Западът не може да помогне на пасивна Украйна

Обвинението дойде от министъра на отбраната на Чехия
Обновена: 2 май 2014 07:43 | 2 май 2014 07:42, Елка Василева
52
Западът не може да помогне на пасивна Украйна
Снимка: архив, Reuters

Министърът на отбраната на Чехия по време на визита в САЩ обвини Украйна в пасивно отношение към собствената си сигурност, предаде РИА Новости, като се позова на Радио Свобода.

Още по темата

Мартин Стропницки заяви, че Западът не може да помогне на Украйна, ако тя продължи да се отнася към собствената си сигурност прекалено пасивно.

 "Нямаме възможност да бъдем навсякъде и да уреждаме всичко, особено когато страната, която има проблеми със сигурността, сама се отнася към това пасивно", заявил Стропницки във Вашингтон.

По думите му това мнение било изказвано по време на много негови разговори с американски политици и в значителна степен към него се придържа и президентът Барак Обама.

Стропницки добавил, че украинската криза принуждава международната общност да преразгледа отношението си към отбранителните блокове и структури, в частност към НАТО, и че американските политици във връзка със събитията в Украйна призовават страните членки, включително Чехия, да увеличават финансирането на отбранителните си ведомства.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
67
 
! Отговори
1111 преди 9 години
До Анонимен Защото ние сме СЛАВЯНИ, а САЩ подкрепя *** и ТЕРОРИСТИТЕ малко им беше урока през 11.09.2000г или те сами си устроеха това
16
5
 
66
 
! Отговори
Глупци преди 9 години
САЩ искат да си продадат старото въоръжение на Източна Европа, пари, пари и пари, само това ги интересува
15
10
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А изродския Запад защо не подкрепи Югославия?
14
36
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно сценарият на КГБ в Украйна е кавър версия на югославския разпад.Сасега с невероятна точност има повторяемост на събитията.Разпад на Украйна,но неприсъединяване на Изтока към Русия-създаване на ново образование,което ще получи привидна независимост.
13
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много правилно казано
12
5
 
81
 
! Отговори
УМЕН преди 9 години
НИКОИ вече не може да помогне на Украйна
11
2
 
49
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 9 години
Koi e kazal .che ukraincite iskat pomosht ? Jiveeha si suvsem normalno ,predi CRU da nalee edni pari za revolicia ... Samo deto ne im stigna vremeto ,dokato beshe olimpiadata v Sochi . Ukrainskia narod iasno pokazva ,che ne iska tova ! Niama da im se sluchi toia put na amerikamcite da ,,osvojdavat,,, ,kakto po celia sviat ! I v kakvo se sustoi vuprosnata ,,pomosht ,, ...Iskat da kupiat Ukraina za 17 miliarda dolara ,bez pokritie ....smiah! Toia pot ne !
10
6
 
70
 
! Отговори
политик - Нагъл чове преди 9 години
На това се казва: НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА!Нагли де-мок-рат-и, искат от Украина да Роди нещо от тяхното ИМПОТЕНТНО Семе.
9
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да не са ни помогнали чехите-Черни ни нарисува новия герб-тоалетна чиния!
8
8
 
93
 
! Отговори
ЗАПАДЪТ преди 9 години
Не иска да помага на Украйна. НЕ ТОВА Е ЦЕЛТА - А РУСИЯ Е НА ПРИЦЕЛ. Възраждането на Русия е големия проблем на хамериканците и техните ***
7
8
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запада открито плати за гражданска воина!За мен запада си е същия викториянски *** и очаквам "изтока" Китай -Русия да му покажат де зимуват раците!Браво на Германия ,че си държи на своя интерес!
6
8
 
89
 
! Отговори
гост1 преди 9 години
А когато искаше да смачка фашагите на майдана, Янукович бе обвиняван от същия тоя запад,3че е сатрап. нека с ръка на сърцето всеки седедрист, призоваващ към братоубийства на хунтата срещу собствения й народ, да си признае: искахте ли Янукович да не смаже бунта? Жестока ярост благородная се надига в мен и всички праведни хора по света, нека закипи като вълна и да смажем фашисткия звяр в лицето на амерочифутите и техните покорни слуги!
5
6
 
96
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До АнонименНе се коркай,Украйна може да поиска войски и от арменския поп, не само от НАТО, ама натовците няма да тръгнат да се бият за нея.НАТО са храбри само срещу слаби противници, от силните се пазят.
4
47
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брюксел. Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че действията на Русия представляват заплаха за целия свят, предаде Обозреватель.Ситуацията в Украйна е най-голямата заплаха за стабилността и сигурността в Европа след падането на Берлинската стена, смята Барозу.
3
4
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
24 години ни караха да си унищожим армията и техниката, да си нарежем ракетите земя -въздух и земя -земя и на Георгьв ден ще ви пуснат камионите с пусковите устроиства с празните траби. И едни 3 *** които продадоха бонбон,патрон,автомати, гранотомети на сирииската терористична опозиция. И ще ви покажат безработните профисипнални тюфлеци.
2
5
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до цървула номер двеПо всички международни норми Украйна не може да иска нищо защото нечленува нито в Нато нито в ЕС...
1
70
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неим уйдисвa ЧЕХИЯ нa руските ***, още повече нямa дa ви хaресa съвсем скоро и Унгaрия с нaционaлистa Орбaн! Укрaйнa е длъжнa дa вкaрa войскaтa си в Донбaс, дa смaже руските сепaрaтисти- терористи, a aко русия нaхлуе, тогaвa тя ще бъде aгресорa- поробител и Прaвителството в Киев по всички междунaродни норми ще е в прaвото си дa поискa ВОЙСКИ НA НAТО И СAЩ ДA СЕ НAМЕСЯТ И ЗAЩИТЯТ УКРAИНСКAТA ДЪРЖAВA! Нужнa е смелост и решителност в Киев, a НAТО НЕКA ЗAПОВЯДA!