Задържаните наблюдатели са военнопленници, обяви Пономарьов

От ОССЕ изпратиха преговарящи за уреждане на кризата
Обновена: 27 апр 2014 14:55 | 27 апр 2014 12:29, Красимир Ангелов
133
Задържаните наблюдатели са военнопленници, обяви Пономарьов
Вячеслав Пономарьов обяви задържаните за военнопленници. Снимка: БТА

Наблюдателите от ОССЕ, които бяха задържани в петък от проруските сепаратисти в Славянск, Източна Украйна, са военнопленници, заяви пред журналисти лидерът на сепаратистите в Славянск Вячеслав Пономарьов, цитиран от Франс прес.

Той съобщи, че един от 13-те задържани - шофьорът на групата, е бил освободен. В плен са останали 8 европейски граждани и четирима украински военни.

"В нашия град, който се намира в ситуация на война, военните, които са тук без разрешение, се считат за  военнопленници", декларира Вячеслав Пономарьов. Той съобщи, че членовете на мисията на ОССЕ се намират в кметството и не им се разрешава да говорят с журналисти.

По думите му неговите сили са заловили и държат трима служители от украинските служби за сигурност.

Още по темата

Както Dnes.bg съобщи, преди ден стана ясно, че сепаратистите в източноукраинския град Славянск са готови да разменят групата международни наблюдатели, задържани от тях, срещу свои съратници, които са арестувани от украинските власти.

Запитан за възможността за размяна, т.нар. народен кмет на Славянск, който де факто управлява града, заяви пред репортери: "Киевската хунта държи наши другари и следователно, ако има възможност, ние сме готови за размяна".

Същевременно по-рано днес стана ясно, че Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа е изпратила екип от преговарящи в Славянск, за да преговарят за освобождаването на нейните осем военни наблюдатели, задържани от проруски активисти.

Те трябва да пристигнат на място днес, заяви за АФП Татяна Баева,  говорителка на ОССЕ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
ава преди 9 години
До бер ЛазарКукундел!
102
1
 
0
 
! Отговори
Андро Брейвик преди 9 години
До ава 113Ъхъ... И аз така казвам.Ама много се отплеснах да ги довършвам с контролен в тиквата и ми свършиха патроните.
101
1
 
1
 
! Отговори
Янко преди 9 години
До Доктор Сър ПичукКолкото се развя над Ханой! Ако това, за което ти плащат е да дразниш нормалните, ралотодателите ти са ***! Само разсмиваш орталъка - толкова си семпъл! Американците кой не ги е бил! Хлапета от "Хитлерюгенд" ги правеха смешни, както и босоноги малки виетнамчета и афганчета! Гледай Парада на 9 май! Намери "Воспоминания американского лейтенанта морской пехоты..."
100
0
 
1
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До Анонимен 104Да, ама там ВЕЧЕ НЕ Е Украйна!Спомням си събитията около Косово - на втория ден *** от оон излязоха с "резолюция", после пускаха по 3-4 подобни безполезни "резолюции" на седмица. А сега е едно мълчание, една тишина...
99
1
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 9 години
Приятели,- Заради бездарното отношение на Е.С.към събитията в Крим закъсня и диалогът за бъдещето на единна Украйна... Сега процесите водят към федерализиране, конфедерация или към разделянето на Украйна. - Смятям, че Украйна от Президентска ще стане Парламентарна конфедерация (като Швейцария), за да може сблъсъкът, който сега е на улицата, да търси решение в парламента, както в България(Ако ние бяхме президентска република, по вина на красавеца Плевнелиев, ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИСТИ ДА СА НИ ПРОЛЕЛИ КРЪВТА!?!!).
98
1
 
2
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
До аваСлед края на втората война един от съдините за военни престъпления е Алфред Розенберг.Той е съставил план за разчленяването на съветска русия.Осъден и обесен Но плана не е забравен и в момента се прилага с пълна сила с нови методи.Алкохолика Елцин беше добре дошъл за запада защото общо взето само бръщолевише полутрезвен.Сега на държавното кормило е Путин и дали е добър или лош не знам, не живея в Русия, ама човека има мисия и си гони целите.Дано ги постигне.
97
0
 
1
 
! Отговори
бер Лазар преди 9 години
До ава Теза -антитеза =синтез така ли е малко обрязано робско евреиче,знаеш ли, че ви обрязваме от 6000 хил години и ви ползваме като кучета срещу гойте,можеш да провериш на папирусите от кога ви обрязваме и ви промиваме мозъците,Затова срещу Бер Лазар не спори ниско левелно ***.Шалом алейхим.
96
0
 
2
 
! Отговори
ава преди 9 години
До Бер ЛазарВярвай си, ама не е така. Пълно е с инженери и лекари от Русия. Всъщност, в днешното време най-голямото богатство не е информацията, а нейният анализ и синтез. Отсявай плявата, в много случаи инфото е невярно. Така, че останете си с здраве, но аз съм свидетел и мен не могат да ме излъжат или манипулират.
95
4
 
0
 
! Отговори
Бер Лазар преди 9 години
До ава В Норвегия има само руски евреи и *** рускоговорящи,както и по черноморието.С България и българите ще е свършено до 2030 година
94
0
 
0
 
! Отговори
Бер Лазар преди 9 години
До аваДа не би аз да си слагам пиратки в ***,а кой не знае за инцесста в скандинавските страни май само ти да не са ти затворили устата с нещо.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До аваВсичките тези руснаци дето не искат Путин как са стигнали до Норвегия? Не вярвам да са нелегални.А тези в Бургас и Поморие са добре с парите.Дори се познавам с бивш зам.директор на заводите КАМАЗ.Не е беден човека.Е той може би е изключение защото хвали Путин всеки ден.В момента Русия е носител на друг вид култура и поведенчески манталитет и това дразни много англосаксонския свят и особено техният лидер САЩ.
92
3
 
1
 
! Отговори
lazar преди 9 години
Скандалната реч на вице-президента Байдън беше произнесена по време на честването на заслужилите американски евреи, устроено от Демократическата партия. Ораторът благодари на евреите за пропагандата на лесбийството, ***, бисексуалността и транссексуалността (ЛГБТ), изказа им признателност за тяхната помощ по въпроса за узаконяването на "еднополовите бракове" чрез контрола върху дейността на Холивуд и на всички медии, без който контрол лобирането в полза на хомосексуалистите не би имало такива впечатляващи резултати
91
5
 
2
 
! Отговори
ава преди 9 години
До Бер ЛазарОт къде ги рочете тези глупости? Чета руски сайтове, че в Норвегия е ужас! Децата били извратени, хомосексуализъм, деградация и още какво ли не. Чиста проба *** пропаганда. Тук масово спортуват, задължителни са вероизповеданието в училищата и се вижда само стремеж за самоусъвършенстване. За да говориш такива неща трябва да си живял или да живееш в такава страна.
90
1
 
5
 
! Отговори
ттт преди 9 години
До 99 НФБНе си разбрал! Тия не са военнопленници и не трябва да се третират като такива. Те не попадат под защитата на Женевската конвенция. Ако преценят, че с дейността си създават опасност за живота на местното население, имат право да им резнат главите.
89
2
 
5
 
! Отговори
Бер Лазар преди 9 години
Много евроатлантически страни фактически тръгнаха по пътя на отказ от своите корени, в това число и от християтските ценности, явяващи се основата на западната цивилизация. Западът провежда политика, която поствя на едно равнище многодетното семейство и еднополовите бракове, вярата в Бога и вярата в Сатаната... Това е директен път към деградацията.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
грешка,те не са русофили а са съветофили
87
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нфб се изживява като руско протеже в бг,предател и купен или зомбиран от комунистическата пропаганда.това са обикновено деца на бивша номенклатура,милиционери военни. при тях случая е чисто медицински и всякакви дискусии и разум са изключени.за съжаление има ги много в бг и ние никога няма да сме като чехия словакия полша
86
8
 
6
 
! Отговори
ава преди 9 години
Подкрепям 102. Живея в Норвегия, всеки 3 чужденец е руснак, избягали от благините на Русия. Като толкоз е богата страната и справедлива политиката в Русия, защо са тръгнали по целия свят? От Бургас съм, а там е препълнено с руснаци. Не само не искат да чуят за Путин, не само са отвратени от неговите решения, но го смятат за новия самозабравил се Хитлер. Не вярвайте на всичко, което се пише в нашите манипулиращи медии, те са само платени драскачи! По-добре чуйте хората, тези които са препатили
85
3
 
3
 
! Отговори
до 103 преди 9 години
аз пък,кюфтетата без лук не ги одобрявам
84
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не са военнопленници защото са там със съгласието на правителството на украйна