Путин ще награди журналисти за обективно отразяване

300 души с ордени заради събитията в Крим
Обновена: 5 май 2014 12:58 | 5 май 2014 12:41,
168
Путин ще награди журналисти за обективно отразяване
Снимка: Reuters

Повече от 300 представители на медии в Русия ще получат ордени и медали за "обективно отразяване на събитията в Крим", съобщава днес в. "Ведомости", цитиран от Интерфакс.

Съответният указ с номер 269 е бил подписан от президента на Русия Владимир Путин на 22 април, но публично не е било съобщено за него. В раздела "Документи" на официалния сайт на Кремъл той не е бил публикуван.

Общо с ордени и медали ще бъдат наградени повече от 300 души, сред които около 90 кореспонденти. По данни на източника на "Ведомости", около стотина наградени работят в държавната радиотелевизионна компания ВГТРК, повече от 60 - в "Первий канал", по няколко десетки - в телевизиите НТВ и Russia Тoday и в холдинга LifeNews.

Най-високо Путин оценил заслугите на генералния директор на НТВ Владимир Кулистиков - той е награден с орден "За заслуги пред Отечеството" втора степен. В същото време главният редактор на агенция "Росия севодня" Маргарита Симонян, главният редакторна "Комсомолская правда" Владимир Сунгоркин, ръководителите на "Роскомнадзор" Александър Жаров и на Руската телевизионна и радиоразпръсквателна мрежа Андрей Романченко и първият заместник-генерален директор на ВГТРК Антон Златополски ще получат орден "За заслуги пред Отечеството" четвърта степени.

Отбелязани са също заслугите на генералния директор на холдинга LifeNews Арам Габрелянов, първия зам.- генерален директор на ИТАР-ТАСС Михаил Гусман и главния редактор на службата за информация в НТВ Татяня Миткова - всички те са отличени с "Почетен орден".

Телевизионният водещ Владимир Соловьов е награден с орден "Александър Невски", а водещите от телевизия "Роския" Андрей Кондрашов и Ернест Мацкявичус - "Орден на дружбата". Сред награждените са също Ирада Зейналова ("Первий канал"), Аркадий Мамонтов и Борис Корчевников ("Россия"), Александр Самохвалов (РЕН ТВ).

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българите против русия са наследници на българските фашисти
38
13
 
7
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 9 години
САЩ вече загатнаха недвусмислено какъв би бил техният отговор - те ще предприемат стъпки за изключването на Русия от световните финансови пазари. Вашингтон има подходящите ефикасни средства за това. САЩ могат също така да направят публично достояние обмена на информация между руските милиции в Източна Украйна и издаващите заповедите в Москва. Държавният секретар Джон Кери вече намекна, че САЩ разполагат с пълен запис на този информационен обмен. Оповестяването му може да стане например на извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН.
37
9
 
8
 
! Отговори
Журналист преди 9 години
*** се опитва да купи с ордени купени от битака на килограм да му пишат пропагандата и да му замазват терористичните действия.Виж Волен се радва на такъв орден
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
активизиране на българските фашаги ли виждам родата на фашагите от ВСВ
35
8
 
7
 
! Отговори
Шок и ужас преди 9 години
Шок и ужас: Русия морга за журналисти Общо 110 журналисти са били убити през 2009 г., което е рекордно висок брой за последните десет години. Това сочи докладът "Преглед на свободата на печата в света" на Международния медиен институт ММИ във Виена.
34
3
 
9
 
! Отговори
---- преди 9 години
Русия спаси Европа от концлагерите и убийствата ,в момента каква е реалноста в Украйна.
33
7
 
12
 
! Отговори
ПУТИН е преди 9 години
В момент Е Световният Лидер, и всичко останало е хиени.................
32
6
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
72% ОТ ГЕРМАНЦИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ ПУТИН И СТУДЕНАТА МУ ВОЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА КАКВО Е РЕАЛНОТО ОДОБРЕНИЕ ЗА ПУТИНА!!!!!!!!!!!!!!АЗ ВИ КАЗАХ, ЧЕ Е ОКОЛО 30% И ТО В ТЯХ ВЛИЗАТ И ТЕЯ ДЕТО СА БЕЗ МНЕНИЕ :DЖАЛКИ ПРОГНИЛИ КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОСЛОЙКА!!!!!!!!!
31
6
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ Е НИКАК РОЗОВО!!!ИСЛЯМИСТИ ТЕРОРИСТИ, КОМУНИСТИ, РУСОФИЛИ, АТАКИСТИ, НЕФЕБАРИ, БЕСЕПАРИ И ДРУГА *** ВСИЧКИТЕ ЗАЩИТАВАТ ПУТЛЕРА И КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ ПАРТИЯ ЩОТО ПУКНЕ ЛИ ТОЙ ЩЕ ПУКВАТ И ТЕ :DDDDD
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 38не, но е същия *** като Ленин.
29
4
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 9 години
Това е като вицът на деня :))) Ясно е, че в Русия няма свободни медии, защото всичките критични към Кремъл медии бяха или затворени или изкупени!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** лошо настъпа мотиката
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега чакаме статия гласяща "Сергей Станишев награди ТВ7 и Делян Пеевски за безпристрастното и обективно отразяване на събитията през последните години"
26
3
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТАКА Е РЕЙТИНГА НА ПУТЛEР И КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ ПАРТИЯ САМО СЕ ВДИГА КАКТО СЕ ВДИГАШЕ РЕЙТИНГА И НА БОРИСОВ :DНО ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ КАК СВЪРШИ БОРИСОВ И Е НА ЕДНА ПЛЮНКА ЖИВОТ САМО ВЕЧЕ!СЪЩОТО ЩЕ ГО СПОЛЕТИ И ПАРТИЯТА НА *** ДОГОДИНА НА ИЗБОРИТЕ КОЛКОТО И ДА ФАЛШИФИЦИРАТ И ДА ЛЪЖАТ С РЕЙТИНГИТЕ!
25
0
 
2
 
! Отговори
дядо иван преди 9 години
Вярно е болен. Анонимен научи правописа и слд това се появявай по форумите.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещо му блуждае погледа,усетил се е че се е н-акал
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе това на снимката Ленин ли е
22
3
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НАГРАДЕНИ СА ТЕЗИ КОИТО СА ПИСАЛИ КАКТО ИМ Е УГОДНО!!!А НА ВСИЧКИ КОИТО СА ПИСАЛИ ИСТИНАТА ИМ Е ВЗЕТ ЛИЦЕНЗА :D
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
статията е комична,обективно и руска пропаганда. все едно на черното да казваш бяло или че кирилицата е руска азбука,както учат в училище
20
1
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Руската телевизия: утре са изборите, спечели Путин!