Френска министърка вся смут, забрани дълбоки деколтета

Дамите трябвало да ходят на работа със строго облекло
25 апр 2014 11:02,
40
Френска министърка вся смут, забрани дълбоки деколтета
Снимка: архив, Reuters

Слухове, че Сеголен Роаял, бившата спътница в живота на френския президент Франсоа Оланд и сегашен министър на екологията, е забранила носенето на дълбоки деколтета в държавното ведомство, разтревожиха правителството, пише в. "Локал".

Роаял беше привлечена в новия правителствен екип на Оланд след разочароващите резултати на управляващите френски социалисти, получени на неотдавнашните местни избори.

Според списание "Поан" Сеголен Роаял, която някои наричат френската Желязна лейди, била издала строга заповед на своя екип как да се явява на работа в подчиненото й министерство на екологията, устойчивото развитие и енергетиката. Дамите трябвало да се явяват на работа със строго облекло и в никакъв случай с дълбоки деколтета.

Когато журналисти от "Поан" се свързали с Роаял и я помолили да коментира "забраната на деколтетата" тя отговорила, че това били вътрешни правила, която тя нямала намерение да коментира с външни лица.

Но във френските блогове тревогата от подобна мярка повдигна вълна от въпроси и тревоги. Това принуди министърката да излезе с официално становище по въпроса в Туитър: "Разбира се, аз отричам всякакви неуместни слухове за забрана на деколтетата в министерството. Единствените правила, които съм спуснала, се отнасят до по-голямото внимание, с което трябва да се отнасяме към харченето на обществени средства. Това очакват французите от нас!".

Въпреки опроверженията на Роаял темата продължава да е много актуална във Франция. Запитана какво мисли за дрескода в министерството на екологията, френският здравен министър Марисол Турен заяви за подчинените си: "При нас работят мъже и жени, които добре осъзнават мисията си и винаги се обличат подобаващо!". Но самата Турен изтъкна, че през лятото малко по-изрязаните деколтета не биха били проблем.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: деколтеСеголен Роаял
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от псевдоморалисти.Като има кво да се види и мадамата иска да покаже що да се ограничава?Като подписва документи та кво?Ама верно те там станаха 80% мюсюлмани нормално е за тях.Да имат по 10 жени ,половината от които малолетни и бременни ,но иначе яко морални и усърдно завити в черни чаршафи до ушите.Няма по-големи лицемери.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да вземе пример от италианската министърка на реформите Боски.
9
11
 
4
 
! Отговори
Генов преди 9 години
Каква ли плоска комплексарка е....!!?
8
2
 
29
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Не виждам какъв е проблема. Когато работиш в държавна институция трябва да спазваш елементарни правила за обличане. Както на мъжете е забранено да ходят по сандали и къси *** на работа, така и на жените би следвало да е забранено да си показват бельото в службата. Съвсем елементарно.
7
6
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Много селджуци тука бре ?Ще трябва да се чисти оръжието и подготвя май !!
6
14
 
10
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
7 :много си далече от истината младеж.Ако колежките са облечени ,като в бардак и щастие има и производителност!!Ама какво да ти обяснявам,заминавай към близката джамия и се обрязвай!!
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бурки кога ще им нахлузи ? От първи януари ?
4
9
 
8
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
ВЪВ ФРЕНСКАТА ДЖАМАХИРИЯ СИГУРНО ЩЕ ЗАБРАНИ И ФРЕНСКАТА ЛЮБОВ В РАБОТНО ВРЕМЕ!?
3
0
 
22
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
И аз точно това си помислих :)Но, шегата настрана, в много държави служебният дрес код е строг и, например, не се разрешава нито на жените, нито на мъжете в офиса да ходят с обувки, които са с отворени пръсти или пети, а не може и да се носят обувки на бос крак - задължителни са чорапите, дори и в най-голямата жега. Предполагам, че тази забрана е от същия тип.
2
4
 
14
 
! Отговори
NoFace преди 9 години
Това ме подсети за една снимка, на която италианска министърка подписва церемониално някакъв документ и се жиждат прашките й :) Винаги си е имало правила за обличане (дрес код) и не виждам нищо смущаващо в това. Има го във всичкои уважаващи се корпорации. Не виждам причина държавните чиновници да не се подчиняват на подобни правила. Или това че са държавни чиновници предполага че те не са на работа, а просто си убиват времето :D
1
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, все пак Франция трябва да се съобрази с религиозните разбирания на новото си население.