Шест са вече жертви при потъването на ферибот край Южна Корея

Спасени са 179 души
17 апр 2014 08:36, Елка Василева
2
Шест са вече жертви при потъването на ферибот край Южна Корея
Снимка: Reuters

Броят на жертвите при потъването на южнокорейски ферибот в Жълто море е достигнал шестима души, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки представител на бреговата охрана на Южна Корея.

Новите данни са оповестени, след като военни водолази и други спасители са успели през нощта да проникнат в корпуса на плавателния съд.

Още по темата

От 475-те пасажери и членове на екипажа, намиращи се на борда на кораба, са били спасени 179 души. Властите се опасяват, че останалите са блокирани в корпуса на плавателния съд, който потъна напълно за 20 часа и 20 минути на дълбочина 30 метра.

Дейностите по изваждането на ферибота с водоизместимост 6,8 тона е планирано да започнат утре.

На борда на кораба е имало 374 ученици и 14 учители, които отивали на екскурзия до курортния остров Чеджу-до.

В района на катастрофата, където се намират десетки плавателни съдове и хеликоптери на южнокорейския военноморски флот и бреговата охрана, беше изпратен и американският десантен кораб "Боном Ричард" с хеликоптери на борда, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** история , алчността е най-честия виновник за потъването на фериботите, или е бил претоварен или корпуса му е бил стар и прогнил.
1
0
 
1
 
! Отговори
ne:( преди 9 години
290 души за изчезнали,но вероятно и те вече са мъртви :( не можаха ли да направят нещо,не знам да го обърнат ли......толкова е тъжно,учениците от ферибота,когато е потъвал са пращали смс-и на родителите си,че не знаят дали ще оживеят и,че ги обичат :( :( а тъпият капитан първи се спасил :( ужасна трагедия