Русия свиква извънредно заседание на СС на ООН заради Украйна

Заседанието може да започне още тази вечер
2 май 2014 19:20,
33
Русия свиква извънредно заседание на СС на ООН заради Украйна
Снимка: БТА

Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с операцията на киевските власти в Югоизточна Украйна, съобщи пресслужбата на постоянното представителство на Русия в ООН, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"Русия свиква открито заседание в Съвета за сигурност във връзка с наказателната операция на Киев", заяви представителството. Според източник на агенцията заседанието може да започне още тази вечер.

Още по темата
Това ще бъде 13-ата среща от началото на украинската криза. Нито една от предишните официални срещи и консултативни заседания не доведоха до приемане на обща позиция на Съвета по този въпрос, посочва Франс прес.

Украйна предприе днес на зазоряване военна операция срещу бастиона на проруските сепаратисти Славянск. Киев загуби двама войници и предизвика гневна реакция на Русия, която заяви, че с тези си действия Украйна върви към катастрофа.

В южния украински град Одеса проруски активисти нападнаха привърженици на киевските власти, в резултат на което десетина души бяха ранени, посочи Франс прес, цитирана от БТА.

Според кореспондент на ИТАР-ТАСС обаче сблъсъците са били провокирани от около хиляда и петстотин радикално настроени привърженици на киевските власти и ултраси на местния футболен клуб "Черноморец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще подкрепя 25. Наистина, и аз знам, когато немците са се изтеглили, са оставили чисто, поведението им е било добро. Когато са дошли руснаците, всичко е било свинщина, *** и безобразие. То при тях и сега е така, пазят чисти само Москва и Пегербулг. Другите им градове наподобяват Максуда.
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама и Меркел са едни много сериозни, разумни и много отговорни политици. Биха могли да вземат дори и още по-добри решения, но ситуацията е много заплетена.
23
0
 
12
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
В други източници се казва, че Русия иска свикването на ОТКРИТО заседание на Съвета за сигурност. Не е съвсем ясно за кого е открито - за журналисти или за дипломати-представители на страни-членки на ООН, които в момента не членуват в Съвета за сигурност. Ако наистина се предвижда медийно отразяване, вероятно руснаците имат какво да ПОКАЖАТ на онези, които се възползват от дадената им възможност.
22
4
 
27
 
! Отговори
КрaсиГ. преди 9 години
Хей 25. Я, пйтaй мaйкa си дa ти рaзкaже кaк фaшистите сa изнaсилвaли бaбa ти и е родилa един *** и тaкa тa до теб *** тaкaвa.Имaш ли предстaвa колко Руски дечицa сa остaнaли сирaци.Колко семействa сa почернени и тaкaвa *** кaто теб дa се обръщa към нaциятa и обяснявa кaкво сa нaпрaвили зa .БЪЛГAРИЯ
21
5
 
24
 
! Отговори
Бивш вече гербер преди 9 години
Обама и Меркел не знаят на кой свят се намират ! Боже , ако трябва насила им вдени малко разум !!!
20
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе хора бъдете Българи! !!! Кво искате бе? ???? Питайте вашите баби и дядовци как руснаци са изнасилвали наред като са влизали в нашата родина...през воината...ужас...
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aбе 22 . Ти мaй си вчерaшно недоносче.Я кaжи кaкво ознaчaвa тaзи МРЪСНA ДУМA демокрaция.Хaйде отворко
18
3
 
21
 
! Отговори
КрaсиГ. преди 9 години
Чудесно !!! Много мнения товa е добре Лошото е че много от тези които пишaт нямaт и предстaвa зa кaкво говорят.A още по грозно е че някои се прaвят нa aнглоезични и пишaт нa лaтиницa но негрaмотностa и грешните им словосъчетaния и тaм се виждaт добре.Щях дa коментирaм темaтa Русия тъй кaто 18месецa от военнaтa си службa съм бил в СССР и знaя кaкво ознaчaвa Рускa дисциплинa.Но ..
17
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако свалят Путин от власт и изберат оня от затвора дето излезна с очилата Хондоровски,какво ли ще стане целият свят ще празнуват,за демокрацията.Руснаците едни гласуват от страх за Путин и с фалшиви избори.Там никога неможе да има демокрация.Руският народ е обречен.
16
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комонистите не гие страх от запада нито от америка,а по този начин се прават на герои зада може простаците дъги избират във власта,да краднат и да си прават каквото си искат.Товае цялата истина.Има една шепа стари мръсни непоклатими комонисти,които цял живот за тях е нямало закони,и със нищо несесе съобразявали.Само Бойко ги оправа.На колене.Идва времето на гн Борисов още неколко месеца.
15
4
 
13
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Одиссей 1Ние сме спокойни,ти нещо се безпокоиш щом така подробно описваш народите,които живеятв Одеса в % нещастнико. ТИ и гъбестия spongi сте най яростните опоненти във форума.Колкото и да не ви харесва,каквото има да става ще стане и без вашата статистика.Бива синитролове,ама толкова ли ви са малки пенсиите,че се продавате за жълти стотинки. Недейтеда забравяте,че и ние сме живели и работели в близкото минало.Така,че не се хабете толко-ва да лъжете.По яваш бе братле,че ще вдигнеш кръ
14
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rusia moje s bodra krachka da vyrvi na mainata si.
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пять неядерных европейских стран НАТО получат американские ядерные бомбы.Оснащение тактической авиации неядерных стран блока ядерным оружием значительно усилит мощь ядерных сил НАТО в Европе. Ядерным оружием оснастят истребители бомбардировщики F-16A/B ВВС Бельгии, Нидерландов и Турции, а также PA-200 Tornado ВВС Германии и Италии----------------Добро решение.
12
33
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До AАко съдиш по "настроенията" във форума, тука 80% са позитански ***. Една част от тях са връзкари, на които не им се налага да бачкат и затова висят тук да тровят атмосферата, а друга си изкарват пари за цигарки и банички.
11
36
 
7
 
! Отговори
A преди 9 години
Украинци с които съм работил се върнаха в Украйна за да се бият за земята си. За сега са все още живи. Питаха ме какви са настроенията сред моите познати, казах им че повечето са на страната на русия, а за що? не знам брат питай тях.
10
4
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram , ne sam politik
9
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На 9 май братушките ще празнуват още една победа ... '---Да, както е тръгнало май ще маршируват на 9то майски парад в Киев ... Направо не им оставят друг шанс - зорлем ги карат. Чудя се глупост ли е това от страна на запада?
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С 8 по 31 мая воздушное пространство Швеции будет открыто для полетов самолетов ДРЛОиУ Boeing E-3 Sentry объединенных ВВС стран НАТО, сообщает janes 30 апреля.Это решение продиктовано повышенной военной активностью России на фоне кризиса в Украине.----------------Добро решение.
7
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според кореспондент на ИТАР-ТАСС обаче сблъсъците са били провокирани от около хиляда и петстотин радикално настроени привърженици на киевските власти------------Разбира се, как така ще викат "Слава Украини" ... Трябва да викат само "Слава Путину".
6
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНумбер едно в кументарите...леко да не се удавиш в собствените си злобни храчки. Ти украинец ли си че така врещиш като приклещен ?НУМБЕР ДВЕ , А ТИ ДА НЕ ПРАВИШ *** НА руснаците ,ЧЕ ТОЛКОВА МНОГО СИ СЕ ЗАСЕГНАЛ ОТ КОМЕНТАРА МИ ?!