Нараства броят на жертвите от потъналия ферибот

В неизвестност са все още 60 души
4 май 2014 09:41,
3
Нараства броят на жертвите от потъналия ферибот
Снимка: Reuters

Броят на жертвите при потъването на южнокорейския ферибот достигна 242, след като тази нощ водолази извадиха още шест тела от вътрешните помещения на четвъртата палуба. Това съобщи днес оперативният щаб на правителството, разположен на остров Чеджу-до в Жълто море, предаде ИТАР-ТАСС. В неизвестност остават
60 души.

Най-големият пътнически ферибот в Южна Корея с водоизместимост 6825 т потъна на 16 април сутринта край югозападните брегове на Корейския полуостров. На борда му имаше 476 пътници и членове на екипажа, 325 от които - ученици от училище в южнокорейския град Ансан. Спасени бяха 174 души, включително капитана и голяма част от екипажа.

През последните дни няколко тела бяха открити на 30 км от мястото на трагедията, поради което властите се опасяват, че не всички загинали ще бъдат открити. Провеждането на издирвателно-спасителната операция от самото начало е затруднено от лошите метеорологични условия, включително силните подводни течения, почти нулева видимост, силни ветрове и огромни вълни, отбелязва агенцията.

Продължава разследването на причините за катастрофата. Задържани са 15 членове на екипажа, сред които капитанът, който беше един от първите, напуснали потъващия ферибот. Всички те са обвинени, че не са оказали помощ на пасажерите и са избягали от ферибота в самото начало на трагедията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Блазе им !