Путин ще награди журналисти за обективно отразяване

300 души с ордени заради събитията в Крим
Обновена: 5 май 2014 12:58 | 5 май 2014 12:41,
168
Путин ще награди журналисти за обективно отразяване
Снимка: Reuters

Повече от 300 представители на медии в Русия ще получат ордени и медали за "обективно отразяване на събитията в Крим", съобщава днес в. "Ведомости", цитиран от Интерфакс.

Съответният указ с номер 269 е бил подписан от президента на Русия Владимир Путин на 22 април, но публично не е било съобщено за него. В раздела "Документи" на официалния сайт на Кремъл той не е бил публикуван.

Общо с ордени и медали ще бъдат наградени повече от 300 души, сред които около 90 кореспонденти. По данни на източника на "Ведомости", около стотина наградени работят в държавната радиотелевизионна компания ВГТРК, повече от 60 - в "Первий канал", по няколко десетки - в телевизиите НТВ и Russia Тoday и в холдинга LifeNews.

Най-високо Путин оценил заслугите на генералния директор на НТВ Владимир Кулистиков - той е награден с орден "За заслуги пред Отечеството" втора степен. В същото време главният редактор на агенция "Росия севодня" Маргарита Симонян, главният редакторна "Комсомолская правда" Владимир Сунгоркин, ръководителите на "Роскомнадзор" Александър Жаров и на Руската телевизионна и радиоразпръсквателна мрежа Андрей Романченко и първият заместник-генерален директор на ВГТРК Антон Златополски ще получат орден "За заслуги пред Отечеството" четвърта степени.

Отбелязани са също заслугите на генералния директор на холдинга LifeNews Арам Габрелянов, първия зам.- генерален директор на ИТАР-ТАСС Михаил Гусман и главния редактор на службата за информация в НТВ Татяня Миткова - всички те са отличени с "Почетен орден".

Телевизионният водещ Владимир Соловьов е награден с орден "Александър Невски", а водещите от телевизия "Роския" Андрей Кондрашов и Ернест Мацкявичус - "Орден на дружбата". Сред награждените са също Ирада Зейналова ("Первий канал"), Аркадий Мамонтов и Борис Корчевников ("Россия"), Александр Самохвалов (РЕН ТВ).

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези войни в украйна са кой да работи и кой не и в България е така ,преди комонистите бяха началници,еб.ха развеждаха семейства крадяха убиваха,и сега видяха че трудно се живее ако хоръта не работят за тях.Е това искат да се върне червените ***.Да мачкат сиромащията дая плашат и да си прават каквото си искат.Няма как война ще има но няма да са на власт.Това го няма на запад.Е за това хоръта избраха запада.
18
1
 
4
 
! Отговори
дядо иван преди 9 години
Този Анонимен си говори сам. Болен човек. Прости му Господи и той не е виновен.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз викам Делян Пеевски да награди Барека за обективна журналистика.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** от злоба че бяхме на страната на фашистите сега искате де се измиете и представяте че отново не сте на страната на фашистите в киев
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OT DETZKA VUZRAST MRAZIA RUSSIA. NESHTO IMA PROTIVNO V EZIKA IM, V SHOVINISMA IM I V NACHINA NA MISLENETO IM.
14
5
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
"и Хитлер така беше"-Хитлер не анексира ,а разгроми и превзе Полша заедно със СССР.След победата двете армии си спретнаха 22 септември 1939 година в Брест тържествен парад в Брест -командван от генералите Гудериан и Кривошеин .8 дена по късно СССР ще нападне и Финландия.Путин действа точно както при аншлуса на Австрия-едно към едно.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжат не лъжат, руснаците са длъжни заради цялото човечество да сдържат американския империализъм. Западната демокрация и глобализъм е идеология обосноваваща неоколониалната политика на развитите държави.
12
11
 
5
 
! Отговори
до 1925 преди 9 години
На 9 май съм там ама предварително ще пиина нещо разхлабително та да почета хубаво съветските окупатори и шайката наши престъпници като Георги Димитров, Васил Коларов и *** от правец.
11
5
 
8
 
! Отговори
Политолог преди 9 години
Колко прави са Станишев и Орешарски, че страхът е изчезнал. Щом като и затворниците бягат въобще няма страх. Това е първия случай в най новата ни история и то при мъдрото управление на БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ. Хвала на такЪво правителство. А иначе ежедневните убийства, грабежи, самоубийства и всякакви престъпления на никой вече не прави впечатление, защото това при престъпно правителство е практика. Айде сега да гласувате за нашите, че ще повишат догодина заплатите и пенсиите с 5 лв.
10
5
 
8
 
! Отговори
123 преди 9 години
В Русия почитат и не забравят своите талантливи и известни личности, правят за тях филми, честват годишнини, имат за тях памет. А ние плюем по такива хора, едните защото били комунисти, другите - демократи. А младите повечето не познава много от тях. Народ без памет няма бъдеще. Кога ще се осъзнаем и ще разберем, че съединението прави силата.
9
10
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ВМЕСТО ДА СЕ ОБСЪЖДА ТОЗИ УРУД ДА СЕ ЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАДИАЦИЯТА !!!!ПОЛИЕТИЛЕНОВИТЕ ДРЕХИ ПРЕДПАЗВАТ ДО-ГОЛЯМА СТЕПЕН ОТ РАДИАЦИЯТА!!!АЛУМИНИЕВОТО ФОЛИО СЪЩО!хАРТИЯТА ОТ АЛФА РАДИАЦИЯТА!!!
8
9
 
11
 
! Отговори
Смех преди 9 години
Смех, *** не са мръднали и на милиметър напред за последните 100 години. Господа, айде изхвърлете капиталистическите си телефони, телевизори, коли, компютри и т.н. и с по чифт кубинки и *** на главата, хванете се ръка за ръка и смело към светлото социалистическо бъдеще!!!
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямали да награди Садад,за дето изби 160 000 души,а но той муе приятел.
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нашите сидеровци,станишевци,шаренковска с тиквен медал ли останаха ?Сидеров се оказа,че го е наградил вожда на ирокезите.Останалите рубладжии-русофили май ще получат само рубли и няма да има с какво да се кичат.Лошо др.Путин.
5
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съветските окупатори ги знаем вече 75 години не може да се отървем от тях!!!!!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не е наградил *** Василева? Тя много точно и справедливо ви информираше за ситуацията в Крим!
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SLAVA NA RUSIQ
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала, яд ме е че нямаме такива политици и ние :( майната му че е ***, ама си гледат интересите, а не като нашите продажници.
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BPABOCAMO TAKA