МВФ ще преразгледа помощта си, ако Киев загуби източната част

Програмата за Украйна може да бъде преразгледана
Обновена: 1 май 2014 20:05 | 1 май 2014 20:05,
79
МВФ ще преразгледа помощта си, ако Киев загуби източната част
Снимка: архив, Reuters

Международният валутен фонд ще преразгледа помощта си за Украйна, ако Киев загуби източната част на страната, обхваната от проруски бунт, предаде Франс прес. МВФ обеща 17 милиарда долара за Украйна.

"Ако централното правителство изгуби действителния контрол над Изтока (на Украйна), то програмата ще бъде преразгледана", предупреждава МВФ.

Още по темата
Украйна изгуби през март Крим и мобилизира войските си срещу сепаратистките движения в източната част на страната, по-специално в Донецк, промишления бял дроб на страната.

"Конфликтът в района може да отслаби бюджетните приходи и да нанесе големи щети на перспективите за инвестиции", посочва Фондът.

Според МВФ източните украински области - Донецк, Луганск и Харков, съставляват 21 процента от БВП на страната и около 30 процента от производството й.

В случай на ескалация в района, МВФ смята, че ще е необходимо да се увеличи финансовата помощ за страната.

Сумата от 17 милиарда долара МВФ отпуска на Украйна в замяна на драконовски икономически мерки. Тези пари Киев ще получи за две години и те се вписват в глобален план за подкрепа на стойност 27 милиарда долара, в който участват и Европа, и Световната банка.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: Украйнамвф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е да си дойдем на думата, западните бедни области на украйна не са ни нужни, нужни са ни въглищата, шихтовия газ и територията, а сте ги загубили, а сте гризнали дръвцето, помощ ще получите в шестайстък................за едните пари погубихте и изгорихте хора, отвратителни лицемери
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това вече е чистото доказателство за намесата на западни държави във комфликта с украина,загубят ли ресурсите няма защо да финансират украина,сега самия украински народ ще смъкне власта в украина и ще се върнат към русия. това са двуличните американци където се месят на всякъде и разпалват воини,трябва някои да им даде урок за тези им досегашни деиствия
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ето де е заровено кучето на геноцида над руснаците в Украйна, кървави пари за нещастниците от киевската хунта
62
0
 
2
 
! Отговори
смърт на шпионите преди 9 години
До Анонименнай добре ще е да дойдат с танковете че да ви избият гадове мръсни
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анониментоз па португалски *** за какъв капацитет се смята, явно още действа по повелите на мао
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ме като останат един файтон бандери, за какво са им 17 билиона евра
59
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че действията на Русия представляват заплаха за целия свят, предаде Обозреватель.Ситуацията в Украйна е най-голямата заплаха за стабилността и сигурността в Европа след падането на Берлинската стена, смята Барозу.
58
4
 
28
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Запада си знае работата - загуби ли Украйна изтока си, няма да има пари, понеже няма да има такъв голям келепир за американци и еврогейци. Те се бяха наострили да прилапат цялата страна, а пък сега им издърпват част от баницата изпод носа.И какво сега,гражданска война ли?И това ги устройва,ама пак няма да им се получи,от изток стои най-мощната страна във военно отношение,тя няма да го допусне.
57
3
 
18
 
! Отговори
az преди 9 години
Kolko sa dolni samo s dve dumi"pratete tankovete i voiskata i izbiite vsichki proruski nastroeni hora" inache nqma da vi dadem pari i da ni stanete robi :)
56
3
 
44
 
! Отговори
това е... преди 9 години
Тези условия са "извиване на ръце"....и това е повод за фашистите в Киев,да щурмуват Источна Украина--иначе няма пари....Ще унищожът народа си---само и само да получат парите от МВФ...Какви "добри " са тези кръвопийци от МВФ...В случая се получава---Ще ви дадем пари-ако избиете част от гражданите си.....Това е чисто подстрекателство към ГЕНОЦИД....
55
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аха почва се с условията .....Ще ви дадем ама...затворте АЕЦ...спрете предприятията.....дигнете пенсийте , намалете заплатите ...съкаратете разходите за администрация(демек премахнете държавността)....ит.н.ттова хоро сме го играли в българия ...елате вижте какво е при нас ..преди да го играет братя Украинци
54
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И пак обикновения украинец ще плаща тия заеми- помощи . Ще измрат половината , ще си напуснат домовете ,милиони ,че й работа няма да имат .Позната история ,Както познаваме кога САЩ ( НАТО ) ще нападне една държава , да я обере !
53
2
 
64
 
! Отговори
А преди 9 години
Второто зло след най злото ( САЩ ) на тази земя са продажните политици от ЕС. На всичко са готови само и само да поробят и съсипат някоя държава. Много бързо отпускат милиарди на терористи и терористични правителства, на не лигитимни правителства .... Само и само да им служат, да поробват народа с лъжливи обещания. Ние сме в Европа и до сега нищо хубаво не сме видели, някъв Бойко някви бетони и арматури само. За народа един .... Сами се сещате!
52
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Муспи,ти шегуваш ли се,брат?Защото,ако не се шегуваш,нека руснаците да палят танковете и направо да карат до София.
51
4
 
40
 
! Отговори
be_free преди 9 години
Хайде Русия да влиза с танковете в Киев и да се свършва с този цирк вече!
50
2
 
13
 
! Отговори
gaskain преди 9 години
HAHAHA SMIAH I SEGA KO NE RAZBIRAT KAK GI PRAVIAT NA BALACI
49
3
 
55
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Най-после в Европа ще се появи държава която да е по-зле от България. Да се смеем ли, да плачем ли? Орешарски и останалата *** ще отчетат придвижване напред и поредни сериозни успехи.
48
3
 
52
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
В допълнение - след Крим до месец и източна Украйна ще е част от РФ, а останалта част ще се "интегрира" в ЕС. На финалната права Русия, ЕС и САЩ ще се облажат кой с каквото си е пожелал от бившата Украйна, а украинците (и тези от изтока и тези от запада) ще им е студена супата за четвърт век напред (ние имаме опит в това отношение). Няма държава която да е добре след намесата на МВФ.
47
6
 
20
 
! Отговори
муспи преди 9 години
МВФ също така не е забравил и обещанията си към България. За целта трябва само по мирен път да премине югоисточна България към турция. Турция също ще вземе под своя икономически щит България, ако се съгласи разумно да даде автономия и на североисточните територии. Изсраел приветства всяка мирна инциатива, но в чужди работи не се бърка. Комунистите си остават.
46
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A? Мaй този път мaсоните се увлякохa.Дaже си помислихa че още Елцин е президент.Вече влязохa нa МЕЧКAТA в устaтa но още мaлко-сaмо дa ги сдъвче и изплюе.