Да не се палим за Аляска, предложи Путин

"За какво ви е? Там е студено", каза руският президент
Обновена: 17 апр 2014 19:10 | 17 апр 2014 19:10,
196
Да не се палим за Аляска, предложи Путин
Владимир Путин Снимка: БТА

Смях у президента на Русия Владимир Путин предизвика въпрос, зададен по време на "Пряка линия", за възможността за присъединяване на Аляска към Руската федерация, предаде ИТАР-ТАСС.

"Фаина Ивановна, скъпа, за какво Ви е Аляска?", каза развеселен руският лидер. Там е много студено, припомни шеговито той.

Напомняйки, че Аляска е била продадена през 19 век за 7,2 милиона долара в злато, Путин отбеляза, че Русия е северна страна - 70 процента от територията й се отнасят към Севера и Крайния север. "Да не се палим излишно", предложи държавният глава.

Путин каза още, че смята американския си колега Барак Обама за "порядъчен и мъжествен човек". Той заяви това в отговор на донякъде неочакван въпрос, зададен от 6-годишната Албина. Момиченцето поиска да узнае от руския президент дали Обама би го спасил, ако той се дави.

Путин с усмивка призна, че много не би искал да преживява нещастен случай. След това обаче отбеляза сериозно, че в международната политика има място за лични отношения. "Не мога да кажа, че имаме лични отношения с президента на САЩ. Но той е порядъчен човек, мъжествен, смятам, че той би ме спасил, ако се давя", заяви руският президент.

Путин напомни на руските чиновници, че в някои страни разстрелват за кражба. Откривайки поредица блиц въпроси по време на "прекия ефир" с руснаците, държавният глава прочете едно от харесалите му послания. "Ако Вие публично, както в Китай, разстреляте дори и 350 големи крадци, тогава целият народ ще е с Вас".

Путин напомни, че в Русия никога не са разстрелвали за кражба и че въпросът не е в тежестта на наказанието, а в неговата неизбежност. "Но аз специално го взех и прочетох, за да видят чиновниците на различни нива настроението сред народа", шеговито отбеляза президентът. На въпрос за любимата му книга, Путин не се замисли и отговори: "Чапаев", разбира се".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: АляскаВладимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
16
 
31
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 135Кой си ти, че ще даваш съвети на Путин бе, кухар? Щели да изгорят, ама само в *** ви фантазии ще изгорят!
111
45
 
14
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Президент Путин, един приятелски съвет от мен. Не се палете за Аляска, защото ще изгорите!
110
6
 
14
 
! Отговори
Титан преди 9 години
на Руския мир - Невероятного масштаба правитель у России. Каждый раз удивляет и заставляет раскрывать рты. Поразительное сочетание доброй силы, юмора, прагматизма, четкости, системности мышления и порядочности. Самый что ни на есть русский человек на троне, лучшая его модификация.
109
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТЦитирай точно къде те плюя, моля.
108
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТТвоята аргументация звучи така: ТИ: Атака е номер 1!Опонент: Не мисля така.ТИ: Да ти ... майката!Толкова за диалога с теб.
107
5
 
6
 
! Отговори
До АТАКИСТ преди 9 години
Ама разбира се, защо да изслушаш другата страна, като може просто да я напсуваш, със запушени уши. Типично по сидеровски.
106
21
 
8
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Путин е велико джудже!
105
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСакпаняк ,ако не беше Хитлер щеше да видиш Добрич,Силистра и Балчик през крив макарон.Велик бил българина ха ха х ахах ха.
104
22
 
4
 
! Отговори
N преди 9 години
Хахахах Путин май го е страх да пипа Американска територия.
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мнението си го пазя за себе си, за разлика от теб. А колкото до епитетите, които ползваш - те само показват, че когато някой постави под въпрос това, което казваш, единствената ти реакция е да обиждаш. Това е най-често срещаната реакция, когато някой не може да си защити тезата.
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че Обама е порядъчен човек, мисля никой не отрича.Има ли нещо, за което можете да го обвините? Не че обичам УСА.
101
2
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 121за пореден път се убеждавам , че наистина си кухо индивидче.Как да не те обиждам, като ти хипотетично ми заявяваш, че моята позиция може би е грешна, а на другите права. Хипотетично го казваш. Не усещаш ли колко си кух, за да заемаш позицията на някакъв самоназначил се адвокат на тия които спорят с мен без да са искали смотаната ти услуга, поне ти самият си некадърник- ти самият не можеш да защитиш тезата си че греша по дадена тема, защото ПРОСТО не си си изказал мнението по тази тема.
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТА ти освен с всеки коментар да ме обиждаш без причина, каза ли нещо друго освен "само моето мнение е вярното, всички останали грешите". Кои са ти "конкретните доказателства", защото тези, които видях, са твои интерпретации на ситуацията или пък - косвени.
99
7
 
18
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Путин все повече и повече почва да ме кефи. Сякаш му пука за народа и се опитва по всякакъв начин да защитава руските интереси на международната сцена.Още повече, че щом отговаря и на въпроси на шест годишни деца, които идея си нямат за отношенията между САЩ и Русия, за Студената война и т.н.
98
2
 
0
 
! Отговори
за 108 преди 9 години
Коментара увисна, опонента го изтриха....
97
2
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 114 Аз ти говоря за конкретни хора с конкретни доказателства и където като се аргументират чрез тях тук, аз се извинявам, ако не съм прав. Ти досега ми говориш хипотетично за тези хора. Ти самият каза ли нещо тук, че аз да не съм съгласен и да те оборя, че ти тогава да се аргументираш??? Каза ли нещо тук тази вечер във връзка с темата,заради което аз съм те репликирал несъгласен със становището ти? Папагал!
96
7
 
16
 
! Отговори
* преди 9 години
Путин е ВЕЛИК!!!
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТаааа как да търся човек, на който му се плаща двуцифрена сума за публикация. Плюс това за разлика от руските ***, аз алкохол не вкусвам. Изгуби ме.
94
2
 
14
 
! Отговори
за 108 преди 9 години
Събуди, се, човек! Отдавна комунизма падна и не е актуален. Русия е капиталистическа страна, смени лексиката, ставате смешни! Имаме битка за пари, суровини и печалби. Какви права на човека, какви демократични ценности и друга подобна плява ни пробутвате? Говорим за директно настъпление срещу Русия с цел елиминиране. Естествено, постепенно, както жаба на бавно нагряващ се котлон, стига номерът да мине. Путин е много в час, всички ни застигна китайското проклятие да живеем в интересни времена.
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТНе, не съм ***, но явно за теб, да се съмняваш в обективността на информация, представена от източници, финансирани от някоя от двете страни, е малоумно. И точно затова ти казах - не бъди толкова убеден в собствената си гледна точка, защото е много вероятно реалността да е много по-различна. Обективната информация не е по "телевизии, вестници и сайтове", както явно смяташ ти.