на газ, каквито няма в момента.А какво би станало, ако Русия започне да продава петрол е ЕВРО или Юани ? :)
44
2
 
23
 
! Отговори
Somebody преди 10 години
На Расмусен му е лесно да грачи на изпроводяк - изтича му мандата! Само, че всички много добре знаят, че не могат и е опасно да пуснат оръжие срещу Русия, както и че най-големият клиент на Газпром е западна европа! Какво би станало при най-крайно стечение на обстоятелствата: Европа остава без газ и настава тупаника, при който ще се види, че НАТО всъщност не е толкова всесилно. По-опасното, обаче е друго-че ще се види, че страните членки на НАТО не могат да разчитат на митологизирания му образ..
43
0
 
17
 
! Отговори
До17 преди 10 години
М-м, да. Ходил си в Ленинград.....чушки. Имал си желание, тръпнел си да "излезеш в чужбината" ... но на Вадуль Сирет са те върнали без приглашение, а си нямал такова защото си мързелив долен ***, свикнал на облаги от всяка зависима и объркана от европейските и американски "ценности" държавна система. *** ***. Ще сравнява Санкт Петербург с индианците.
42
1
 
17
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
TOIA NA SNIMKATA IMA VID NA ALKOHOLIK
41
5
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Не ми се обиждайте г-жи и г-да българи,с вашия манталитет Доган много години ще ви управлява
40
0
 
4
 
! Отговори
До-55 преди 10 години
До АнонименОбърка се нещо попитай баща си, като клекне какво получава в устата ***.
39
0
 
3
 
! Отговори
До-52 преди 10 години
За да разсъждаваш какъв съм аз трябва мозък,а ти си много далеч от всякаква мисъл мижитурка измислена.
38
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, ***....Каква мизерия те чака ***....
37
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 49Така ли бре, русофилистико :)