Близки на пътниците от изчезналия самолет протестираха в Пекин

Издирването на останките от Боинг-а може да отнеме години
Обновена: 25 апр 2014 11:39 | 25 апр 2014 11:21, Елка Василева
1
Близки на пътниците от изчезналия самолет протестираха в Пекин
Снимка: Reuters

Няколко десетки близки на пътници от изчезналия през март малайзийски самолет протестираха през нощта пред посолството на Малайзия в Пекин, предаде Франс прес.

Протестът се състоя след бурна среща вчера между семействата на пътниците и представители на самолетната компания, по време на която се наложи да се намесят силите на реда. Малайзийското посолство беше поставено под засилена полицейска охрана.

Близките на изчезналите пътници от 50 дни са настанени в хотел в китайската столица, където редовно се провеждат срещи между тях и представители на "Малейжа еърлайнс" и малайзийското правителство. Срещите редовно протичат със скандали, тъй като много от близките са убедени, че Куала Лумпур не предоставя цялата информация за инцидента със самолета, в който 153 от 239 пътници бяха китайски граждани. Едно от исканията на нощната демонстрация беше да бъде сменен представителят на малайзийската страна, който поддържа връзка с близките на пътниците.

Още по темата

Издирването на останките на изчезналия самолет може да отнеме години, каза висш представител на американската армия пред Ройтерс. Въпреки мащабното международно издирване, включително със специализирана подводна апаратура, предоставена от САЩ, до момента не са открити никакви следи от Боинга на "Малейжа еърлайнс", който изчезна на път от Куала Лумпур за Пекин на 8 март.

Днес се очаква подводният робот "Блуфин-21" да извърши ново 16-часово потапяне на дълбочина от над 4,5 км и да претърси зона от 10 кв. км северозападно от австралийския град Пърт, където се смята, че е бил уловен сигнал от черната кутия на самолета.

Австралийските власти, цитирани от Асошиейтед прес, междувременно съобщиха, че зоната за обследване на морското дъно може да бъде разширена отвъд 10-километровия радиус.

В интервю за американската телевизия Си Ен Ен снощи малайзийският премиер Мохамад Наджиб Разак каза, че все още не е готов да обяви за загинали 239-те пътници от изчезналия самолет. Разак обясни, че трябва да вземе предвид чувствата на близките, някои от които заявиха публично, че няма да приемат пътниците за загинали, докато не се открие неоспоримо доказателство за това, предаде ДПА.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
9
 
! Отговори
Съмняващ се преди 9 години
При всички съвременни технологии, да изчезне безследно цял самолет си е направо невероятно.Има нещо гнило в цялата работа.