Няколко ранени при сблъсъци в Донецк

Проруски сепаратисти атакуваха митинг в подкрепа на единна Украйна
28 апр 2014 22:34,
56
Няколко ранени при сблъсъци в Донецк
Снимка: БТА

Няколко души бяха ранени в източния украински град Донецк, когато проруски сепаратисти атакуваха митинг в подкрепа на единна Украйна, съобщи кореспондент на Ройтерс. Франс прес предаде за 14 ранени.

Десетки мъже, облечени във военни униформи и размахващи бейзболни бухалки, нападнали митинга, в който участвали около 2000 души. Нападателите хвърляли бомбички, използвали може би и шумова граната. Репортерът на Ройтерс твърди, че е видял най-малко пет души с рани по главата - и от едната, и от другата страна.

Раните не изглеждали животозастрашаващи, но насилието е поредният признак за засилващото се напрежение и за липсата на ред в Източна Украйна, отбелязва Ройтерс, припомняйки, че Донецк е един от градовете, които са под контрола на привържениците на федерализацията на Украйна.

След нападението на групата мъже митингът, на който се развявало украинското знаме и се скандирало "Донецк е Украйна", приключил.

Журналист на Франс прес също съобщава за събитията в Донецк. Той цитира един от пострадалите, украински журналист, който казва, че са ранени 14 души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: украйнасблъсъциДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DDRкато стана явна истината кой кого е нападнал, трябва да се зададе и въпроса:Защо се използва лъжеинформационна техника от преди 70 г.?
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"12 people sought medical aid after radicals assault on demonstrators in Donetsk" ??!Ало новинарите! *** проверявайте кой кого че става лъжене не информиране!
45
0
 
1
 
! Отговори
до Илин преди 9 години
От феяруари до сега колко про-руски сепаратисти са убити, ранени или отвлечени докато изразяват настроенията си невъоръжени? Щото и в руските медии няма инфо за такива
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно се чудя наистинали има много платени в този форум или сте кръгли ***. Руснаците били терористи??? Ами нали като отидем на запад и като ни чуят именат завърваьи на ов и ова веднага ни смятат за руснаци, а българския за някаква диалектна форма на руския. Смятат ни за 3 класа хора, дору по-долу от африканците. Не разбирате ли че пак се възобновявава противопоставянето ние срещу те??? Кирилица срещу латиница, правослвни срещу католици и протестанти, Николай срещу Никалъс ... те го започнаха
43
1
 
1
 
! Отговори
Илин преди 9 години
До Анонимен 48 : Каквото повикало , такова се обадило .
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой сега е фашист, а?
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво друго да очакваш от руските терористи на територията на Украйна
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проруската *** навсякъде по света е една и както и да я наричаш тя пак си е ***...
39
3
 
5
 
! Отговори
леле-е преди 9 години
и тази диващина искат няколко предатели, да бъде докарана у нас. Та ние сме пред тези на светлинни години разстояние.
38
11
 
10
 
! Отговори
DDR преди 9 години
Защо проруските сили трябва постоянно да бият инакомислещите?Защо се използва терминология от преди 70 г.?
37
21
 
5
 
! Отговори
Най доброто място преди 9 години
Шок и ужас: Русия морга за журналисти-110 ЖУРНАЛИСТИ УБИТИ ПРЕЗ 2009 г.Тази година в Русия са били убити 57 журналисти. В повечето от случаите е известно кой е бил физическият убиец и кой - поръчителят, но въпреки това все още има редица убийства, останали безнаказани.
36
3
 
18
 
! Отговори
филм преди 9 години
За младите а и не само, препоръчвам реалноста призната дори от запада и от Маргарет Тачер - док. филм "Заговор Британии и США Против Русских"- седем часа няколко истории, особено втора част. Започва от Николай 2-ри та до днес.
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 40Какъв съвет ще ти даде Пиночет ? И той като *** парче Яценюк се управлява с дистанционно от Вашингтон !За какво бог да го прощава той се пържи в ада заедно с Милтън Фридман можеш да му прочетеш съветите и да кандидатстваш за *** стипендия!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koito izdigne 4ujd flag I ima pretencii ,koito protivore4at na zakonite v durjavata ,to tazi durjava trqbva da vzeme merki.Kakvo se ceremonqt - po4istvane za edna nosht I kakvoto I da stava . Bog da go prosti g-n Pino4et , ne e m/u nas za da ni dade suvet.
33
8
 
18
 
! Отговори
Русофил преди 9 години
Наще брулят здраво, не си играят! Кеееф!
32
19
 
7
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Премиер на Русия ли? Наистина този пезевенк е достоен за премиер на бандстраната Русия.
31
6
 
17
 
! Отговори
до Путин преди 9 години
Просто мачкай !!!
30
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров премиер!
29
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има спешна нужда от антитерористична операция в Източна Украйна. Всички руски убийци в затвора за много дълго време.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Превода продалжава тук"Ние очаквахме атака. Имахме обективна информация. Наистина, момчетата пристигнаха с бейзболни бухалки, пръчки и пръти. Това бяха ултрасите от Днепропетровск, FC Днепър Днепропетровск поддръжници. Според нашата информация, имаше и хора от FC Динамо Киев фен база. Нямам информация от всякакво участие десния сектор, "Виталий Иванов, член на прес-служба, който е бил на мястото на инцидента, подчерта.