Да не се палим за Аляска, предложи Путин

"За какво ви е? Там е студено", каза руският президент
Обновена: 17 апр 2014 19:10 | 17 апр 2014 19:10,
196
Да не се палим за Аляска, предложи Путин
Владимир Путин Снимка: БТА

Смях у президента на Русия Владимир Путин предизвика въпрос, зададен по време на "Пряка линия", за възможността за присъединяване на Аляска към Руската федерация, предаде ИТАР-ТАСС.

"Фаина Ивановна, скъпа, за какво Ви е Аляска?", каза развеселен руският лидер. Там е много студено, припомни шеговито той.

Напомняйки, че Аляска е била продадена през 19 век за 7,2 милиона долара в злато, Путин отбеляза, че Русия е северна страна - 70 процента от територията й се отнасят към Севера и Крайния север. "Да не се палим излишно", предложи държавният глава.

Путин каза още, че смята американския си колега Барак Обама за "порядъчен и мъжествен човек". Той заяви това в отговор на донякъде неочакван въпрос, зададен от 6-годишната Албина. Момиченцето поиска да узнае от руския президент дали Обама би го спасил, ако той се дави.

Путин с усмивка призна, че много не би искал да преживява нещастен случай. След това обаче отбеляза сериозно, че в международната политика има място за лични отношения. "Не мога да кажа, че имаме лични отношения с президента на САЩ. Но той е порядъчен човек, мъжествен, смятам, че той би ме спасил, ако се давя", заяви руският президент.

Путин напомни на руските чиновници, че в някои страни разстрелват за кражба. Откривайки поредица блиц въпроси по време на "прекия ефир" с руснаците, държавният глава прочете едно от харесалите му послания. "Ако Вие публично, както в Китай, разстреляте дори и 350 големи крадци, тогава целият народ ще е с Вас".

Путин напомни, че в Русия никога не са разстрелвали за кражба и че въпросът не е в тежестта на наказанието, а в неговата неизбежност. "Но аз специално го взех и прочетох, за да видят чиновниците на различни нива настроението сред народа", шеговито отбеляза президентът. На въпрос за любимата му книга, Путин не се замисли и отговори: "Чапаев", разбира се".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: АляскаВладимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 114Аз съм казвал, че цяла Варна мразила Герб, след като избраха тия дето гласуваха тоя кавал Портних ли? Не думай бе!Имаш един 12 годишен Джак Даниелс от мен, ако намериш някъде в нета където съм казал това.
91
2
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 111Аааааа, остана от чайниците нещо, остана!Останаха метални петна от хилядите китайските танкове по сибирските степи за няколко минути.
90
2
 
11
 
! Отговори
някой преди 10 години
Путин е пич и изключителен политик, обожавам го.
89
3
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 109Само дето никога не съм гласувал за кмет на Варна и не знам к'во общо имам с това. Пък тези дето се палеха и тези дето излязоха на митинги заради това, са едни ОВЦЕ за мен.К'во ме причисляваш към тях, брачед?
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 104остави друго - той е от Варна, дето много се палеха и смърт за герб и какво ли не. Да ама си избраха кмет от герб. Смях в залата дами и господа.
87
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствено комонистите се награждават от техните началници,когато убият някои техен неудобен.Теса най отмъстителни защото гие страх да не загубят комонистическата си партия защото после трябва да работят и няма да могат да краднат и лапат на готово.Сигорни сме че ще дойде ден когато тази партия ще бъде забранена със закон.И ще бъдат репресирани както те нас са репресирали.Путин няма дае вечен,ще излезне някои нов Горбачов които ще премахне всичките ядрени бомби и ще минат на страната на запада.
86
2
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 100Говеорим сега ВЕЧЕ за информация ли? За информация от кои изчочници? Или като ми говориш сега хипотетично и трябва да се съглася с теб?А ти беше ли на мястото на събитията, за да е вярна дадена информация? К'во означава да си на мястото на събитиявта, че да е обективна информацията бе, човече? Ти *** ли си? Според твоята логика, ако не си присъствал на мястото на събитията, всяка информация за теб е грешна в сайт, телевизия, вестник? Изперкал ли си?
85
10
 
2
 
! Отговори
ot Aliska преди 10 години
HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA TO SHTOT V RUSIA MNOGO TOPLO, I TUPUNGERITE RUSKI,NIAMA PO GOLEMI SMOTANIAZI OT RUSKITE ***,SAMO CHE AMERIKANZITE OT ALIASKA HODIAT NA VAKANZII VYV FLORIDA I KARIBIRE,A RASHKITE NA KRIM,HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA............................................................
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТмоля туркофилистични еничари да не се обаждат.
83
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЧервенТи глей чайниците да не поискат Сибир, че ще стане большая проблема.
82
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех джудже, гледай да не свършиш брадясал, в землянка и после - на въжето. Диктаторите имат навика да се самозабравят, но накрая споделят съдбата на Саддам, Кадафи, Хитле и Мусолини.
81
3
 
2
 
! Отговори
Червен преди 10 години
И ко ша праим ся като рашъните си поискат аляската? У телавив ли ша са приселим бря?
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТ"... което *ЗА ТЕБ* е вярното..." Съсредоточи се в тази част от написаното от теб. Беше ли там, за да смяташ, че твоето (или нечие друго) мнение е вярно? Защо да съм ***? За това, че не поддържам теза, за която нямам достатъчно доказателства ли? Или мислиш, че информацията, която е достигнала до теб, и спрямо която си си изградил мнението, е обективна и неизкривена?
79
3
 
8
 
! Отговори
Червен преди 10 години
До АнонименА бе май и роби са докарвали от Африка. И сега има некви индивиди там полу-черни, полу-никакви, да се чудиш от къде са се взели....
78
6
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 97Кое да се изкорени, бе човече????Това че имаш собствено мнение,което за теб е вярното? Ти *** ли си?Да приемем, че аз греша, но не го осъзнавам? Ше ме убедиш с аргументи. Мен не един или два пъти са ме убеждавали, че греша тук и съм си признавал.Обаче да приемем, че човека не греши и е прав и то с доказателства. Какво правим, когато някой го нападне тук без никакви аргументи и доказателства, а просто да спортува за спора? Тоя първия ли трябва да приеме, че греши в преценките си
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТДа, и именно този начин на разсъждаване ("аз съм прав, а другите - не") трябва да се изкорени. Ако хората ще продължават да се държат като деца в детската градина - ок, но ако искат да дръпнат, първо трябва да си променят начина си на мислене и убеждението, че те винаги са прави и да приемат възможността, че в голяма част от случаите, колкото и да не им се иска, грешат в преценките си.
76
7
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 94Изключително схватлив човек се оказа ти. Значи всеки който е написал мнението си и е репликирал някой, е прав за себе си и счита мнението на този, който е репликирал за невярно или полуневярно!Откри топлата вода!Браво, човече!Наздраве за това , че си толкова прозорлив и мъдър!
75
2
 
0
 
! Отговори
187 преди 10 години
А ДЕ ДЕЕЕЕЕЕ
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТСамо казвам, да не си толкова сигурен в убежденията си, защото може да се окаже, че в случая противоположното на твоето мнение може да е вярното. Не ти вкарвам думи в устата, а само разсъждавам върху убеждението ти, че ти си прав, а тези, които изразяват различно мнение - не са.
73
6
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 90Най-голямата глупост е да твърдиш, че виждането ти над проблема е обективно на 100%.Просто изразявам мнение.Не е обективно за всички русофоби примерно тук. Така че не ми вкарвай думи в устата които не съм казал, брато!