Русия иска да превъоръжи Курилските острови

Япония има претенции към тях още откакто са анексирани от СССР през 1945 г.
18 апр 2014 16:07,
306
Русия иска да превъоръжи Курилските острови
Руският президент Владимир Путин Снимка: БТА

Русия обяви, че ще въведе от сега до 2016 г. план за превъоръжаване на Курилските острови, към които предявява претенции Япония, предаде Франс прес.

Японският външен министър Фумио Кишида, чиято страна зае същата позиция като западните си съюзници по отношение на политиката на Москва в Украйна, уведоми вчера, че отлага посещение в Русия. Съединените щати сметнаха за необходимо в началото на месеца да препотвърдят военната си подкрепа за Япония.

Рускoто министерство на отбраната обяви днес приемането на подробен план за изграждане на военни инфраструктури на Курилските острови, към които Япония има претенции още откакто те са анексирани от СССР през 1945 г.

"От сега до 2016 г. всички основни инфраструктури, които са над 150, ще бъдат изградени", заяви главнокомандващият армията на Източния военен окръг генерал Сергей Суровикин.

"Изборът на региона е съзнателен. Поставен е акцент от ръководството на страната и на армията върху развитието на Далечния изток и по-точно на остров Сахалин и Курилските острови - източни предни постове на Русия", заяви той.

Териториалният спор между Русия и Япония, който се отнася до общо 4 острова, пречи на тези две страни от повече от 65 години да подпишат мирен договор.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: РусияКурилски острови
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин кaзaл че ще преговaрят зa Курилските острови aмa е почнaл дa ги превъоръжaвa, е нaли се сещaте когa ще ги върне-никогa.Кой инвестирa много пaри в нещо дето смятa дa го връщa!1
210
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До номер2Главата и мозъка ти са се появили от нищо!Русия винаги е я имало и винаги е и ще била световна сила!
209
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Курилите са на македонците.Японците и Русия да не спорят.Македонците първи стъпиха на Луната-хамериканците лъжат че Амстронг е направил първата крачка.Гагарин също е македонец.
208
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дядо Петър ама ти дядо ли си или чист пи..л маи си п...л
207
14
 
5
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Руските империалисти определено са поели курс към ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА.За да се сбъдне пророчеството: ЕДИНСТВЕНИЯТ НАРОД, КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ, НО НАРЕД С ТОВА ДА УНИЩОЖИ И ЦЕЛИЯ СВЯТ, Е РУСКИЯТ.
206
15
 
5
 
! Отговори
слава преди 9 години
Слава на ГЕРБ!Само с ГЕРБ напред! Другите не стават
205
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До морскиsamo ako obeshtaeah voleen dda si pie hapchetata:-) :-) :-)
204
16
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
"Слава на Русия"чшшшш еййй, няма да ми славиш враговете ни !!!България е Европа, НАТО, засрами се!
203
8
 
18
 
! Отговори
КУРилец преди 9 години
Сега Курилските острови ли ще се демократизират? И ще има оранжева революция и там ли?Брей.... На някои им се иска нов Виетнам май.Като гледам, след Афганистан, Югославия... сега хамериката ще ходи на Курилите и ще снамери един четвъртит?
202
2
 
19
 
! Отговори
До Striker преди 9 години
Ей, ако ти страйкна един! Не наричай великата страна "Мужикистан"! "..тъпия, търпящ го../Путин, де/ народ" е най-четящият народ под слънцето. Те са умни, макар че и те понякога глупеят /в частност, че обичат братски едно подло и мръсно братле!/, сдържани, макар и те понякога изкрейзват и тогава дупе а ти е яко! На японците номера няма да мине! Курилите са открити са от руснаци и холандци, когато японците само са чували за тях. И ще си останат руски, Охотско море ще бъде затворeно вътрешно море!
201
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 9 години
До SSБолен, несъмненно, си ти.Но едва ли ще го разбереш.
200
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 34Те не ламтят за тази земя. Те я притежават! Схващаш ли разликата!!
199
1
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Минава,минава Големият кораб минава и птички край него летят!Генерал Клинкеркоф се задава!
198
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТОП НА НЕОКОЛОНИАЛИЗМА, САЩ И ЕС ВЪН !!! СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ!!! КОЙТО СЕ ЧУДИ, КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ ДА ПРОЧЕТЕ, ЩО Е НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ И НАЙ _ВЕРОЯТНО ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ, САМО АКО НЕЗАБАВНО ПРЕКРАТЯТ ВСЯКАВИ ОТНОШЕНИЯ СЪС САЩ И ЕС.
197
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Много си ***!
196
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тронАз пък ще гласувам за Пеевски! Той е нашият Вожд и спасител на всички, дето сме прости и ненормални!УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
195
3
 
9
 
! Отговори
Вагинин преди 9 години
Путин е льош! Едно време ние със Спиниша какви подвизи правехме в Спартакус!Затова сега ни избраха държава да управляваме!Не като Путин, дето ни се води, ни се кара.... Ние сме послушни и после ни правят хаир от партньорската партия!
194
6
 
43
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
До SSЗащо да е болен човек?Защото си защитава човека националните интереси,успя да изправи Русия от дъното и смело я води към световна суперсила,възвърна националното самочувствие на руснаците и не е продажен политик като нашите,които се се кланят на чужди интереси!Да запада искат слаба Русия,както беше по времето на Елцин,за да могат да си правят каквото си искат,но при Путин номерата им не минават,силна Русия им е трън в очите,за това повечето западни лидери не го обичат!
193
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SSBolni ste wsi`kite wie, trol`eta na Waginin
192
39
 
10
 
! Отговори
SS преди 9 години
Путин е болен човек... дано да не стане такъв на ниво Сталин, Ленин и Хитлер...