Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"

Шефът на НАТО е обезпокоен от напрежението в Украйна
Обновена: 13 апр 2014 14:46 | 13 апр 2014 14:44,
172
Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"
Андерс Фог Расмусен Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заплаши Русия с "по-дълбока международна изолация", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В публикувана днес статия в датския в. "Политикен" Расмусен заяви, че Москва "се опитва да определя и даже диктува курса на Украйна".

Още по темата
Според него Русия е "разположила военнослужещи по границата с Украйна" и е "провела незаконен референдум в Крим". "Русия е изправена пред избор: да спре да обвинява другите за своите собствени действия, да изтегли войските, да се придържа към международните си задължения и да започне да възстановява доверието; в противен случай Русия може да очаква единствено по-дълбока международна изолация", каза той.

В изявление, цитирано от Ройтерс, Расмусен изрази безпокойство от появата на проруски въоръжени лица в Източна Украйна и предупреди, че каквато и да е по-нататъшна руска военна намеса в Украйна би задълбочила международната изолация на Москва.

"Крайно обезпокоен съм от покачването на напрежението в Източна Украйна", каза той.

"Виждаме съгласувана кампания на насилие от проруски сепаратисти, целящи да дестабилизират Украйна като суверенна държава", заяви Расмусен.

Според него появата в Източна Украйна на мъже с руски оръжия и идентични униформи без отличителни знаци - като тези, които носеха руските войници при завземането на Крим, е "тревожно развитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
3
 
! Отговори
РаСмусКен преди 9 години
На Расмунсен му се вдигна самочувствието от ордена на нашите ***.
115
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевПърво Крим е бил винаги руски,до като Хрушчов не го дава на Украйна,второ 80 процента от населението там е руско,нормално е те да си искат родината!Американците ли спазват международното право-които без никакво основание нападнаха Ирак,Сърбия,Либия,месят се по целия свят,опражняват двойни стандарти,когато им изнася в случая Косово говорят за "демокрация""право на избор",а за Крим било нарушаване на международното право!
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пфуууу! ЕС е една пръдня под налягане?
113
2
 
6
 
! Отговори
1234 преди 10 години
До ВасилевТогава събери на всичките *** грездеи по твоите дупки за да се задоволиш и прочистиш мозака и дупките
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само закона ГЛАС СТИЙГЪЛ може оправи дупките в Финансовата система и Спекулацийте на ФОНДОВИТЕ БОРСИ
111
2
 
5
 
! Отговори
? преди 10 години
До ВасилевЖената Василев? Странно.
110
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да е с вас,братя Украини!В неравната битка с болшевишкия Антихрист...
109
2
 
9
 
! Отговори
До 139 преди 10 години
Колко си Прав Еврейската Частна Банкова Система знае за какво става въпрос и с своето влияние в НАТО, ООН не може да си го позволи за това и ОБАМА като главен световен Банков Говорител изпълнява техните Нареждания дори до Война ще се стигне само Тяхната Финансова Фалшива Система градена на Кредити *** да остане Също като Американският Бюджет които си го променят както им е Угодно и в него до тази година нямаше никакъв Контрол
108
2
 
13
 
! Отговори
1234 преди 10 години
До ВасилевЧитак защо не коментираш че снощи шефа на ЦРУ е бил в украйна под чуждо име и е дал заповед ФАШИСКИТЕ ЗАПАДНИ УКРАИНЦИ ДА УБИВАТ УКРАИНЦИ ХРИСТИЯНИ ХО ти ЧИТАК *** нямаш толкова ум за да се усетиш а по добре се плякай дупето като не разбираш
107
2
 
13
 
! Отговори
Somebody преди 10 години
120, а какво би станало с щатската икономика и дори НАТО, което се финансира на едно 80% от САЩ, ако Сирия, Иран , Китай и Русия напуснат ОПЕК ? :) Ще ти кажа - ще започнат да продавт петрол във валута различна от щатски долари, съответно тази валута ще скъпне и ако тя е китайската, тежко на Федералния резерв, защото основния дълг на сащ е към китай... ФЕД винаги се е крепял точно на ОПЕК! И това го знаят всички световни икономисти...
106
0
 
6
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
До АнонименPRAV SI DRUZE,NO SASHTATA SHEPA HORA NE SI NAPRAVIHA DOBRE SMETKATA TOZI PAT,PROSTO SRESHTU TIAH E RUSIA,A S RUS NIKOI NE MOZE DA SE EBAVA,ZATOVA SA BESNI I PUSNAHA PRODAZNITE SI PODLOGI DA LAIAT,POSLEDICITE SA MNOGO NEGATIVNI ZA SHEPATA HORA SLED TAZI UK KRIZA,SVETA NAI POSLE VIDIAOBRAZA NA SATANATA,TA OTTUK NATAM SHTE ZNAEM KOI SA TE,I KAK SA PODCHINILI CELIA SVETOVEN POLITICHESKIELIT V PLANOVETE SI,BEZ RUSIA,KITAI I OSHTE NIAKOLKO SVOBODNI NEZAVISIMI DARZAVI
105
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баба Ванга предрича кръвопролития в Б-ИЯ през месец май. Нали президента и С.Паси си правят фотоси с шефа на НАТО и се хилят доволни. Но тази снимка дали ще се хареса на Путин. Ако стане нещо първо ние изгаряме.
104
1
 
9
 
! Отговори
До 125 преди 10 години
Ми ние от 89 чакаме вие от НАТО и Ес да ни помогнете ама то близо 26 години от вас ФАЙДА няма Еми как няма да Искаме с Русия как може да ви зачитаме и уважаваме като не ни Бръснете за Сливи Кото беше беше с Празни Приказки Народа няма да заживее по добре явно Вашата Система трябва вече да се Сменя спокойно ние ще ви Помогнем то се видя че вие на нас неможете
103
2
 
4
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
VASILEV RISKUVASH DA BADESH POSTAVEN V IZOLATORA,KAZA MI GO DOKTOR CVETANOV
102
2
 
15
 
! Отговори
тя преди 10 години
КАКВО ОБЩО ИМА РУСИЯ С БУНТОВЕТЕ В УКРАЙНА? Тези , които най- много кудкудякът запалиха огъня в Украйна като търсеха определени цели и сега о- ле -ле ." Каква я мислехме , тя каква стана".
101
0
 
6
 
! Отговори
хохохо преди 10 години
До Одисей 1Пълно с коли на лизинг по улиците, а? Много богати сме станали, ***. Като останем на улицата, тогава ще се сетиш и ти, ама нейсе.
100
1
 
6
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
До ВасилевSKRII SE TARSI TE DOKTOR CVETANOV
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО116 ТИ ДА НЕ СИ С ПСЕВДОНИМА ТЮРК НОМЕР 19 ОТ СТАТИЯТА ЗА КИПЪР
98
0
 
5
 
! Отговори
До Василев преди 10 години
Гледам ви тука ежедневно няколко и други Екземпляра и си мисля дали случайно не пишете от Безмер или от Граф Игнатиево директно от НАТОВСКИТЕ БАЗИ ЗА ТОВА И СТЕ ПОСТОЯНО ТУКА ВЪРТИТЕ СЕ НА СМЕНИ НАДЯВАМ СЕ ЧЕ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ КАКВА Е РЕАКЦИИТЕ ОТ ВАШИТЕ МАНИПУЛИРАЩИ КОМЕНТАРИ
97
0
 
9
 
! Отговори
До аз: преди 10 години
Абе, "умнико", я приведи поне един пример за "вината" на Русия относно обедняването и обезлюдяването на България, `щото нещо не се сещам?! Никой не се изкарва по-руснак от руснаците, въпросът е за съвсем друго, ама няма смисъл да ти се обяснява... апропо - писането само с главни букви е израз на абсолютна простащина, но май и това няма нужда да ти се обяснява защо е така?!