Financial Times: Киев заслужава подкрепата на Запада

Поредица корумпирани правителства доведоха Украйна до сегашното тежко състояние
163
Financial Times: Киев заслужава подкрепата на Запада
Премиерът на Украйна Арсений Яценюк. Снимка: Ройтерс

Целите на хилядите, които протестираха в Киев в началото на годината, остават достойни и постижими, посочва Гидиън Рачман в материал за британското издание Financial Times.

Когато поемат поста, повечето политици се стараят да кажат нещо вдъхновяващо. Арсений Яценюк възприе друг подход. Приемайки поста и.д. премиер на Украйна през февруари, първите му думи бяха: "Добре дошли в ада".

През миналата седмица бях в кабинета на Яценюк в Киев и го запитах дали работата се е оказала толкова адска, колкото е очаквал, разказва авторът на статията. 39-годишният и.д. премиер свали очилата си и уморено потри лице: "По-лошо", каза той.

Изправени сме пред руската армия, пред подкрепян от Русия тероризъм, икономиката е неплатежоспособна, собствената ни армия е разпусната, а полицията – дезориентирана. Последното правителство открадна всичко, което можеше", предава БТА.

В деня след разговора украинското правителство реагира на отчаяната ситуация, като предприе офанзива, за да си върне контрола над сградите и териториите на изток, попаднали в ръцете на проруски сепаратисти. Властите в Киев почувстваха, че ако не отвърнат на удара, рискуват да загубят източната половина от страната си поради безпомощност.

Но боевете в градове като Славянск и Донецк крият собствени рискове. Големият брой цивилни жертви, особено в Одеса, излага правителството в Киев на риска от обвинения в бруталност.

Фактът, че голяма част от боевете са между украинци, налива вода в мелницата на руската версия – че Украйна е дълбоко разделена страна, много от чиито граждани очакват "защита" от Русия. И преди всичко, боевете рискуват да дадат на Русия извинение да изпрати войски в Украйна под претекста за "миротворческа мисия".

Украинското правителство знае, че ще загуби една конвенционална война с Русия, чиято армия е по-голяма и по-добре екипирана. Русия има и въздушно превъзходство с повече от 80 към 1. Украинците биха искали НАТО да обяви забранена въздушна зона над страната им в случай на руска инвазия. Но това е напразна мечта, американците няма да свалят руски бойни самолети.

Целият анализ прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: УкрайнаРусияескиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що не вземат да напишат, че Украйна е отдавна фалирала----------------Така е. Причината за това е 5 години управление на руския шпионин Янукович.
121
0
 
24
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Тия лъжци от ФТ, що не вземат да напишат, че Украйна е отдавна фалирала и нейната издръжка е няколко милиарда евро на месец, която трябва да се поеме от същия този Запад. В противен случай пенсионери, държ. служители и военни излизат на улиците и помитат хунтата.Дали Запада ще поеме тая сума ? Няма, видяхме, че натресоха на Украйна МВФ и нови заеми, които тя не може да плаща.
120
0
 
23
 
! Отговори
Киро преди 9 години
До 681не си прав приятел, тия ще се изсулят от Украйна с банкови сметки за милиони, когато народеца тръгне да прави гладни бунтове, ще го отнесе както винаги обикновения човек.
119
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гидиън Рачман си е Гидион Райхман ... много ясно, че с еврейските очи няма как да се види другояче ситуацията...
118
1
 
32
 
! Отговори
Demos преди 9 години
Прави са. Киев си заслужава гладията и мизерията, след като са тръгнали по акъла на американските ционисти!!!
117
2
 
30
 
! Отговори
И преди 9 години
"Financial Times: Киев заслужава съсипията на Запада"Евро "партньорите" си търсят нови роби ...Както на нас ни обясняваха как ще просперираме с ЕС . Хахаха Е много сме просперирали няма що.
116
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Financial Times: Киев заслужава подкрепата на Запада"Преведено името на британското издание значи "Финансови времена". Ех, какво ли няма да направят масоните и ционистите, за да контролират света. Хора се избиват в Украйна, братската им Русия най-вероятно готви нападение, а "Финансови времена" и други западни таблоиди си гледат рейтинга и цените на акциите. МВФ планира санкции срещу "грешната" Русия надявайки се на пари, заедно с украйнските олигарси и украйнската мафия.А народа си дерзае.
115
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този, защо не си стои сам в ада, а иска и други да завлече там.
114
3
 
45
 
! Отговори
ПИСНА МИ преди 9 години
Колкото и да са крали предишните,не ти дава оправдание да убиваш невинни граждани !Това е някакъв садист комплексар.
113
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako Киев заслужава подкрепата на Запада аз не искам да съм част от този Запад
112
6
 
42
 
! Отговори
Al преди 9 години
Русия трябва да изпрати войски там!
111
3
 
46
 
! Отговори
681 преди 9 години
Яцка, Яцка ти не разбра ли, че леко ви употребиха изотзад западняците и ви изхвърлиха като непотребни парцали?Такива компрадори (продажници)като теб, Тимошенко и другите от кликата така ви хързулнаха леко с финес ,че вече и вашите ще ви линчуват.А ....да не забравя и нещо важно, каквото трябва да стане ще стане и без вас!
110
4
 
45
 
! Отговори
до бг 114 преди 9 години
не им дават референдум защото украина няма да я има , ще им остане само киев и ще умрат като *** от глад и мизерия с европеиските пари/ е за това няма референдум
109
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Анонименm127Никой не те е спрял да модернизираш, бъркаш в джеба, вадиш пари и действаш. Ама ти искаш да бръкнеш в моя джеб и да работиш с моите пари. Е, да го бухаш...
108
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Киев заслужава подкрепата на Запада" -СТАТИЯТА ВСЕ ЕДНО ГЛАСИ КИЕВ ЗАСЛУЖАВА ЗАПАДА ДА ГО ПОРОБИ И ОГРАБИ КАКТО НАПРАВИ С МН.ДР. СТРАНИ- РУМЪНИЯ, Б-Я, ЛИБИЯ, ИРАК.ЗАРАДИ АМЕРИКАНСКИТЕ ТУР4ИНОВ И ЯЦЕНЮК НИЩО ХУБАВО НЕ ЧАКА УКРАЙНА.БРАТЯ УКРАИНЦИ АКО НЕ ИЗТРЕБЕТЕ ДО КРАК ВСИ4КИ СЛУГИ НА ДЯВОЛА /САЩ/ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИТЕ.УБИЙТЕ ВСЕКИ ИМАЩ ВЗЕМАНЕ-ДАВАНЕ С ПРЕСТЪПНАТА САЩ И ЕС /ИЗВЪНБРА4НОТО К* НА САЩ/.КАКТО НИЕ В Б-Я АКО НЕ УНИЩОЖИМ *** НА4ЕЛО С ДОЛНО АСЕН ГЕНОВ НЯМА Д
107
1
 
53
 
! Отговори
До Анонименm127 преди 9 години
Не знаеш ли какво се случи в България преди 25 години? Кой е дал шанса на някого да модернизира каквото и да било? Не знаеш ли че всичко беше ликвидирано, модерни заводи които си бяха Ок, като този за дисковете (по специално настояване от запад) или електрокарния ... а за минните технологии, за да може чужденци да ровят сега и да изнасят сурова руда
106
15
 
18
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Там няма собствен народ, има донски казаци без опознавателни знаци.
105
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обаче тоя верно че е евреин. само те така гледат като дзверове и какво да откраднат
104
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО няма ли да се намеси в Украйна, да бомбандира Киев, както направи в Югославия, Либия и на много други места? Или нещо май стандартите са двойни,...... ИЗБИВАНЕТО НА СОБСТВЕНИЯТ НАРОД ... Е ЧИСТА ПРОБА ГЕНОЦИД!!!! Дори Янукович не изкара армията срещу народа си, но Турчинов го задмина и скоро ще настанат интересни времена. Ония дето опожариха Киев избиха сумати невинни граждани и превзеха властта с преврат били патриоти, а тия сепаратисти, окупатори и терористи???? В скоро време ша има народен съд за американоподлоговите ТЕРОРИСТИ дет скачат на народа!!!
103
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя евреин иска нещо много,да забранели полетите над украина,че кои ще ги спре ми е много чудно,полетите над украина са му наи малкия проблек,самите украинци че го свалят тоя евреин и предател,така власт не се краде,да беше спечелил на избори със вота на хората това вече е друго,но да свалиш власта с 1 000 пияни терориста това си е за наказание, в русия за това наказанието е разстрел