Руски подводници изстреляха балистични ракети

Симулиран е масиран ядрен ответен удар в отговор на вражеска атака
8 май 2014 15:46, Елка Василева
247
Руски подводници изстреляха балистични ракети
Снимка: архив, Reuters

Руски стратегически подводници извършиха две изстрелвания на балистични ракети при военни учения под надзора на президента Владимир Путин, предадоха ИТАР-ТАСС и Асошиейтед прес.

Путин заяви, че маневрите са били планирани още през ноември.

В ученията са участвали военни части на цялата територия на Русия, включително ядрените сили. Проведена е била симулация на масиран ядрен ответен удар в отговор на вражеска атака, заяви руският президент - необичайно рязко изявление, което отразява повишаването на напрежението със Запада поради Украйна, отбелязва Ройтерс.

Путин говори от централата на руското министерство на отбраната, където наблюдава учението заедно с лидерите на бивши съветски републики, членуващи в Организацията на Договора за колективна сигурност.

В плановата тренировка стратегическите ракетни подводници "Тула" от Северния флот и "Подолск" от Тихоокеанския флот са извършили изстрелвания на балистични ракети от акваторията на Баренцово и Охотско море, съобщи представител на руското министерство на отбраната, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той подчерта, че ракетите са били изстреляни от подводниците, без да излизат на повърхността.

Бойните глави на ракетите са достигнали предназначените за това полигони в съответния срок. Учебните стрелби са потвърдили параметрите за бойна готовност и надеждност, както и ефективността на всички звена от системата за бойно управление на морските стратегически ядрени сили, съобщи цитираният представител на руското отбранително министерство.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
7
 
! Отговори
хан аспарух преди 9 години
кат русия няма втора,тъй могъща на света,тя е нашата опора,тя е нашта висота,ще бребъдва до века.защото е благословенна от бога.
169
0
 
8
 
! Отговори
джак спароу преди 9 години
да живее руският братски народ.който не ще мира,секира.продажници бол,но нема да им се отвори парашута.*** завистливци.слава на русиииииииииииииия
168
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСтранно, нали. Минусите са колкото плюсовете в про-руските небивалици. Т.е. точно 16. Познай броя на ***.
167
2
 
0
 
! Отговори
хмм преди 9 години
Голямо шубе ги е разтресло тия руснаци.
166
4
 
23
 
! Отговори
До Милен преди 9 години
Хахахах...руснаците били "комплексирани от външния свят". Направо такива комплекси имат от западноевропейските гета, гей-паради и бедняшката средна класа в Щатите, че свят да ти се завие ! :)
165
20
 
8
 
! Отговори
Милен преди 9 години
Путинова Русия става за смях на света! Освен да дрънкат оръжие нищо друго не им остана. Никой интелигентен човек вече не им симпатизира, а имаше години в които западната интелигенция ги уважаваше. Иначе вътрешният рейтинг на Путин се качва, защото руснаците са толкова комплексирани от външния свят, че така си мислят, че са велики.
164
2
 
6
 
! Отговори
ГОГО преди 9 години
НЕ СИ ХАРЧЕТЕ ДЖЕПАНЕТО НАПРАЗНО.ЩЕ ВИ ТРЕБЕ.ОНИО ..ЦЪРНИО ОТЕЛО ИДЕ.
163
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ах как се н*ха от страх американските *** когато ги облетяха със самолети над супермодерният им кораб "Кук" барабар с "Иджлис"-а на него ! А разбирача за ядреното гориво от по-долните коментари е с малко мозък, но затова пък модъка му служи като еталон в определението от физиката да идеално гладка повърхност!
162
0
 
0
 
! Отговори
Ядрен Гъбарко преди 9 години
Бууууууууууууум !
161
0
 
7
 
! Отговори
Аха! преди 9 години
Явно ще е умряла *** дето ги хвали...Вече целия свят заприлича на детска градина!"Ама пък моят татко е поуицай, и има пистоует..."
160
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Допълнение към 216:Гледам написали сте ми минусие, не Ви харесва, очевидно фактът че Русия е книжен тигър и отдавна вече не е свръхдържава. Русия днес е еди суровинен придатък към модерния свят и не се различава съществено от колониите от миналия век, само дето жителите и и българските и фенове, не разбират това !
159
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 188Забравете за ядрените бойни глави! Русия от 1994г. спря производството на уран и плутоний за военни цели, по икономически причини.Ядрените запаси, за разлика от конвенционалните оръжия, на всеки 10 години трябва да се презареждат. Освентова и запасите от плутоний, генералите ги разпродадоха, от начало на Щатите, а после на всеки , който поиска.В момента ядрната "мощ " на русия е блъф и само тяхното население, което днеска "празнува" , не знае това. Русия е книжен тигър!
158
12
 
35
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА РУСКИ БРАТЯ. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПОБЕДАТА НАД фАШИЗМА ГОЛЯМ ПОКЛОН НАД ГРОБА НА ЗАГИНАЛИТЕ ВАШИ ВОЙНИ ЗА СВОБОДАТА ДАРЕНА ОТ ТЯХ НА СВЕТА. ДНЕС ЦЯЛ ДЕН ЩЕ ПЕЯ И ВЪЗПЯВАМ ПОДВИГА НА ТЕЗ ГЕРОИ.
157
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Срам и позор за БНТ1 е, че съобщиха по новините, че утре (вече днес) 9-ти е денят на Европа и щели да предават празничен концерт от Виена, ама дума не обелиха за другия 9-ти Май - Денят на Победата над фашистка Германия и кои народи имат решаващ принос сегашната Европа да диша свободно и да празнува. Умишлено казвам "народи", защото същите въпреки чудовищната ленинско-сталинска система успяха не само да оцелеят,"------кеф е да гледаш как тоя ден ще бъде отразен само в русия и българия , хахха
156
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХекторТреперете Содом (хамерика) и Гомор( англия) възмездието идва скоро за ВАС................:)------направо не сме са спряли да треперим от тешкърлъка на ***, айде утре пак ще имаш матрял за писане и ние пак ще гледаме цирк ...
155
8
 
22
 
! Отговори
ЕвроГеец преди 9 години
Срам и позор за БНТ1 е, че съобщиха по новините, че утре (вече днес) 9-ти е денят на Европа и щели да предават празничен концерт от Виена, ама дума не обелиха за другия 9-ти Май - Денят на Победата над фашистка Германия и кои народи имат решаващ принос сегашната Европа да диша свободно и да празнува. Умишлено казвам "народи", защото същите въпреки чудовищната ленинско-сталинска система успяха не само да оцелеят, но и да разгромят най-силната армия по онова време. Вечна памет на всички загинали!
154
0
 
1
 
! Отговори
fsde преди 9 години
https://youtube/watch?v=g1Vj3aMFoNs
153
11
 
31
 
! Отговори
БОБО преди 9 години
Много ще ми бъде интересно да видя реакцията на първия черен президент на САЩ. На НАТО е ясно - *** са се в гащите и гледат черния какво ще направи. Чудесна демонстрация на сила, руската мечка май се събуди. Само да обясня - не съм ЗА или ПРОТИВ единия и другия. Яд ме е, че се случват кървави глупости в 21-ви век, въпреки посланието на 2-та СВ, Аушвиц и холокоста. Ако има някой тук, подкрепящ фашистите - да се обеси. Ще си спести унижението.
152
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"xaxaxa :D ти си много *** какви учения ще има тази измислена държава която е на командно дишане хахаха *** "Ne znam dali sa na komandno dishane ama stanaha nai-golemiq proizvoditel na gaz, dogodina i na neft :)blqdovete trqbva da dignat oborotite i po-malko vodka...
151
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V teia forumi ima poveche obichashti rusia otkolkoto v samata rusia :)