МВнР проучва дали българин е сред отвлечените наблюдатели от ОССЕ

13 наблюдатели били задържани от проруски сепаратисти в Славянск
Обновена: 26 апр 2014 10:49 | 26 апр 2014 10:23, Веселина Йорданова
87
МВнР проучва дали българин е сред отвлечените наблюдатели от ОССЕ
Снимка: Ройтерс

На този етап Министерството на външните работи на България не потвърждава информацията в руски медии, че сред отвлечените в Украйна наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) има българин, предаде БНР.

От ведомството съобщиха, че проучват въпроса и ще информират при по-нататъшно развитие.

13 наблюдатели от ОССЕ са били заловени и задържани от проруските сепаратисти в град Славянск, източна Украйна, обяви вчера германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Сред тях има четирима германци, посочи Урсула фон ден Лайден, която е на посещение в Африка, в аудиопослание, разпространено от министерството й. Трима от задържаните германци са военни, а четвъртият е преводач, уточни министърката.

Вчера следобед украинското вътрешно министерство съобщи за арестуването на седем наблюдатели от ОССЕ, припомня агенцията.

Украински медии, цитирани от ИТАР-ТАСС, съобщиха по-рано днес, че привърженици на федерализацията в Славянск са задържали наблюдатели от няколко страни участнички в ОССЕ, тъй като били съпровождани от офицер от генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Украинските сепаратисти, които вчера задържаха автобус с наблюдатели от ОССЕ, обвиниха пленниците, че са "шпиони на НАТО", предаде Франс прес.

Агенцията цитира изказване на лидера на сепаратистите Денис Пушилин, който заяви, че заложниците ще бъдат освободени само при условие, че на сепаратистите бъдат върнати "техните затвортници".

В интервю за руска телевизия, цитирано от ДПА, самопровъзгласилият се кмет на Славянск Вячеслав Пономарьов заяви, че задържаните са "професионални военни" и не приличат по нищо на екипа на ОССЕ, с който той наскоро е провел "нормален разговор".

Пономарьов обвини задържаните, че са подготвяли саботаж, вдъхновен от украинските власти в Киев.

Броят на задържаните и самоличността им остават неясни, предава ДПА. Снощи ОССЕ съобщи, че става дума за 13 наблюдатели, от които четирима германци, трима от тях военни, петима украински военни и четирима военни наблюдатели от Чехия, Дания, Полша и Швеция.

Германското министерство на отбраната съобщи днес, че не е успяло да влезе във връзка по мобилен телефон със своите представители в групата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
ZDF Germany преди 9 години
Toku-shto po ZDF novinite sabshtiha za EDIN BULGARIN sred arestuvanite ("otvlechenite"),obvinen v SHPIONAZ. Dali e vjarno, shte vidim.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като гледам матряла на воленчу бая се е развихрил
69
0
 
2
 
! Отговори
МиГ-25 преди 9 години
... и четирима задържани от нашата , мила Татковина .Какво , търсят нашите гащници там ?Как , какво ?Нали , сме дупелизци !!!!
68
0
 
4
 
! Отговори
Г преди 9 години
Мвнр проучвали хаха смешници...с едно обаждане до посолството на сащ в софия ще разберете има или няма българин там
67
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 9 години
ази госпожа Веселина Йорданова откъде ги измисля тези лъжи. Защо нищо не пише на сайта на ОССЕ, и кой, къде, кого е задържал ."13 наблюдатели от ОССЕ са били заловени и задържани от проруските сепаратисти в град Славянск", "Вчера следобед украинското вътрешно министерство съобщи за арестуването на седем наблюдатели от ОССЕ"
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вие на натовските шпиони наблюдатели ли му викате вече?Смешници жалки. За шпионаж тия трябва да измрат по руските лагери.
65
2
 
18
 
! Отговори
До 69 преди 9 години
Абе лъжец каква независима политика бре Нли хунтат я назначи САЩ Нюланд казавше че трябва да е Яценюк не Кличко . Fu_k EU май го забрави а ?Руските министри ли бяха на Мейдана да раздават курабийки.Аман от платени ***
64
2
 
16
 
! Отговори
да преди 9 години
Абе нещастници нас дали ще ни пуснат да излезем от терористичната оргнизация НАТО или Еврогейският съюз а ? Дали американците някога ще си платят за базите в България а?
63
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Нима Русия не пусна всички бивши държави от СССР да се отделят а ?"Че каква е Русия, че да решава дали някой ще се отделя или няма да се отделя? Ахааа, нещо като Сърбия в бивша Югославия!Скапания мит за славяните и насилственото славянизиране е *** и долна работа!Под натиск на Сталин е създадена държавата Македония, след указ на Ленин са претопени 5 000 000 българи наследници на Волжка България. Ше ти *** и тъпата Русия! Да се научат да уважават малцинствата тия руснаци! Не са само те!
62
9
 
3
 
! Отговори
До 57 преди 9 години
В България е имало КОМУНИСТИЧЕСКИ преврат спонсориран от СССР през 1944 г. и възродителен процес.........бе клоун!
61
0
 
11
 
! Отговори
Ммистър Х преди 9 години
До До 33 лМалко се ограмоти по история и ще разбереш какво правят.А американците какво правят там, изненадващо загрижени за Украйна - това наистина е въпрос
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинските и няколко западни информационни издания съобщиха-- четирима украински офицера и осем офицера от НАТО.Трима от украинците са от Националната гвардия,четвъртият не е установено.Министерството на Германия е потвърдило за изчезване на няколко техни офицери,Във Натовските офицери са открити карти на г.Славянск които са типични за НАТО.Там са били отметнати всички блок-постове в града и стратегическите обекти......
59
4
 
3
 
! Отговори
Л преди 9 години
Нима Русия не пусна всички бивши държави от СССР да се отделят а ?
58
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да задържаш наблюдатели?! - гнила ти е работата!
57
4
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 9 години
Кой е искал а се Отделя Чечня ли. В Чечня Запада се опита да прави Югославаския сценарии само че не им мина номера. Ако толкова искаха да се отделят защо там точно Путин получава над 90% подкрепа. Аре да си прегледате опорните точки
56
3
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 9 години
Абе смшник в България преврат на фашисти имало ли е а ? Аман с сравненията. Ами ако в Македония албанците направят преврат спосориран от САЩ и почнат да мачкат всички Българи там .Ние каво се очаква да правим а ?
55
5
 
10
 
! Отговори
Аз преди 9 години
То малко остана като преминат границата Руските умиротворители ще има много *** *** и то най-вече на ,Правии сектор". Не разбраха ли тия *** че Американците и НАТО няма да им помогнат а ще гледат как ги арестуват един по един. Май за доста хора ще има доживотен затвор за геноцид. Лошото е че тези които го поущтряват ще са първите които ще избягат през девет планини в десета,
54
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е на път да докаже, че една империя колкото и военна мощ да притежава също се разпада !
53
8
 
17
 
! Отговори
До 53 преди 9 години
Русия не е ходила да "демократизира" под фалшив предтекст държави на десетки хиляди километри. Ирак,Либия,Сърбия.Русия защитава руското населние от фашистката хунта дошла на власт чрез преврат спосориран от САЩ. Ако го нямаше този преврат нито Крим щеше да е руски нито щеше да има проблеми в ЮИУ
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудо голямо някакъв *** задържан и аз плащам данъци да го търсят а той си пие водката някъде .. и след това репресиран .. ха ха ..