Обама се пошегува с Путин

Президентът показа хумора си на среща с журналисти
Обновена: 4 май 2014 14:32 | 4 май 2014 09:03,
177
Обама се пошегува с Путин
Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама се пошегува относно руския си колега Владимир Путин, както и по вътрешнополитически теми по време на традиционната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Обама шеговито прикани американският политик Майк Хъкаби и американският телевизионен водещ Шон Ханити да престанат да говорят непрекъснато за онези снимки, на които руският президент се вижда разголен до кръста. После Обама отдели няколко шеги на проблемите с интернет сайта за регистриране за здравна осигуровка съгласно закона за здравната реформа.

Президентът не пропусна да се пошегува и с твърденията на опозицията, че бил роден извън САЩ. Тук той заговори за своя евентуален приемник в Белия дом и каза, че за републиканците ще бъде трудно да докажат, че Хилари Клинтън е родена в Кения.

Обама се пошегува и с пространното отразяване от страна на Си Ен Ен на издирването на малайзийския самолет, като посочи, че той е трябвало до отиде в Малайзия по време на азиатската си обиколка, за да получи също толкова пространно отразяване.

Президентът атакува и републиканците в Конгреса, заради това че блокират опитите му да увеличи минималната заплата, предаде Ройтерс. "Ако искате да получавате пари, за да не работите нищо, то тогава трябва да се кандидатирате за Конгреса", посочи на шега президентът.

Той се пошегува и с ниския си рейтинг, като каза, че дъщеря му Саша е избрала не него, а Бил Клинтън за съветник за избор на кариера.

На вечерята в хотел Хилтън Обама беше придружаван от съпругата си Мишел. Сред знаменитостите, които бяха поканени, се открояваха актьорите Робърт де Ниро, Лупита Нионго, Даян Лейн и София Вергара.

Хит на вечерята беше пародийно видео, показващо първата дама загрижена за здравословното хранене, да души тайно сладолед в кухнята на Белия дом, лидерката на малцинството в Камарата на представителите Нанси Пелоси да си прави татуровка, и председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър да се измъква от официална вечеря, за да гледа в кабинета си клипче с панди, посочва Ройтерс.

По традиция вечерята с кореспондентите е повод за президентите да демонстрират чувството си за хумор или липсата на такова, припомня британският в. "Индипендънт". На вечерята журналисти са награждавани за отразяване на работата на Белия дом.

Асоциацията на кореспондентите в Белия дом тази година навършва 100 години.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
16
 
4
 
! Отговори
Добрин преди 9 години
Да...един юрист от Харвард винаги може да се пошегува с един юрист от Петеребургския държавен университет и кариера на кагебеец.
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТия *** от Пуси райът аз ще ги линчувам ако влязат в църква и се държат така.Като са толкоз демократки да идат в някоя джамия и да видят какво ще стане ще ги разкъсат с ръце.
72
1
 
13
 
! Отговори
Пипи преди 9 години
До една шегаТочно така! И да си ходи в джунглата!!!
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харесват Путин , бил е на гости на семейството на Буш и непрекъснато даваха снимки как изглежда , как се облича ...Не харесват другия Путин , който не им позволява да инвестират във всички сектори в Русия ! А сега удрят секторите в които са инвестирали !С кой Путин , Обама се шегува - с първият !!!
70
1
 
13
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
ДО 65 Абе човече, много често употлебяваш думата "шибаният".Само нея ли научи от западната култура.Обикновено там прекрасните западняци я употребяват за щяло и нещяло.ТОЕСТ където сварят.С една дума много си ми ясен,с каква култура си и долу горе на колко години може да си.Аиде чао ***!?
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна умират хора по тяхно нареждане, те се смеят...
68
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина има форумна групичка. Някой като каже нещо против ***, само след една минута има около 5,6 минуса. Егати реакцията, другари.
67
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво искат тези групички от по 100 тина човека руски ултраси
66
0
 
27
 
! Отговори
една шега преди 9 години
Още една шега: на снимката е човекът с черно минало.
65
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама като обобщи приносът им в сета и положението в Сирия , Авганистан ..Не спомена за 47-те изгорени живи в Одеса ! И че Одеса е в траур !Ако беше изгорял някой от Киевската хунта , нямаше да се шегува с Путин и да се смее ..
64
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рубладжиите пак ореваха света с глупостите си за ционистки, масонски, илюминатски и марсиански заговори против православието. Кагебейските глупости на една гнила, азиатска деспотия.
63
1
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Сигурно в изпушил една марихуана ) като си спомним старият посланник на САЩ в БГ - Румен Петков неоспоримо доказа че той е хипи и пуши постоянно трева -хахахахахха
62
1
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
И САЩ и Русия са империи. Да приемеш едните зза добри, а другите за лоши е абсолютна грешка. И двете държави се стремят към господство за сметка на по-слабите. Не можеш да избереш по-белия дявол! Ние трябва да следваме нашите интереси!.
61
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По кремълско джудже камък не се хвърля,много пръска.
60
1
 
34
 
! Отговори
Гавра преди 9 години
32 изгорели живи, а тоя се шегува. Нека контрастираме това с възмущенията и съболезнованията при други инциденти. Гавра грозна гадна.
59
1
 
20
 
! Отговори
До 60 преди 9 години
Откачалко, вижда се че западните СМИ са ти промили мозъка, ако си го имал. Ти за каква свобода на запада ми говориш? Ми че там никой не освещава сега събитията в Украйна, споменават само че във връзка с някакъв пожар загинали хора!! Отврат! А колкото до Политковска - я ми кажи кой уви нашия Боби Цанков, кой стреля по журналисти? Всички на гърба на Путин си правят пиар, даже две откачалки от пуси раят станаха знаменитости с това.Не казвам че не е възможно, така е със всяка власт, но в случая не
58
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е *** и заслепен българския народ, сега разбирам колко прави са били комунистите като са укрили информацията за чернобил и са ви оставили да се храните с радиационни храни. Толкова сте ***, че друго не заслужавате. Още Чърчил ни го е казал: "Като сте толкова умни, защо сте толкова бедни??!!" И да не забравяте - всички пак да гласувате за бсп, дпс и атака, белким се оправят нещата. Само *** правят едно и също нещо и очакват различен резултат!
57
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 61Интересно какво е твоето мнение за кървавите мелета в Украйна, един откачен диктатор тласка съседната си и сродна страна към безумни кръвопролития, заради *** си сфера на влияние. Не може да проумее, че на хората им писна от *** комунизъм и искат да живеят като достойни и свободни човешки същества??!!
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези коментари на безсилие срещу Путин и рейтинга на Обама, "шеги" ли му викате? Жалка история и още по-жалък Обама.
55
1
 
18
 
! Отговори
До 56 преди 9 години
"52 Много жалко за теб след като познанията ти за Америка са такива"Много жалко за теб, ако ти въобще продължаваш да говориш за Америка. Боже, като си представя че не бяхме влезли в ЕС и НАТО, че те и на нас щяха да изпратят бомби и щяха да ни горят живи?! Отврат и безумие!Ето, видя се кой е най-голямото зло на света. САЩ - създаден от избягали престъпници, пирати и контрабандисти. Държава само за пари, пари,пари, нищо друго, а - и тези от третия пол. Никакви ценности и стремления. ***.