Украйна – на крачка от гражданска война, заяви Янукович

Не стреляйте срещу украинския народ, призова бившият президент
Обновена: 13 апр 2014 22:37 | 13 апр 2014 22:25,
200
Украйна – на крачка от гражданска война, заяви Янукович
Снимка: архив, Reuters

Украйна е на крачка от гражданска война, заяви тази вечер пред журналисти в руския град Ростов на Дон бившият президент Виктор Янукович. Той подчерта, че страната се движи към банкрут и че народът никога няма да приеме диктата на националистите, предаде ИТАР-ТАСС.

За Украйна днес са важни не скорошни избори, а диалог, допълни Янукович.

Още по темата
Бившият президент отправи молба към украинските военни да не изпълняват "престъпните заповеди" на новите власти и да не стрелят срещу украинския народ. Той предупреди, че властите в Киев ще носят съдебна отговорност за това, което се случва в страната.

По думите на Янукович САЩ са пряко отговорни за събитията в Украйна и носят част от отговорността за задаващата се
гражданска война. Според него те действат чрез своите дипломатически възможности, а също чрез специалните си служби.

Директорът на ЦРУ Бренън на практика санкционира употребата на оръжие и провокира кръвопролитие в Украйна. Той е бил в Киев и се е срещал с Аваков и Турчинов. Решението за операцията е взето от киевските власти след тези срещи, заяви също Янукович.

Бившият президент каза, че организирането на референдум, който може да успокои Украйна, да спре започналата гражданска война и да предпази страната от разкол, е единственото решение, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
0
 
! Отговори
Атомик преди 10 години
Бренън отиде в Украйна СЛЕД като украинците обявиха антитерористичната си операция. Той ги спря да употребят сила, защото САЩ и НАТО не могат да им помогнат ако Русия влезе с войски да защитава своите командоси в Украйна ако те го загазят там. По градовете, които са обект на руски провокации се вижда коя част от Украйна ще бъде хвърлена на Мечката за да я нахранят. След това ще има малко мир, а после руснаците които сега се прекарат да идат в Русия ще бягат обратно към ЕС...
70
0
 
1
 
! Отговори
Бай Върбан преди 10 години
До Анонимен--81 ; Имаш много здраве от баба си.САЩ, Русия ,Англия и др. подписаха договори с Украйна--1994 и 1997 г..Те гарантират териториалната цялост и независимост на Украйна за това че тя се отказва от притежаване на ЯДРЕННО ОРЪЖИЕ.Русия не спази задълженията си .Това не и е за първи път.
69
0
 
1
 
! Отговори
Бай Върбан преди 10 години
До Анонимен--75 ; Янукович има много дебело криминално досие.Съден е 2 пъти-- за побой и кражба.От това което показаха личи че много е крал.Изобщо комунистите умеят да КРАДАТ.
68
0
 
2
 
! Отговори
Бай Върбан преди 10 години
До Анонимен- 63 ; А комунизма по какво се отличава от Фашизма? Че е по страшен. Преди да стане ФАШИСТ Мусолини е СОЦИАЛИСТ.Той е приятел на Ленин и живее в СССР след Октомврийския метеж. Отвратил се от Руския социализъм и станал фашист.Фашизма е по прогресивен от комунизма.
67
0
 
2
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Дайте видео на цялото му изказване!!! Дайте и Министъра на външните работи и Главния Прокурор на Украйна!!!! Омръзна ни да гледаме неофашонги и измислени и. д Президенти!!!
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
''САЩ са пряко отговорни за събитията в Украйна''!
65
0
 
4
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
В Славянск, символичен център на съпротивата срещу киевската Хунта, преди броени часове е стоварен десант от наемници и рекрути от "десния сектор". Първият опит да проникнат в града е завършил с първата жертва- убит е офицер от хунтата. В отговор на което "героичните" бойци от майдан са застреляли случайно минаващ шофьор на такси, при това от засада. Каква е моята прогноза- по всичко изглежда, че редиците на хунтата сериозно ще се разредят. Първи ще избягат наемниците.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е война между Украйна и Русия!!!!Това е война между граждани-"ЗА" и "ПРОТИВ"влизането на страната им в ЕС и НАТО!!Никой,влязъл в ЕС не бива да мисли,че е в пъти повече ЕВРОПЕЕЦ от тези граждани,които са извън съюза и обратно!!!Винаги ще има хора "ЗА" или "ПРОТИВ",ВСЕ ПАК ТОВА Е В ОСНОВАТА НА ВСЯКА ДЕМОКРАЦИЯ!!!Грешно е да НАЛАГАШ ПОЛИТИКА С ПАРИ И ОРЪЖИЕ,ДА ИЗРАВЯШ ТРУПОВЕ ОТПРЕДИ 100 ГОДИНИ в защита на политика ЗА КОЯТО ТИ ЕДИНСТВЕНО СИ УБЕДЕН,ЧЕ Е ПРАВИЛНА!!А на практика ТАКА ЛИ Е???
63
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАРОДА В УКРАЙНА ЖИВЕЕШЕ ТОЛКОВА ЗЛЕ КАКТО И НАРОДА В БЪЛГАРИЯ. ТОЛКОВА СМЕ БЛИЗКИ ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ,ЗАЩОТО И ТАМ ЯНУКОВСКИ И НЕГОВИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ -КОМУНИСТИ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В ЛУКС И ДА СИ ВЪРШАТ ГОЛЕМИТЕ РАБОТИ В ЗЛАТНИ ТОАЛЕТНИ И ПРОПАСТТА МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ Е БИЛА ТОЧНО КАКВАТО Е У НАС. НАРОДА СЕ ОБЪРКВА И СЕ ЧУДИ КАК ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ. А АЗ ЩЕ МУ КАЖА: НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ СМЕ КАТО ГИ ШУТИРАМЕ ТЕЗИ АЛЧНИ КОМУНИСТИ ДЕТО НЯМАТ НАЯЖДАНЕ И КОЛКОТО ТЯХНИЯТ ЛУКС РАСТЕ ТОЛКОВА ПО-БЕДЕН Е НАРОДА!
62
2
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Тоя не е цвете за мирисане,ама изглежда,че е ангел,пред тия дето го заместиха. Вчера пратиха БТР срещу народа си.Днеска може танкове да пратят А че в случая е прав е прав,какъвто и да е
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помияра на кремълското джудже, ***, който съсипа Украйна...
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази *** на снимката, която докара държавата до финансов колапс има наглостта да ръси акъл! Руска подлого и ти ще отидеш при Муамара, Саадама, Милошевич и цялия друг ***! След вас и трева не никне.......
59
1
 
3
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Такива като тоя доведоха Украйна до това състояние.Шепа хора шивеещи като шейхове.Другите принудени да имигрират за да оцелеят.Ако бяха подобрили жизнения стандарт Украйна нямаше да се дели..Сега Русия и САЩ били виновни.Виновни са бившите управници.Ако хората там живееха добре нямаше да искат нито Русия нито САЩ да ги управят.Цяла европа е залята с украински имигранти.Това говори достатъчно.
58
11
 
4
 
! Отговори
ЮРУШ! преди 10 години
Гледам тука всички атакисти много плямпат в подкрепа на руските интереси и са много бойни!? Айде заминавайте в Украйна да защитавате руснаците! Хем ще видите какво е истински куршуми! После ако се върнете пак ще си говорим...
57
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ами вие я направихте тая гражданска война, не трябваше да започвате геноцид срещу руското население.
56
8
 
3
 
! Отговори
КУМЕЦА преди 10 години
КОГАТО ИМА ТАКОВА ОГРОМНО НАПРЕЖЕНИЕ БЛИЗО ДО БЪЛГАРСКА ГРАНИЦА,ТРЯБВА ДА СМЕ ОСОБЕНО БДИТЕЛНИ ЗА БЪЛГАРСКАТА ВЪТРЕШНА ПОЛИТИКА.ТОЧНО В ТАКИВА МОМЕНТИ СЕ ИЗВЪРШВАТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ АНТИ ДЪРЖАВНИ ,ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.АКО ПУТИН КАЖЕ САМО И ЕДНА ДУМА ЗА ВЪЗВРЪЩАНЕ НА КУМОНИЗМА В БГ.ИМА ВЕЧЕ НОВОСЪЗДАДЕНИ СТРУКТУРИ ,ГОТОВИ ЗА РЕПРЕСИИ И ,,НАРОДЕН СЪД''. КАКТО ПО ДЕВЕТИ .КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НЕ БЯХА НАКАЗАНИ,НО КОМУНИСТИТЕ ВСЕ ОЩЕ ГИ Е СТРАХ ОТ НАРОДА. НАРОДЕ НЕ ЗАСПИВАЙ
55
3
 
11
 
! Отговори
Radoslav Jelev преди 10 години
God bless Russia Ай факайте се Американски NEW NAZI
54
5
 
35
 
! Отговори
сектор кабул преди 10 години
Гражданската война в Украйна вече е факт след първите жертви на Киевската хунта. Днес (понеделник) влиза в действие военнопрестъпната заповед на Турчинов за вкарване на армията в източните райони на Украйна и унищожаване на така наречентие от него "терористи". Тези "терористи" са около 20 милиона рускоезични граждани на Украйна, и на практика половината население на страната според Турчинов подлежи на изтребление. Но за да няма съмнение- това не е самоинициатива. Това е заповед на Вашинтон.
53
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ТИ СИ ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ КОЛКОТО НАШАТА ТИКВА БЕШЕ МИНИСТЪР. КАТО ВИДИТЕ ДЕБЕЛИЯТ И БЕГАТЕ КАТО *** ОТ Х.Й. ТОЧНО В ТАКИВА МОМЕНТИ СИ ПРОЛИЧАВА ЖЕНСКАТА СТРАНА НА :-) ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ:-)
52
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 172Mi az tochno tova sa opitah da kaza ama koi bolshevik moze da razbere...Fashista v cialata situacia e 100% *** , koito meko gleda sys sinite si ochi