Малайзия иска следене на полетите в реално време

Това ще помогне да се локализират полетите във всеки един момент
11
Малайзия иска следене на полетите в реално време
Снимка: БТА

Министерството на транспорта на Малайзия е препоръчало на ИКАО - Международната организация за гражданско въздухоплаване, да проучи ползите за сигурността, ако се въведе стандарт за следене на полетите на гражданските самолети в реално време, съобщи Ройтерс.

Препоръката е направена в доклад, датиран от 9 април - месец след изчезването на малайзийския самолет на компания Малейжа еърлайнс, изпълнява полет 370 от Куала Лумпур за Пекин с 239 души на борда - но публикуван едва днес.

Още по темата
Именно този трагичен инцидент се посочва като доказателство, че въвеждането на следене на полетите в реално време ще помогне да се локализират полетите във всеки един момент.

Може да се посочат най-малко два случая от последните пет години, когато пътнически самолети са изчезвали и последната им локация не може да се определи точно, се казва в документа.

Тази неустановеност е довела до значителни трудности за навременното откриване на самолетите, твърди малайзийското транспортно министерство.

Полет 370 си остава неоткрит до днес въпреки огромните международни усилия по издирването му, предава БТА.

Докладът, разпространен днес, съдържа пет страници, но в него няма никакви нови разкрития относно случилото се на 8 март, когато изчезна малайзийският самолет, отбелязва Франс прес.

Към доклада има аудиозаписи на онова, което са говорили пилотите на машината с диспечерите, както и документи, принадлежащи на компанията, изпълняваща полета.

В доклада няма никакви данни от специално разследване на малазийската полиция дали изчезването на самолета може да е било терористичен акт, допълва Франс прес.

Малайзия продължава разследването относно съдбата на самолета. По-рано тази седмица властите поясниха, че са наели бивш ръководен кадър на гражданското въздухоплаване, за да  оглави разследването, в което участват и членове на американския национален съвет за транспортна безопасност, както и на други
чужди специализирани въздухоплавателни агенции.
 

 


11
Още по темата: Малайзиясамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Пилот преди 7 години
flightradar24, работи на всякъде и по всяко време докато някой не изключи ръчно транспондера на самолета, както стана при малайзийския самолет! Вероятно идеята на малайзийците е да не може ръчно да се изключва транспондера или да се въведе друга паралелна система.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Тази "програма" не работи навсякъде.
9
1
 
2
 
! Отговори
Стефчо преди 7 години
Ето как си ме тракват когато съм на полет:flightstats/go/AirportTracker/airportTracker.do?airport=%28JFK%29+John+F.+Kennedy+Intl%2C+New+York%2C+NY%2C+US&x=26&y=7
8
0
 
2
 
! Отговори
Стефчо преди 7 години
До 7 Само черния цвят има 40 нюанса. Кой от тези нюамси ще си избереш ТИ за черен е въпрос на това какво черно искаш да виждаш. Разбра ли ме?? Всичко останало е за широката публика
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
може би все пак става дума за проследяване, когато системите за идентификация на самолета са изключени / не работят, както се случи с МН340
6
3
 
6
 
! Отговори
Стефчо преди 7 години
Вие наистина ли мислите ,че не се знае къде и какво е станало със самолета??Просто не е дошло времето да Ви кажат Удобната истина. Живеете в свят в който се знае всичко преди да се е случило. А колкото до самолетите и разбите му шетни за терористи:):):) Камери има даже и в тоалетните които като всички други на борда , ПРЕДАВАТ в реално време ОТ всеки един самолет които маха с крилца над Вас.Хайде не на мен тези пунтами.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 2. точно тази програма е.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия от Малайзия май не са чували за тоя сайт.ми има си го.също има такъв и за кораби.и за НЛО -та ли искат да направят
3
1
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 7 години
Той сайт-а използва съществуваща и работеща технология.
2
1
 
4
 
! Отговори
supernova® преди 7 години
Предполагам говориш за сайта flightradar24
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХОРАТА СА Я НАПРАВИЛИ ТАЗИ ПРОГРАМА. С НЕЯ МОЖЕ ПОСТОЯННО ДА СЕ СЛЕДЯТ ВСИЧКИ САМОЛЕТИ КОИТО СА ВЪВ ВЪЗДУХА ДАЖЕ И НА ЗЕМЯТА. ВЪВ ВСЯКА ТОЧКА НА ПЛАНЕТАТА. ТАЗИ ПРОГРАМА ДАВА ДЕСТИНАЦИЯТА НА САМОЛЕТА. ВИСОЧИНАТА СКОРОСТА И МОМЕНТНОТО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА САМОЛЕТА.