Путин ще награди журналисти за обективно отразяване

300 души с ордени заради събитията в Крим
Обновена: 5 май 2014 12:58 | 5 май 2014 12:41,
168
Путин ще награди журналисти за обективно отразяване
Снимка: Reuters

Повече от 300 представители на медии в Русия ще получат ордени и медали за "обективно отразяване на събитията в Крим", съобщава днес в. "Ведомости", цитиран от Интерфакс.

Съответният указ с номер 269 е бил подписан от президента на Русия Владимир Путин на 22 април, но публично не е било съобщено за него. В раздела "Документи" на официалния сайт на Кремъл той не е бил публикуван.

Общо с ордени и медали ще бъдат наградени повече от 300 души, сред които около 90 кореспонденти. По данни на източника на "Ведомости", около стотина наградени работят в държавната радиотелевизионна компания ВГТРК, повече от 60 - в "Первий канал", по няколко десетки - в телевизиите НТВ и Russia Тoday и в холдинга LifeNews.

Най-високо Путин оценил заслугите на генералния директор на НТВ Владимир Кулистиков - той е награден с орден "За заслуги пред Отечеството" втора степен. В същото време главният редактор на агенция "Росия севодня" Маргарита Симонян, главният редакторна "Комсомолская правда" Владимир Сунгоркин, ръководителите на "Роскомнадзор" Александър Жаров и на Руската телевизионна и радиоразпръсквателна мрежа Андрей Романченко и първият заместник-генерален директор на ВГТРК Антон Златополски ще получат орден "За заслуги пред Отечеството" четвърта степени.

Отбелязани са също заслугите на генералния директор на холдинга LifeNews Арам Габрелянов, първия зам.- генерален директор на ИТАР-ТАСС Михаил Гусман и главния редактор на службата за информация в НТВ Татяня Миткова - всички те са отличени с "Почетен орден".

Телевизионният водещ Владимир Соловьов е награден с орден "Александър Невски", а водещите от телевизия "Роския" Андрей Кондрашов и Ернест Мацкявичус - "Орден на дружбата". Сред награждените са също Ирада Зейналова ("Первий канал"), Аркадий Мамонтов и Борис Корчевников ("Россия"), Александр Самохвалов (РЕН ТВ).

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
водка,водка,водка i nakraya shte ima voyna s vodkajii!!! kato nishto shte natisne kopcheto, trqbva samo malko da se qdosa! no za sega si igrae shah, a lizachite do nego samo mu se kefqt, vsushtnost mnogo dobre znaete i vie tuka vuv foruma ste lizachi!!! prosto ste sviknali 500 ili 600 godini hich ne sa malko. do vchera misleh vas za hubavi hora bulgari yunaci, sega cheta forumite i razbiram vasheto mislene, DOLEN NAROD
118
0
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Обаче стиснат е Путин и това си е!Раздава ордени и медали,иска тънко да мине!Американците луди пари хвърлят за "правилното" отразяване на събитията,а Путин иска с дрънкулки да се отчете!ПР-ът е много важен!Виж,в САЩ разбират от реклама-в състояние са да ни убедят,че убийствата на жени и деца са проява на най-висш хуманизъм.
117
2
 
2
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Путин ще надмине май и ленин и сталин по жестокост и кръвожадност. Руснаците уж велики, уж православни, пък как ги изтърпяват такива, бе!? Вече сто години почти... Дано се появи и някой нов Горбачов, че да ни просветне малко
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Први впечатление факта, че откакто десен сектор изгориха живи 46 - те жертви в Одеса, противниците на Русия се активираха. Значи ли това, че някой им плаща повече, или просто броят на *** *** е нарастнал отсамосебе си? Или просто про - руски настроените хора са осъзнали отношението на запада и САЩ към православните християни и не виждат смисъл да говорят повече. То не че е нужно де. Въпросът ми е риторичен и отговорите са ясни на всеки мислещ човек.
115
8
 
8
 
! Отговори
hitman преди 9 години
Тоя счупва нагломера. Ще свърши като Кадафи но не в канала а в септична яма.
114
7
 
12
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Баси лицемерното джудже :)))) тези от това се хранят от омразата на хората, иначе не могат да виреят в нормална обстановка и без водка
113
0
 
6
 
! Отговори
Риторичен ? преди 9 години
А, Г***зетата ли ще оценява "обективното" отразяване ?
112
4
 
6
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
До Анонимен: САМО ТАКА ,ВЛАДО , ИНАЧЕ ФАШИСТКИТЕ *** НИ ЛЪЖАТ ВСЕКИ ДЕН И ЧАС ! ЖАЛКО ,ЧЕ И БЪЛГАРСКИТЕ " ОБЕКТИВНИ " КУПЕНИ ОТ САЩ И ЗАПАДА ЖУРНАЛИСТИ, ИМ ПРИГЛАСЯТ НАЙ УГОДНИЧЕСКИ ! ОЩЕ ПО ЖАЛКО , ЧЕ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ СЪЩО СВИРЯТ НА ТАЗИ *** ! НО , ИДВАТ ДРУГИТЕ ИЗБОРИ И ПРИЗНАТЕЛНИЯ НА РУСИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЩЕ СИ КАЖЕ ДУМАТА ! ТОГАВА СЕРГЕЕВЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ САМОЗВАНИ СОЦИАЛИСТИ ,НЯМА ДА СЕ СПРАТ И В ЕВР. СЪЮЗ ! ПРЕДАТЕЛИ СРЕБРОЛЮБЦИ !
111
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ги награди с не-изнасилване на семействата им. Комплексирано джудже!
110
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин вече надминава всички диктатори по цинизъм !
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Путин ще награди журналисти за обективно отразяване"Hahaha*ti i cirka :)
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
137-""Мой кумец е атакист и отдавна му изтрих телефона" Трябва да сте изключително пропаднали душевно за да се разделяте с приятели или роднини по псевдо-политически причини." Тяхното е диагноза, не съм им длъжен. А вие от коя страна на оградата сте-тая откъм болницата, или от тая към свободата?
107
6
 
9
 
! Отговори
chjon преди 9 години
Български русофоб - що е то?Това е индивид на по-нискоеволюционно ниво. Това коетому липсва са морални категории.На пръв поглед нормален човек.Но само на пръв. Когато трябвада се ориентира в ситуация катотази в Украйна той неминуемосе проваля. Същото се наблюдаваи с Народния съд след ВСВ в България.Клиенти са били в голямата си частподобни индивиди. Имало е и грешкиразбира се - покрай сухото гори имокрото.
106
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ПУТИН И ИМАТО МУ Е ОТ СВИШЕ!!! А НА ББЪЛГАРСКИТЕ МУ ПОДРЪЖНИЦИ ПРЕВЕДЕНО Е ПУ...А *** !
105
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наградените журналисти обещали на Путин нови върхове в "обективната журналистика", с които решително да изпреварят колегите си от Китай и най-вече тези от Северна Корея, за осигурят на руската журналистика място 1 в света!
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако обича този, който заяви, че Белият дом е наградил 92-*** журналисти /ама американците не им викат журналисти!/ за отразяване на събитията през времето на Пустинна буря, да подкрепи твърдението си с линк! В нета по тези въпроси не се споменава за нищо повече от вечеря! ВЕ-ЧЕ-РЯ, а не ордени и награди! Линк, моля!
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мой кумец е атакист и отдавна му изтрих телефона"Трябва да сте изключително пропаднали душевно за да се разделяте с приятели или роднини по псевдо-политически причини.
102
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
92 до 99 и 100 - не сте обърнали внимание, че съм цитирал 80-атакист. Сложих ви +. Известно е, че на атакистите сърцето тупти само за Русия. Мой кумец е атакист и отдавна му изтрих телефона от всички списъци. Между мене и атакистите има пропаст, която не подлежи на пресичане.
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аха и вие ли преписвате от "Ведомости" ? Някой си бил видял секретен документ за секретно награждаване и всички вече знаят. И то поименно.
100
11
 
13
 
! Отговори
морски преди 9 години
Силна Русия със силен президент като Путин е кошмар и ужас за САЩ и слугите им от ЕС.Слава на Русия!