Уволниха началника на милицията в Одеска област

Кремъл: Нито Русия, нито друг ще убеди хората в Югоизточна Украйна да се разоръжат
Обновена: 3 май 2014 12:48 | 3 май 2014 12:48, Веселина Йорданова
256
Уволниха началника на милицията в Одеска област
Снимка: Ройтерс

Началникът на Главното управление на милицията в Одеска област Пьотр Луцюк е уволнен и срещу него започва служебно разследване, съобщи пресслужбата на вътрешното министерство на Украйна, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"След петъчните събития в Одеса е уволнен началникът на областната милиция. След сблъсъци и пожар в Дома на профсъюзите в Одеса загинаха 42 души, 125 са ранени и приети в болница. Сред ранените има 21 милиционери", се казва в изявлението.

В Одеса е обявен тридневен траур. От днес до 5 май ще бъдат спуснати наполовина украинското знаме и знамето на Одеса от сградите на държавни ведомства.

След трагичните събития в Одеса, за Русия или която и да било друга страна ще бъде практически невъзможно да убеди хората в югоизточната част на Украйна да се разоръжат, защото има пряка заплаха за живота им.

Изявлението беше направено пред медиите от говорителя на руското президентство Дмитрий Песков, предаде ИТАР-ТАСС.

"От този момент Русия фактически загуби своето влияние над тези хора, защото ще бъде невъзможно да бъдат убедени да се разоръжат при наличието на пряка заплаха за живота им", заяви той.

По думите му в такива условия това не е по силите на нито една страна. В Одеса "невъоръжени хора бяха изгорени живи", подчерта Песков.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: ОдесаУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
20
 
! Отговори
киро преди 9 години
Десен сектор трябва да бъде осъден, разформирован и забранен! Заради тях противопоставянето в Украйна ще се задълбочи. Със сигурност има хора, които са настроени да убиват активисти на десен сектор.
74
1
 
10
 
! Отговори
баба Ванга преди 9 години
"Големите ще станат малки, малките ще станат големи"Г7, БРИКс !
73
1
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
---Имам лошото предчувствие че ние сме наред- Не знам защо- но ГЕРБ малко остана да направи белята с протестите си - Бедните държави най лесно се катурват - да го знаете от мен !!
72
1
 
3
 
! Отговори
bogougoden преди 9 години
До Ф.С.ВAbsoliutna ISTINA!
71
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС и САЩ са подбудителите !Поклон пред изгорелите живи хорица .Одесса и Украйна никога няна да е същата след този печален ден .
70
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aбе аз съм казал къде са стъпили руснаци навсякъде граждански конфликти, войни, жертви, мафия и олигархия
69
2
 
23
 
! Отговори
прекалено преди 9 години
Без значение на кой симпатизираме, на украинци или на руснаци,това което стана в Одеса премина всякакви граници! Повече от варварска постъпка, която не може да бъде оправдана с нищо! Как ще живеят заедно в Украйна след това?
68
0
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Швейцария винаги е била и ще бъде "Банката" на всички кървави пари -на пари ограбени от народите - на пари от дрога оръжие и убийства на народи !
67
11
 
4
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 9 години
То ясно , че това са тактически ходове на Русия! Пределно ми е ясна тяхната игра и като гледам я играят по безпогрешен начин! Но тази игра започна по инициатива на ЕС и САЩ..., а Русия просто ще я завърши като победител!Жалкото е, че невинни хора загиват заради глупостта на богатите и влиятелни господари! Още едно свидетелство, че ние сме като марионетки в техните ръце! Така е , защото не мислим, ограничават ни образованието, контролират ни информацията и ето резултата - безсмислени жертви!
66
3
 
0
 
! Отговори
bogougoden преди 9 години
До ха,ха,ха,.....I ti niama da se otarve6 ot PARJOLNIKA.! Jivota e mnogo kratak.Ami posle...ha,ha,ha
65
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ционизъм = комунизъм
64
3
 
8
 
! Отговори
Анти ЕС преди 9 години
Правете разлика между Евреи и Ционисти. Не са синоними. Малко пояснения.- Ционизмът е краен изродил се еврейски национализъм.- Повечето ционисти не са евреи.- Ционимът не познава граници, религия или етническа принадлежност.
63
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цЯЛАТА КАША ТУК БЕШЕ ЗАБЪРКАНА ОТ НАТО, И ЗАДОКЕЯНСКИТЕ ВОЕННОЛЮБЦИ. ЗАЩО ЯНУКОВИЧ НЕ ПРИБЯГНА С ОРЪЖИЕ СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ????????
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и Швейцария уж беше неутрална, ама излезе, че кътали с цел лична печалбица и висок стандартец парите на нацисти и ислямисти и олигарси мафиоти! Или си с Месията или срещу Него, неутрални НЯМА!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и Швейцария уж беше неутрална, ама се излезе, че кътали с цел лична печалбица и висок стандартец парите на нацисти и ислямисти и олигарси мафиоти! Или си с Месията или срещу Него, неутрални НЯМА!
60
1
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Има хора които не искат бялата раса да съществува- Тя е интелигентна умна и технологична - Тези хора които искат това - навремето избиха индианците и завзеха цял континент - после сами си направиха гражданска война - тези хора отидоха в Палестина и отхапаха повече от половината и територия - Сега тези хора са запалили всички държави съседи до тях - Египет Ливан Ирак Сирия -в скоро време и Иран - това са хора с имена ГАД МУШЕ и за пари ще продадът и майките си !! Расисти към всички нации и вяра !
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Край на руско-украинските отношения и "братската любов"!За Русия това вече е "чужда земя"!
58
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистическото мнение не струва и България няма нужда от него. Комунистическите русофилски пачаври да си пазят предложенията за себе си. Както ограничавахте свободата на хората 70 години така и сега вие няма да имате право на мнение. Вие сте престъпници с извратено шумкарско съзнание на ***. Пикая на русофилите и всичко руско и съветско. Да живее България !
57
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофил - *** това са сямски близнаци! Разликата е, че едните се продавт за рубли, другите за долари! Подкрепа за Украйна и всички подтиснати народи под интересите на тези две тиранични държави!
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти тук какви свободи имаш? Моя богата и грамотна близка беше Страсбург,в очите и казаха ,че им е ядем парите.Имат ни за втора ръка хора,трябват им пазари за да не ги стигне дефлация,но технологии няма да ни дадат.