Френска министърка вся смут, забрани дълбоки деколтета

Дамите трябвало да ходят на работа със строго облекло
25 апр 2014 11:02,
40
Френска министърка вся смут, забрани дълбоки деколтета
Снимка: архив, Reuters

Слухове, че Сеголен Роаял, бившата спътница в живота на френския президент Франсоа Оланд и сегашен министър на екологията, е забранила носенето на дълбоки деколтета в държавното ведомство, разтревожиха правителството, пише в. "Локал".

Роаял беше привлечена в новия правителствен екип на Оланд след разочароващите резултати на управляващите френски социалисти, получени на неотдавнашните местни избори.

Според списание "Поан" Сеголен Роаял, която някои наричат френската Желязна лейди, била издала строга заповед на своя екип как да се явява на работа в подчиненото й министерство на екологията, устойчивото развитие и енергетиката. Дамите трябвало да се явяват на работа със строго облекло и в никакъв случай с дълбоки деколтета.

Когато журналисти от "Поан" се свързали с Роаял и я помолили да коментира "забраната на деколтетата" тя отговорила, че това били вътрешни правила, която тя нямала намерение да коментира с външни лица.

Но във френските блогове тревогата от подобна мярка повдигна вълна от въпроси и тревоги. Това принуди министърката да излезе с официално становище по въпроса в Туитър: "Разбира се, аз отричам всякакви неуместни слухове за забрана на деколтетата в министерството. Единствените правила, които съм спуснала, се отнасят до по-голямото внимание, с което трябва да се отнасяме към харченето на обществени средства. Това очакват французите от нас!".

Въпреки опроверженията на Роаял темата продължава да е много актуална във Франция. Запитана какво мисли за дрескода в министерството на екологията, френският здравен министър Марисол Турен заяви за подчинените си: "При нас работят мъже и жени, които добре осъзнават мисията си и винаги се обличат подобаващо!". Но самата Турен изтъкна, че през лятото малко по-изрязаните деколтета не биха били проблем.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: деколтеСеголен Роаял
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имала е малки цици и се е комплексирала.
30
1
 
3
 
! Отговори
КиБик преди 9 години
Ако не се виждат зърната облеклото е подходящо
29
1
 
2
 
! Отговори
КиБик преди 9 години
Ако зърната не се виждат деколтето не е дълбоко, т.е. облеклото е строго и става за работа в министерство (и не само)
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много па сте морални бе, дрескод...А работа за 300лв., без договор, под обиди, псувни, заплахи, гонене, следене, унижения може. Щом са го пуснали световните агенции, значи и там се смята за противоречиво и ограничаващо свободата решение, но ние все сме по -католици от папата. Дрескод ще ми въвежда българин -дали има много работодатели, които знаят значението на тая дума. Итам откъде произлиза е пълно лицемерие, а да не говорим за тука.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
донякъде е права ... не е справедливо на жените да е разрешено да са облечени провокативно ... това трябва да се тълкува като сексуален тормоз .... става въпрос за облеклото им на работа
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
донякъде е права ... не е справедливо на жените да е разрешено да са облечени провокативно ... това трябва да се тълкува като сексуален тормоз
25
2
 
8
 
! Отговори
( . ) ( . ) преди 9 години
Няма нищо по-хубаво от един сочен чифт цици!
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За жените гърдите са някакви си там меса дето им тежът ,а за мъжете са втори полов орган в жената.Лично на мен винаги ми е било чудно жени с извадени на 2/3 гърди защо им е странно ,че мъжете им изкапват очите?
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ключовата думе е "дълбоки".Кой знае служителките в какъв вид са се появявали на работа, за да се стигне министърката да ги превъзпитава за това що е то прилично облекло на работното място!
22
5
 
6
 
! Отговори
do 4 преди 9 години
Правилна си е мярката. Дрескод трябва да има. Съгласен съм. Но просто ми стана смешно и реших да се избъзикам просто.
21
4
 
27
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Според мен е правилно това решение защото работната среда не е място за показване на анатомия а и никой не е длъжен да гледа женските "прелести" когато му ги навират зорлем в очите.Чудя се и на неадекватното облекло на някои водещи по телевизиите които се появяват с предизвикателни тоалети което е признак не на сексапил а на лош вкус и неуважение към разнородната аудитория.Голите рамена,късите поли и дълбоките деколтета не са за работно място и сериозните работодатели със право го налагат!
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че е по-добре без дълбоко деколте на работа, това да не е нощен клуб. Концентрацията на колеги и клиенти пада при вида на циците, а това пречи на работата.
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Деколтираните нямат друг аргумент за кариера пред салабоангелни псевдоръководители, на които липсващите им качества да ръководят, са стимулирани от празноглави хубавици.В службата класациите са оглавени от простачки с деколтета.На работа се работи, а не се стимулират животинските ни нагони.Не можеш да превеждаш чужд език с голи цици само, нали?Трябва преди всичко да знаеш.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За министърката и нейната забрана няма да кажа нищо, но ако една жена изглежда като тази от снимката, е грях Божии да не е с дълбоко деколте.
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много насериозно взехте въпроса, ей! Истината е къде къде по-проста. Сеголен Роаял няма *ици и затова се дразни от жените които имат и си ги показват.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми то за какво да работиш като колежката ще прилича на соц ученичка
15
5
 
2
 
! Отговори
Стария ДЖО !!! преди 9 години
До ЕлемагА бре ***!!! За кво виртуално оръжие плямпаш бре!!??? Бегай си веднага към дивите азиатски степи-видно е от смешния ти аватар къв си!!! Квито варвари си бехте-точно такива варвари и си останахте!!! 1332 години Ви стигат!!!пп- Я сега изстреляй един виртуален залп от стрели и копия по мен!!! Конската опашка дето е на копието ти-да си я запазиш!!! Ще ти требе да се подмиеш!!! Капиш ли си бре???
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕлемагПроизводителност има като се концентрираш върху работата, а не като се зяпат колежките. Май ти си за близката джамия - онези и без това само се молят, заради което не им остава време за 5 ст. работа да свършат.
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има разлика защото има богати араби с хареми и бедни араби без жени.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия "социалистите" навсякъде по света, като вземат власта и става мамата си трака. Наш Гейчо-Сергейчо се кълнеше в тоя Оланд, па той набързо *** пейзажа и сега Сергейчо се разграничава от него хахахах Смешни мишоци. А тая ненормалната ако ни вземе и това от живота - красотата на жените, по-добре да ходиме някъде в Арабските държави, там са забулени и поне подчинени на мъжете :D :D :D Всичко това естествено в сферата на хумора, аз ако съм няма да пускам араби в Европа, ако щат!