Расте броят на жертвите от потъналия ферибот

Открито е тялото на момчето, съобщило за корабокрушението
24 апр 2014 08:12,
2
Расте броят на жертвите от потъналия ферибот
Снимка: Reuters

Броят на потвърдените жертви при потъването на южнокорейски ферибот край югозападното крайбрежие на страната миналата седмица достигна 159, предаде Ройтерс, като се позова на националнат информационна агенция Йонхап.

Инцидентът с южнокорейския ферибот се случи на 16 април. Основната част от пътниците му са били ученици, тръгнали на екскурзия до курортния остров Чеджу-чо.

143 души остават в неизвестност, но на практика са смятани за мъртви. Властите се опасяват, че 302 от общо 476-те души, които са били на борда на ферибота, са загинали. 174 човека бяха спасени. Повечето от членовете на екипажа са оцелели. 20 души от 29-членния екипаж, сред които капитанът на ферибота, са задържани по различни обвинения.

Йонхап съобщи още, че вероятно е било открито тялото на южнокорейското момче, което, с треперещ глас, първо е подало сигнал за корабокрушението. Родителите са видяли тялото и дрехи и смятат, че това е трупът на техния син. Ще бъде направен обачеДНК-тест за потвърждение.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Повечето от членовете на екипажа са оцелели." След това изречение няма какво да се коментира, само затвор до живот за всички тях.