Да не се палим за Аляска, предложи Путин

"За какво ви е? Там е студено", каза руският президент
Обновена: 17 апр 2014 19:10 | 17 апр 2014 19:10,
196
Да не се палим за Аляска, предложи Путин
Владимир Путин Снимка: БТА

Смях у президента на Русия Владимир Путин предизвика въпрос, зададен по време на "Пряка линия", за възможността за присъединяване на Аляска към Руската федерация, предаде ИТАР-ТАСС.

"Фаина Ивановна, скъпа, за какво Ви е Аляска?", каза развеселен руският лидер. Там е много студено, припомни шеговито той.

Напомняйки, че Аляска е била продадена през 19 век за 7,2 милиона долара в злато, Путин отбеляза, че Русия е северна страна - 70 процента от територията й се отнасят към Севера и Крайния север. "Да не се палим излишно", предложи държавният глава.

Путин каза още, че смята американския си колега Барак Обама за "порядъчен и мъжествен човек". Той заяви това в отговор на донякъде неочакван въпрос, зададен от 6-годишната Албина. Момиченцето поиска да узнае от руския президент дали Обама би го спасил, ако той се дави.

Путин с усмивка призна, че много не би искал да преживява нещастен случай. След това обаче отбеляза сериозно, че в международната политика има място за лични отношения. "Не мога да кажа, че имаме лични отношения с президента на САЩ. Но той е порядъчен човек, мъжествен, смятам, че той би ме спасил, ако се давя", заяви руският президент.

Путин напомни на руските чиновници, че в някои страни разстрелват за кражба. Откривайки поредица блиц въпроси по време на "прекия ефир" с руснаците, държавният глава прочете едно от харесалите му послания. "Ако Вие публично, както в Китай, разстреляте дори и 350 големи крадци, тогава целият народ ще е с Вас".

Путин напомни, че в Русия никога не са разстрелвали за кражба и че въпросът не е в тежестта на наказанието, а в неговата неизбежност. "Но аз специално го взех и прочетох, за да видят чиновниците на различни нива настроението сред народа", шеговито отбеляза президентът. На въпрос за любимата му книга, Путин не се замисли и отговори: "Чапаев", разбира се".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: АляскаВладимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
13
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Често виждам в коментарите под новините обидни квалификации за Барак Обама, които нямат връзка с дейността му като предидент на САЩ, а с цвета на кожата му. Дано тези, които пишат подобни коментари, видят и тази новина и да не пропуснат да прочетат мнението на Путин за Обама : "порядъчен и мъжествен човек".
11
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А за кражбата на Крим кой е за разстрел ?
10
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТ, защо си такъв чуждопоклонник бе ! Българският националит би трябвало да обича България, а не Русия! Ние дори националисти нямаме като хората! :))
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той заяви това в отговор на донякъде неочакван въпрос, зададен от 6-годишната Албина. Момиченцето поиска да узнае от руския президент дали Обама би го спасил, ако той се дави. ХАха .... Тия са по-големи демагози и популисти дори и от нашите постсъветски другари...100% едно 6 годишно детенце се чуди дали президента на Сащ би спасил този на Русия при случай на давене.....
8
24
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
И КОГО ЗАЩИТАВА ТОЗИ!!!!!!!!СЕПАРАТИСТИ, ТЕРОРИСТИ, УБИЙЦИ НЕДАВАЩИ ПЕТ ПАРИ ЗА ДЕЦАТА СИ И СЛАГАЩИ ГИ ПРЕД ТАНКОВЕТЕ!!!
7
4
 
26
 
! Отговори
Стамболов преди 10 години
Обърнете внимание кое послание му е харесало?!
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 4Бегай бързо в Карлуково,че те търсят от там.
5
7
 
50
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Да, това е истинска демокрация. народът има пряка връзка с Президента. Иначе на нашия му стигат пет минути на година, преди Нова година, написани и клиширани речи за НАТО и ЕС,
4
62
 
15
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ЛЕСНО Е ДА КРАДЕШ ЧУЖДА ЗЕМЯ БЕЗ ПАРИ!!!!ДОЛНИ НАГЛИ РУСКИ СЕПАРАТИСТИ НАЧЕЛО С *** УБИЕЦА НА УКРАЙНСКИЯ НАРОД И СИРЙСКАЯ ТОЖЕ!
3
12
 
39
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
Нека *** да почнат да плюят СЕГА!
2
15
 
73
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
"Фаина Ивановна, скъпа, за какво Ви е Аляска?", каза развеселен руският лидер. Там е много студено, припомни шеговито той.Най-големия!
1
15
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТГОВОРЪТ МУ БЕШЕ МНОГО АДЕКВАТЕН И НА МЯСТО--УНИКАЛНО ИНТЕРВИЮ--ДАНО ПОВЕЧЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДА СА ГЛЕДАЛИ