В Одеса е обявен тридневен траур

Жертвите на безредиците - 37, около 200 са ранените
Обновена: 3 май 2014 08:23 | 3 май 2014 08:01, Веселина Йорданова
96
В Одеса е обявен тридневен траур
Снимка: Ройтерс

Безредиците в Одеса, предизвикани от пристигнали от Киев радикали от организациите "Десен сектор" и "Самоотбрана" взеха 37 жертви, а около 200 души са ранени, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на днешни данни на управлението на МВР в Одеска област.

Още по темата
Сред ранените има 22-ма милиционери. Силите на реда са задържали над 130 души, участвали в масовите безредици, а срещу 10 са заведени наказателни дела, посочва в изявление ведомството.

Във връзка с трагичните събития в града от днес е обявен тридневен траур.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че безредиците и убийствата, дело на членове на
украинските национал-радикали в Одеса, напомнят престъпленията на нацистите.

Подобни действия напомнят престъпленията на нацистите, от които украинските ултранационалисти черпят идеологическо вдъхновение, се казва в разпространено в Ню Йорк изявление на Чуркин.

Междувременно украинските власти съобщиха, че военните операции срещу проруските сепаратисти край Краматорск тази сутрин продължават, предаде Ройтерс.

И.д. вътрешен министър Арсен Аваков съобщи, че украинските сили са завзели телевизионна кула в Краматорск, близо да град Славянск, където вчера се водиха ожесточени боеве. "Ние не спираме", написа Аваков в страницата си във Фейсбук без да даде информация за евентуални жертви или пострадали.

В изявление на сайта на вътрешното министерство Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС, по-рано заяви, че при операцията в югоизточната част на страната не е пострадал нито един от мирните жители на Славянск и Краматорск.

Министърът отбелязва, че операцията е насочена не срещу народа на Украйна, а срещу "диверсионни групи на руското ГРУ" (военното разузнаване).

Министерството на отбраната съобщи, че сътрудници на силовите структури са задържали четирима души, заподозрени в обстрела на хеликоптери с преносими зенитно-ракетни комплекси.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези войни в украйна са кой да работи и кой не и в България е така ,преди комонистите бяха началници,еб.ха развеждаха семейства крадяха убиваха,и сега видяха че трудно се живее ако хоръта не работят за тях.Е това искат да се върне червените ***.Да мачкат сиромащията дая плашат и да си прават каквото си искат.Няма как война ще има но няма да са на власт.Това го няма на запад.Е за това хоръта избраха запада.
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждам по - сериозен повод за Путин да влезе в Украйна. Тези директно си избиват цивилни граждани от руски произход.
63
1
 
1
 
! Отговори
bg izmet преди 9 години
satana e vav gotovnost parva stepen djavoli
62
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига с тая фалшива руска пропаганда,всичкото им е пълен фалш. преди години с танкове минаваха през къщи с деца и жени в чечня.връзваха ранени хора с въжета за бтр-рите и ги влачеха докато телата се разпадат.в Афганистан зверствата им нямаха граници.най големите престъпления срещу човечеството са правени от руснаци
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Представете сиТи за този мръсен *** не пиши , и за нашата мила БългарияТези земи са по право наши Били сме тук още преди потопа и пак сме тук и ще бъдем А *** да си ходят при своите братовчеди евреите и там да си ги хрантутят както искат ,като толкова са се загрижили за тях .
60
5
 
14
 
! Отговори
do 66 преди 9 години
Скоро Украйна няма да съществува, като държава, или териториално ще е много по-малка, ще се разпадне на по-малки държави
59
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато руските главорези убиваха до преди ден се кефехте!Скоро Украйна ще бъде прочистена,щом си за Русия-отиваш в Русия.Но без да се опитваш да ПРЕКРОЯВАШ ГРАНИЦИ.
58
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки който се радва за смъртта на когото и било, трябва знае че него ще го стигне.
57
7
 
30
 
! Отговори
до 65 преди 9 години
Остава да кажеш от какво са ни спасили смешнико?? 1943г. са бомбардирали София и са я направили в руини. Да не говорим за това,че помагат на Турция да ни асимилира.
56
4
 
24
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
До Анонимен 56"Добре де, освен ИТАР-ТАСС някоя друга агенция няма ли да решите да цитирате?Дайте поне две гледни точки, пък читателите ще се ориентираме кой прав, кой крив! "Момче американеца плаща другите да мълчат, както беше в ИРАК, СИРИЯ, ГРУЗИЯ .Те държат много от медиите , виж в България *** как мълчат .Няма демокрация, само капитализъм .
55
6
 
17
 
! Отговори
--- преди 9 години
Германия не може да забрави Втората световна война и заедно сьс САЩ ще направят много мрьсотии....
54
35
 
7
 
! Отговори
IRLAND преди 9 години
Слава USA!!!!!!!!!!!!Слава на нашите спасители USA!!!!
53
7
 
40
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Признавам им на западните ***, няма по гнусна *** от тях, успяха да насъскат едни срещу други хора, които векове наред са били една държава
52
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фашистка сганидиоти
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A VLASTA NA QNUKOVI4 ZLATNIA KENEF , KREMALSKATA PODLOGA BE6E LEGITIMNA . BRAVO BRE DRUGARE TAPANARE . I NA JAN VIDENIV VLASTA MU BE6E LEGITIMNA . I NA PE6O TANKISTA VLASTA MU BE6E LEGITIMNA . I NA PRAVE6KIA KRADEC VLASTA MU BE6E LEGITIMNA I NA BOKO TIKVATA VLASTA MU BE6E LEGITIMNA I NA DNE6NIA KOMUNISTI4ESKI SATRAP OLIGARSKI VLASTA MU E LEGITIMNA . BRAVO . DAVAITE NATATAK PO LEGITIMNO , PO POZITIVNO . ... 4E NARODA GLADUVA LEGITIMNO
50
4
 
37
 
! Отговори
УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ преди 9 години
УКРАИНЦИТЕ В РЕДКИ СЛУЧАИ СА НАЯСНО СЪС СЕБЕ СИ.ГЕРМАНЦИТЕ ГИ ИЗБИВАХА, А ТЕ ИМ СЛУЖИХА,ПРЕДАТЕЛИТЕ.СЕГА,ТОВА КОЕТО НАПРАВИХА В ОДЕСА -ДА ЗАТВОРЯТ В СГРАДАТА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПРЕДИ ТОВА И ОПИТВАЩИ СЕ ДА СЕ СПАСЯТ ОТ МАЙДАНОВЦИТЕ ДЕСНИ,ИЗПРАТЕНИ ОТ КИЕВ,ДА ЗАПАЛЯТ СГРАДАТА И ДА РАЗСТРЕЛВАТ ОПИТВАЩИТЕ СЕ ДА СКАЧАТ ПРЕЗ ПРОЗОРЦИТЕ,Е ИСТИНСКИ ФАШИЗЪМ.ВЛАСТТА В КИЕВ Е НЕЛИГИТИМНА ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА НА ЗАКОНА И КАТО ТАКАВА, НА НЕЯ СА Й РАЗВЪРЗАНИ РЪЦЕТЕ ДА СЛУЖИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ,ДОКАТО ПРЕВЗЕМАТ УКРАЙНА.
49
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VINOVNA E RUSSIA
48
5
 
34
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Украйна със вчерашните събития си подписа смъртната присъда, то и без друго си беше измислена държава
47
24
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ИЗТРЕПАТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РУСНАЦИ СЕПАРАТИСТИ ТЕРОРИСТИ В УКРАЙНА ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ДЪРЖАВАТА!!!!!!!ТРЕПАНЙЕ ТРЕПАНЙЕ МУ Е МАКЯТА И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ!!!САМО ТРЕПАНЙЕ
46
24
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
тези комунистически руснаци са ненормални и само от тепанйе разбират!!!!!!!!!!Украйна опомни се те са готови да убиват само и само да е тяхното и децата си пред танковете хвърлят само и само да е тяхното това не са нито хора нито животни щото и животните държат на малките си!!!!Изтребете ги до крак!!!!!!!!!!