Обама се пошегува с Путин

Президентът показа хумора си на среща с журналисти
Обновена: 4 май 2014 14:32 | 4 май 2014 09:03,
177
Обама се пошегува с Путин
Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама се пошегува относно руския си колега Владимир Путин, както и по вътрешнополитически теми по време на традиционната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Обама шеговито прикани американският политик Майк Хъкаби и американският телевизионен водещ Шон Ханити да престанат да говорят непрекъснато за онези снимки, на които руският президент се вижда разголен до кръста. После Обама отдели няколко шеги на проблемите с интернет сайта за регистриране за здравна осигуровка съгласно закона за здравната реформа.

Президентът не пропусна да се пошегува и с твърденията на опозицията, че бил роден извън САЩ. Тук той заговори за своя евентуален приемник в Белия дом и каза, че за републиканците ще бъде трудно да докажат, че Хилари Клинтън е родена в Кения.

Обама се пошегува и с пространното отразяване от страна на Си Ен Ен на издирването на малайзийския самолет, като посочи, че той е трябвало до отиде в Малайзия по време на азиатската си обиколка, за да получи също толкова пространно отразяване.

Президентът атакува и републиканците в Конгреса, заради това че блокират опитите му да увеличи минималната заплата, предаде Ройтерс. "Ако искате да получавате пари, за да не работите нищо, то тогава трябва да се кандидатирате за Конгреса", посочи на шега президентът.

Той се пошегува и с ниския си рейтинг, като каза, че дъщеря му Саша е избрала не него, а Бил Клинтън за съветник за избор на кариера.

На вечерята в хотел Хилтън Обама беше придружаван от съпругата си Мишел. Сред знаменитостите, които бяха поканени, се открояваха актьорите Робърт де Ниро, Лупита Нионго, Даян Лейн и София Вергара.

Хит на вечерята беше пародийно видео, показващо първата дама загрижена за здравословното хранене, да души тайно сладолед в кухнята на Белия дом, лидерката на малцинството в Камарата на представителите Нанси Пелоси да си прави татуровка, и председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър да се измъква от официална вечеря, за да гледа в кабинета си клипче с панди, посочва Ройтерс.

По традиция вечерята с кореспондентите е повод за президентите да демонстрират чувството си за хумор или липсата на такова, припомня британският в. "Индипендънт". На вечерята журналисти са награждавани за отразяване на работата на Белия дом.

Асоциацията на кореспондентите в Белия дом тази година навършва 100 години.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което се случи в Украйна е, че цирка който бяха подготвили руските служби, не предизвика никаква реакция от страна на цивилизования свят. И сега са бесни.
113
42
 
11
 
! Отговори
другарът Хюсеинович преди 9 години
Със своята безпринципност, мекушавост и лигавщина, Обама направи от Путин и Русия най-опасното зло на нашето време. Докато той пуска плоските си шегички, Путин и Русия убиват хиляди хора в Украйна и Сирия. Основната вина руската мечка да тъпче по-слабите народи като подивяла *** (в това число и България) я носи 44 президент на САЩ Барак Хюсеинович, който до миналата седмица твърдеше че Русия е партньор на Америка.
112
3
 
16
 
! Отговори
До 118 преди 9 години
Ами ти ***, като пишеш от страна с застаряващо население в която в активна възраст все повече стават ***, с брутен вътрешен продукт, по-нисък от това на някой Руски компании ? Къде говориш за народ, ***, огледай се колко си жалък и не се сравнявай ...
111
5
 
23
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 9 години
Не прозирате ли какво се крие зад политиката на ЕС и САЩ , крайната цел е да сринат и унищожат православният свят , първо се опитват да го погубят икономически, после духовно , всячески се опитват да образуват обръч около Русия с помощта на поробения вече арабски свят, но не знаят че козовете държат китайците, които най вероятно ще застанат на страната на Русия, а империята на злото ще го д*ха.
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
125.Щото Обама каза , че Путин е сериозен .Като отговаряше на въпрос : Вие с Путин не се имате много ?Сериозен - да , но това незначи , че неможе да се шегува !
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 121Kakvo obshto ima Odesa s Putin? Shto da ne se sheguva?
108
8
 
6
 
! Отговори
пак " и аз" преди 9 години
като допълнение към предишния ми коментар : личи си,че повечето "умни" писачи са "атакисти" и "социалисти",а нали не бяхте РАСИСТИ?.....
107
1
 
13
 
! Отговори
скрито желание преди 9 години
намеква,че може за разлика от Путин да се съблече от кръста надолу,за да покаже и той мускули.
106
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Putin moje s bodra krachka da vyrvi na mainata si, a vie bolni rusofili mojete da go posledvate.
105
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама. се шегува , когато Одеса е в траур ,Все едно там не се е случило нищо , не го спомена !Дали Путин ще се пошегува с Обама ?
104
12
 
30
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
*** черна ***, рано или късно ще си платиш за убийствата - нищо не остава ненаказано!!!
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 60 Бъркаш строевете и политическите системи приятел! Всредновековието са мятали хората в ръцете на инквизицията,само ако кажат нещо против официалните за времето си разбирания! И там ли е имало комунизъм?Така че от зелени кратуни,семе не се взема!
102
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям шегаджия,а затънал целият в кръв на невинни хора.
101
5
 
7
 
! Отговори
ACID преди 9 години
Ех голям шегаджия е тоз Обама. Интересно дали и Путин се шегувка с Обама?
100
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
107. Много хора по света харесват Путин !Сигурно си мислят , този мъж да управляваше нашата страна !
99
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма да се шегува,весело му е на кениеца! С всеки изстрел и всеки убит,в Сирия и Украйна в джобчето му дрънка пачки с милионики!
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
107.И Като пенсионери не искаме да сме в България , нито в САЩ.Ще си изберем по нормална държава !
97
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глям шегаджия тоя Обамамамата. Не разбрах шегите му...сигурно щото съм ***. Той и Путин се пошегува с Обамамамата. За Крим. Сега ще се пошегува и за останалото.
96
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква шега ще му дръпна с винкела.... само да ми падне !
95
6
 
8
 
! Отговори
До 107. преди 9 години
От САЩАз се връщам в България !И при всяко връщане си мисля , няма да стъпя тук .Не че не обичаме България !