Отново няма следи от изчезналия малайзийски самолет

Подводният робот "Блуфин-21" извърши вече осем спускания
21 апр 2014 08:47, Анисия Иванова
2
Отново няма следи от изчезналия малайзийски самолет
Снимка: Reuters

Подводният робот "Блуфин-21" извърши вече осем спускания и е изследвал почти две трети от зоната в Индийския океан, в която се търси изчезналия малайзийски "Боинг", но досега не е открил никакви следи, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на координационния център по издирването в австралийския град Пърт.

Още по темата

Районът, в който ще работят спасителите днес, се намира на около 1750 км западно от австралийския бряг и е с площ 49 490 кв. км. В претърсването му за отломки от "Боинга" ще участват 10 самолета и 11 плавателни съда.

В края на на седмицата пресслужбата на австралийския премиер съобщи, че Австралия не възнамерява да прекрати търсенето на малайзийския самолет, но е възможно да промени параметрите му и използваните методи, ако досегашните не дадат резултат.

Самолетът на авиокомпания "Малейжа еърлайнс" с 227 пътници и 12 души екипаж, изпълняващ полет от Куала Лумпур за Пекин, изчезна на 8 март, два часа след излитането си от малайзийската столица. На 24 март авиокомпанията разпространи изявление, в което обяви всички, намирали се на борда, за мъртви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
9
 
! Отговори
една преди 10 години
Няколко пъти им подсказаха, че трябва да се търси на суша и то точно на коя териториална суша. Правят се, че не чуват и продължават да ровят в морето. Ами не е там. Но като ти е дадена заповед да не го намираш и като ти треперят гащите от страх, така е. Жалко за пътниците. Пожертваха и тях и почти 50 млн долара, за да се прикрият престъпни действия и цели.
1
8
 
8
 
! Отговори
Св. Ястреб XII преди 10 години
Толкова ли е трудно да звъннат в един от офисите на Ал-Кайда в Ленгли или Тел Авив и да попитат къде е самолета?!