Путин ще награди журналисти за обективно отразяване

300 души с ордени заради събитията в Крим
Обновена: 5 май 2014 12:58 | 5 май 2014 12:41,
168
Путин ще награди журналисти за обективно отразяване
Снимка: Reuters

Повече от 300 представители на медии в Русия ще получат ордени и медали за "обективно отразяване на събитията в Крим", съобщава днес в. "Ведомости", цитиран от Интерфакс.

Съответният указ с номер 269 е бил подписан от президента на Русия Владимир Путин на 22 април, но публично не е било съобщено за него. В раздела "Документи" на официалния сайт на Кремъл той не е бил публикуван.

Общо с ордени и медали ще бъдат наградени повече от 300 души, сред които около 90 кореспонденти. По данни на източника на "Ведомости", около стотина наградени работят в държавната радиотелевизионна компания ВГТРК, повече от 60 - в "Первий канал", по няколко десетки - в телевизиите НТВ и Russia Тoday и в холдинга LifeNews.

Най-високо Путин оценил заслугите на генералния директор на НТВ Владимир Кулистиков - той е награден с орден "За заслуги пред Отечеството" втора степен. В същото време главният редактор на агенция "Росия севодня" Маргарита Симонян, главният редакторна "Комсомолская правда" Владимир Сунгоркин, ръководителите на "Роскомнадзор" Александър Жаров и на Руската телевизионна и радиоразпръсквателна мрежа Андрей Романченко и първият заместник-генерален директор на ВГТРК Антон Златополски ще получат орден "За заслуги пред Отечеството" четвърта степени.

Отбелязани са също заслугите на генералния директор на холдинга LifeNews Арам Габрелянов, първия зам.- генерален директор на ИТАР-ТАСС Михаил Гусман и главния редактор на службата за информация в НТВ Татяня Миткова - всички те са отличени с "Почетен орден".

Телевизионният водещ Владимир Соловьов е награден с орден "Александър Невски", а водещите от телевизия "Роския" Андрей Кондрашов и Ернест Мацкявичус - "Орден на дружбата". Сред награждените са също Ирада Зейналова ("Первий канал"), Аркадий Мамонтов и Борис Корчевников ("Россия"), Александр Самохвалов (РЕН ТВ).

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом Путин ще ги награждава, значи може да ви стане ясно, колко обективно са отразили събитията.
58
2
 
4
 
! Отговори
dassy преди 9 години
Ще ги награди след като свършиха повече от половината работа
57
0
 
1
 
! Отговори
демократичния киев преди 9 години
youtube/watch?v=rmUTYdOmWQw
56
11
 
4
 
! Отговори
Шабан преди 9 години
Днес зе мен е траурен ден.Умря Хюррем във филма "Великолепния век"Вие тука сте тръгнали да плачите за някви *** руснаци.
55
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
Освен да плюят Русия друго не могат. Харесва им да лижат американски ***. Ами идете там - по-близко ще са, да видим как ще Ви се отблагодарят. Поне да печатат долари умеят, ох как умеят. Да видим колко ще струват тези долари, ако Китай и Русия спрат да се разплащат с тях. А нещата на там вървят.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо сред наградените не е и посмъртно д-р ГЪОБЕЛС?
53
8
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
В България 50% са руско говорящи,т.е. руснаци.Другата половина са ***,помаци ,турци.Тук там има българи.Дано г-н Путин обърне малко внимание на руското малцинство в България които не желаят НАТО и ЕС.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До VSICHKI AMERICANO PHOBY- KOI RAKOVODESHE OKTOMVRIISKATA VI REVOLUTZIA? I ZASHTO VSICHKI DIPLOMATI PO TOVA VREME BIAHA EVREI?
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американската ли журналистика е обективна? След убийството на 50 човека от фашистите подкрепящо правителството, официалните им изявления бяха, че не знаели какво е станало. Но всички видяха, заради тези, които снимат и се опитват да покажат събитията такива каквито са.
50
8
 
3
 
! Отговори
NOrd преди 9 години
Този да говори за журналистика или човешки права е като дявола да чете библията
49
6
 
10
 
! Отговори
ванка с танка преди 9 години
После цели девет петилеткиграбихте уран и руди редки.Грабихте и жито, папиросиЗарад тебе ходим голи-боси!Дружбата ни беше свята, чиста.Ние всички хранехме танкиста.А пък ти ни пазеше със танкаи ни взе последната луканкаПазеше и немците, и чехите.Ние тук възпявахме успехите.С паметник стърчиш ни на главатаи скверниш небето и земята.
48
10
 
9
 
! Отговори
Ванка с танка преди 9 години
Пиша ти от Плевен, драги Ванка.Помниш ли кагда пришол със танка?Беше млад, но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшкиВзе на мама златните пендарии дори галошите ми стари.Помниш ли, как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки.После си преспал със какa Сияи изпил си всичката ракия.А след време чухме и мълвата,че си гръмнал тате във главата!Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насилана Русия тая дива сила.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do 68Da si chul za FEMA camps v tvoito lubimo USA?
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
престъпник
45
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в скъпата ви русия още си има концлагери и политич1ески затворници и цензура на интернет и това е империя на злото добре, че провеждат геноцид над собствения си народ като всички комунисти и намаляват
44
11
 
15
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Браво ! Единствения разумен човек в цялата ситуация. Браво на Путин !
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
четвъртата власт е наградена от първата за слугинаж тези смешни диктатори
42
5
 
6
 
! Отговори
афа преди 9 години
До АнонименИ аз не харесвам езика,рускините по морето също...но борбата е за славянството и християнските норми на поведение,защото тва е миролюбива религия.Не е пресилено да се оповаваме че християнството ще ни спаси да съществуваме като нация.За тва в Украйна, насъскват славяни да се бият срещу славяни,за тва моделират и маскират регулации,насочени към незачитане,подмяна и "задушаване" на източно-православни добродетели.Семейството е градивна част на обществото.
41
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофилчета не виждам ние какво общо имаме с русия
40
1
 
13
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Императора е благороден и щедър човек !