Сблъсъци в Харков, има ранени

50 души са пострадали, 10 са откарани в болница
Обновена: 13 апр 2014 20:13 | 13 апр 2014 18:34,
185
Сблъсъци в Харков, има ранени
Снимка: Reuters

Украинското вътрешно министерство съобщи, че при днешните сблъсъци в Харков между участници в протестите на привърженици и на противници на федерализацията са пострадали 50 души, 10 от които са откарани в болница. Сред ранените е и сътрудник на милицията, предаде ИТАР-ТАСС.

Около 3000 души са участвали в масовите акции в центъра на града.

Още по темата
Според съобщението на вътрешното министерство част от привържениците на федерализацията са навлезли на територията на градския съвет, а друга, по-многочислена група е тръгнала към следствения изолатор, за да настоява да бъдат пуснати задържаните на 8 април по време на операцията по освобождаването на сградата на харковската областна администрация.

Министерството уточнява, че заради усложнената ситуация всички задържани на 8 април са отведени в следствения изолатор в град Полтава.

По-късно милицията в Харков е успяла да избута участниците в проруските протести от вътрешния двор на градския съвет, предаде ИТАР-ТАСС. Според информация на вътрешното министерство в хода на операцията един милиционер е ранен и откаран в болница.

Протестиращите се опитали по-късно да щурмуват централния вход на сградата, но милицията ги отблъснала.

По-рано бе съобщено, че участниците в демонстрацията в подкрепа на киевските власти са се събрали при паметника на Шевченко, а привържениците на федерализацията, които настояват за Югоизточна автономия и са против предсрочни избори за президент, са при паметника на Ленин на площад Свобода.

Украински медии съобщават, че около 500 участници в проруския митинг са окупирали по-късно сградата на градския съвет в Харков. При тях е отишъл кметът на града Генадий Кернес и ги е призовал да изберат петима души за преговори, предаде БТА.

По-рано днес беше съобщено за убити в започналата тази сутрин антитерористична операция от силите за сигурност на проевропейското украинско правителство срещу проруски активисти, окупирали редица сгради в град Славянск, в източната част на Украйна.

Убит е офицер от Украинската служба за сигурност, а петима са ранени. Проруски активист също е бил убит при сблъсъците с украинските сили на реда в източния град Славянск.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: УкрайнаХарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
ето на преди 10 години
абе каква братска война ви тресе - украинците не са руснаци и те се харесват , колкото и ние със сърбите а Украйна ще се разцепи ,защото е изградена ,както беше Югославия няма как различни народи един да ги яхне и да ги управлява ,приказки от рода толерантност !!? наистина трябва да се прекроят границите на държавите за да миряса Европа
125
4
 
15
 
! Отговори
ТЦ.ТЦ...ТЦ! преди 10 години
Ей...само политолози и разбирачи пишат тука! Какъв умен народ сме бре...за чудо и приказ! Още вярвайте на Европа и САЩ! Вярвайте далеч ще стигнете...далеч в ъгъла! Русия е най-добре въоражената в света страна в момента! Излезте от холивуд и вижте на яве какви оръжия развиха руснаците последните 10 години! Путин може да прави каквото си иска! Само леко резюме: https://youtube/watch?v=KaoYz90giTk - айде който знае английски да гледа и да си превежда на простия мозък!
124
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто така ,от любопитство вижте кои са битите в Харков :rusvesna.su/news/1397391443
123
2
 
2
 
! Отговори
xxx преди 10 години
До ХекторХекторчо, ами за България не те ли еня бе ахмако? Долни твари!!!
122
3
 
17
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Демона се сили и заплашва,Боже пази Русия............
121
3
 
12
 
! Отговори
До спонги преди 10 години
До 2007 беше всичко вече разпродадено Приватизирано тъкмо тогава се очертаваше България да може да продава стоките си в Европа но Уви и до ден днешен имаме ограничения в износа на стоки с Евросъюза не искам също и да пропусна момента да кажа че освен тия малко предприятия които работят в момента почти нямат българско участие а тези които имат са принудени да продават на други пазари какъвто е Руският така че ние като български граждани трябва да си гледаме интереса които върви с Русия
120
2
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Анонимен 150 Посочи ми къде Адолф е казал, че "славяните са тор" и ще черпя един шнапс.
119
3
 
6
 
! Отговори
До спонги преди 10 години
Значи така нашите Държавни Предприятия фалирваха защото останаха без пазар които се задържаха задлъжняха до степен че бяха подарени на тези Чужди твой инвеститори които от своя сметка имаха що годе някакви пазари в Европа започнаха след изкупуването на тези фабрики да си продават стоките на пазари в които Държавата преди това нямаше достъп на това моето дете му се вика Монопол които задушава Държавният механизъм и от държавен се превръща в Чужда Източваща страната Структура
118
1
 
3
 
! Отговори
До споги преди 10 години
Клавиатурата ми запецва че кво викаш за Фабриките и за инвеститорите аааааааа може би искаш да ми кажеш нещо за завода за лагери Които изнасяше по цял свят с най качествената продукция и сега е в Шведски ръце и колко е заплащането в тази фабрика А знаеш ли колко струва един лагер в Европа от то съвсем обикновен и невзрачен между 3-5 евро
117
1
 
12
 
! Отговори
Do 150 преди 10 години
Кой беше тоя Хитлер бе може би оня дето накваси Славянските земи с Кръвта на свойте Сънародници
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така се почна и в Сирия и се стигна до гражданска война.
115
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко прав е бил великия Адолф---"славяните са тор "...Виж траките са друга бира...ха,ха,хаааааааа...с елински привкус...!Това ,че славяните са тор ...напълно се доказа през годините!!
114
13
 
6
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Анонимен 146Марш отсюда, путинское дерьмо!
113
5
 
2
 
! Отговори
До 144 преди 10 години
Хахахааааа Ела Вълчо изяшма начи като се разпадне Русия ние ще се включим в Разграбването и Хахахааааа и от това ще си оправим Държавата *** тебе като малък са те изтървали няколко пъти по Глава или си Пушил Балла Слама :D
112
2
 
3
 
! Отговори
До споги преди 10 години
То отдавна всичко е Приватизирано ей Къде е тоя ПРОСПЕРИТЕТ Еееее за толкова години Кви Глупости ми Дрънкаш тука за Чужди Инвеститори ние да не сме *** че Едно Наше Печелившо Държавно Предприятие да Нямаме АМИ ЩО ПЪК ДА НЯМАМЕ ДА КАЖЕМ 300
111
9
 
8
 
! Отговори
ТЪПИ СЛАВЯНИ! преди 10 години
Така започват гражданските войни.... !Всъщност , това е края на Руската федерация...а това може само да ни радва нас , българите.НЯМА РУСИЯ --НЯМА ОПИТИ ЗА НАЛАГАНЕ НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ У НАС!!НЯМА НОВ РУСКИ МОДЕЛ НА СОЦ-***!!!ЧУДЕСНА ПЕРСПЕКТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
110
1
 
1
 
! Отговори
До Споги преди 10 години
Ай сега кажи ти как се Прави нали си много Отворингя
109
2
 
0
 
! Отговори
До споги преди 10 години
А бе я се скрий бе ти кво мислиш че Българите за 26 години стояха с кръстени ръце ли бе Мидо
108
2
 
5
 
! Отговори
ОDESSA преди 10 години
Да, българите сме франкофони. Единствената бяла държава, която би ни защитила, я оплюхме. Слава циганария.862
107
2
 
7
 
! Отговори
До 133 преди 10 години
Радвай се атака и аз се радвам че клепоухите еврей боза пикаят и нищо не могат да направят а фашагите лабут ще ядът тъй да знаш Батьовото