Десет са загиналите след взривове в склад за боеприпаси в Сибир

Шестима души в неизвестност
30 апр 2014 12:15, Елка Василева
1
Десет са загиналите след взривове в склад за боеприпаси в Сибир
Снимка: архив, Reuters

Десет войници и цивилни служители загинаха след поредица взривове в склад за боеприпаси край село Болшая Тура в Забайкалския край, съобщи днес руското министерство на отбраната, цитирано от Франс прес.

По последни данни жертвите са 10 души, а шестима са в неизвестност, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на източник от регионалните силови структури.

Още по темата
Огънят, предизвикан от два горски пожара, пламнал снощи в склада на военна база до селото, разположено югоизточно от езерото Байкал.

Спасителите открили телата едва тази сутрин, каза началникът на пресслужбата на министерството генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от агенция Интерфакс.

Сред жертвите са офицерът, който отговарял за склада, един войник и осем души от цивилния персонал на военната част и охраната. Те се опитали да избягат от склада с камион, но той се оказал в епицентъра на една от експлозиите и изгорял за минути, обясни говорителят.

Според властите в Забайкалския край 23-ма души са ранени, като девет от тях са в болница.

Министерството на извънредните ситуации евакуира над 1000 души от Болшая Тура и временно затвори Транссибирската жп линия.

По данни на отбранителното министерство пожарът в склада е потушен, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
ганчо преди 9 години
Това у нас не може да стане!