Расмусен бил с микрофон на личен разговор с Путин

Срещата била в Брюксел през 2002 г.
18 апр 2014 12:06,
152
Расмусен бил с микрофон на личен разговор с Путин
Снимка: архив, БТА

По време на личния си разговор с Владимир Путин Андерс Фог Расмусен все пак е имал у себе си микрофон, съобщи датската осведомителна агенция "Рицаус бюро", цитирана от ИТАР-ТАСС.

По данни на агенцията срещата между двамата политици се е състояла в Брюксел през 2002 г., по време на датското председателство на  ЕС.

Вчера руският президент изрази в телевизионно предаване възмущение от това, че сегашният генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, докато бил премиер на Дания, веднъж без разрешение записал и публикувал личен разговор с него. Не мога да повярвам на ушите и очите си - каква глупост!", каза Путин.

"Какво доверие може да има след такива инциденти?", запита той. Говорителката на НАТО Оана Лунджеску и специалният съветник на Расмусен Йонас Торп нарекоха обвинението пълен абсурд.

Според Торп през целия си мандат като премиер Расмусен "никога не е носил микрофон, за да записва преговори с г-н Путин или друг някой".

Журналистът Кристофер Гулдбрансен, снимал по това време документалния си филм "Фог зад кулисите", разказва обаче пред „Рицаус бюро", че на пресконференция сам той закачил микрофон на дрехите на датския премиер. След края на пресконференцията Расмусен отишъл на срещата с руския президент, без да го свали.

Разговорът им "бе записан и използван във филма", обяснява Гулдбрансен.

"Това стана само защото му бях закачил микрофон на пресконференцията", признава вината си документалистът. Той изтъква, че обикновено Расмусен "много внимава да не носи  микрофон в подобни ситуации".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
Акъл море преди 9 години
Браво мистър Х! На Шопа от доста време му обяснявам,че е пълен ***,но не прихваща. Дано повярва на теб! И да вземе мерки...Но и това не оправя нещата.Не е само той. Чукундурите преобладават в БГ-то! Трябва им още повече мизерия за да позапочнат да схващат накъде отива България с тези "съюзници"!
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шекспир е прав, има нещо гнило в Дания! Ще му качат микрофон и ще забрави...ХАХАХАХАХАХА!
86
0
 
6
 
! Отговори
мистър Х преди 9 години
До Шоп Подлеци са такива чукундури като теб, защото не ги интересува истината, а повтарят като латерни американските и натовски лъжи.Сноудън ги *** пред целия свят, но те са тъпигьози и се оповават на такива декапитирани като теб
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обикновено Расмусен "много внимава да не носи микрофон в подобни ситуации":)шпионски игри и доверие?а после :"Обама не е сигурен, че Русия ще изпълни споразумението "що така?Руснаците не искат да ги хлъзнете за пореден път ли?
84
0
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Audi A3 стана автомобил на годината!ДА уважим и рекламодателите на домакините от Днес.бг
83
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До #$%очевидно няма да е от ***, които поддържат Путин.
82
2
 
11
 
! Отговори
#$% преди 9 години
Егати плоската лъжа.. закичил го някакъв журналист, снимали били филм, а после имал среща с Путин и забравил да го свали.. добре де, кой *** ще се хване на подобно твурдение??
81
0
 
8
 
! Отговори
Акъл море до Шоп преди 9 години
Пак не позна.Аз нямам възраст.Имам интуиция и знам накъде отива света.Знам накъде отива и България като слуга на атлантиците.Наникъде!Русия има бъдеще.България няма,точно защото на тази територия преобладават бакалите.Искаш да си със Запада,но не се питш дали Запада те иска!А умните хора знаят отговора-Запада не бръсне България за НИЩО! БГ за тях е Либия,Ирак и Сирия! Натискай се докато ти смъкнат и ризата от гърба!Вече почти са го направили!
80
1
 
9
 
! Отговори
Акъл море преди 9 години
Ти наистина ли не разбираш или се правиш на завлечен?Казва ти се,че Размусен е подлец,а Путин е истински човек и истински лидер на истинска държава! Цял свят знае това!Какво си видял ти от Волуяк!Знам кой е Размусен и кой е Путин.Затова съм Акъл море.МНОГО съм видял!А за шамара ми не се безпокой.27 години съм го лупал в макиварата.Каузата ти еЗАГУБЕНА!Центърът на силата се премества бавно но неумолимо към ОГРОМНИЯ КОНТИНЕНТ!Шоп си и шоп ще си останеш!...Да не вземеш пък да се обидиш сега?
79
0
 
6
 
! Отговори
ПИЧОВЕ.... преди 9 години
ПИЧОВЕ,НЕДЕЙТЕ СЪДИ СТРОГО ВАСИЛЕВ И ШОПА--ВИДИМО ПРИ ТЯХ ПРОМИВКАТА СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА--АКО Е ТАКА ЗНАЧИ СА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. А АКО ПИШАТ ТУК ЗА ПАРИ,ЗНАЧИ ЗАСЛУЖАВАТ ПРЕЗРЕНИЕ----НО И В ДВАТА СЛУЧАЯ СА ЗА ШАМАРИ
78
0
 
5
 
! Отговори
До двамата глупаци преди 9 години
поддръжка и освобождение са съвсем отделни понятия ама умници като вас от къде да знаят..Василев знам често ти казват, че не си добре, и то не само във форума.. Повярвай ми има защо.. А шопе поддържането на лъжа няма да я направи истина.. Лъжата си остава лъжа !
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хей Василев , спри се бе . Русия не е освобождавала Гърция , ха ха , ако беше така , целите Балкани да са се вдигнали да превземат Истанбул , пука им на Гърците за някакви островчета . Кога Англичани ще ти подарят земя ? Те изселват милиони Гърци в Америка , точно да не се бият за Истанбул !
76
1
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 93 Че аз к'во съм казал? Че е преди Априлското въстание? Я пак!
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевдЕМОКРАТЕ--ИСЧИСЛЕНО Е ЧЕ ЗА 25 ГОД..ДЕМОКРАЦИЯ СА УМРЕЛИ ПОВЕЧЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ,ОТ КОЙТО И ДА Е 25 ГОДИШЕН ПЕРИОД ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО....ти КАК ЩЕ КОМЕНТИРАШ??????
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия била освободила Гърция и Сърбия ? хахаххахаххахахахахахахахахаххахахахахахХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХАХхаххахахахаххахахатоя Василев верно е много зле :D
73
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Опаааа. Вчера имаше опровержение ,че това не се е случвало,днес друго. Кой лъже ? Явно господата " велики демократи" отново се опитаха да " спестят истината". И на този изпечен лъжец Расмусен нашият президент дава орден " Стара планина" ?Големи *** сме ние българите. Отново ни използват.Пак "настъпихме мотиката"
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Василев се побърка съвсем . Според Него е трябвало да сме под турско ! Щото Западът не е одобрявал освобождението. То излиза че запада е накарал румънската кралица да нападне Северна България , което си е точно така . Та прочети някой разузнавателни книги на американци , за Балканите . , та да се образоваш малко . Май не си и българин, що ревеш толкова , че са ти взели Южна България ли ?
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
василев пак пренаписа историята :Д добре че е той та и ние нещо да научим, пък било то и пълни глупости ...
70
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 86Василчо, чети! *** непрокопсана *** да е.а!Между 1821 и 1829, гръцкият народ води успешна война срещу османската власт (Гръцка революция) и през 1830 година се създава независимата Първа гръцка република.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
луд умора няма хахаха василев хапчетата