Държавите от ЕС разединени какви да бъдат санкциите срещу Русия

Амбицията на Путин е да създаде Евразийски съюз, смята Барозу
9 май 2014 16:55,
21
Държавите от ЕС разединени какви да бъдат санкциите срещу Русия
Жозе Мануел Барозу Снимка: Reuters, архив

Страните от Европейския съюз полагат големи усилия да съгласуват общ подход към кризата в Украйна, въпреки че осъждат действията на Русия, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от Ройтерс.

Той посочи, че европейските страни са решили да подкрепят Украйна и да покажат, че действията на Русия не бива да остават без последствия.

Барозу обаче заяви, че все още се работи по изработването на единен отговор, имайки предвид различните гледни точки на държавите членки на ЕС.

"И точно това е проблемът,  да бъдем честни", призна той.

Държавите от ЕС напредват бавно към възприемането на по-твърда линия за налагане на санкции срещу руски компании, но коментарите на Барозу показват колко трудно ще е да се постигне някакво по-сериозно споразумение, отбелязват от  Ройтерс.

Те допълват, че различията в рамките на 28-членния блок, голяма част от който зависи от доставки на руски газ, са пречка пред постигането на споразумение за засилване на ограничените санкции срещу руския елит.

Германия, най-силната европейска икономика, призовава да се даде по-голям шанс на дипломацията, докато други, включително Великобритания и Франция, настояват за по-твърди действия.

Барозу, който спомена, че се е срещал над 20 пъти с руския президент Владимир Путин, откакто е на поста си, и че е разговарял често с него по време на кризата, заяви, че зад нея стои амбицията на Путин да засили връзките с някои от бившите държави от СССР, за да създаде Евразийски съюз.

"Той иска да гради на тази основа и да го разшири, за да се превърне в Евразийски съюз, нещо като полюс на властта, противостоящ на Европейския съюз, за съжаление", каза той.

Барозу също така защити действията на ЕК по време на финансовата криза, която доведе еврозоната до ръба на разпада в края на 2011 г., заявявайки, че тя е взела правилните решения в защитата на стабилността на единната валута.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: УкрайнаРусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
19
 
! Отговори
АТАКА С/У МАСОНИТЕ преди 9 години
Г-Н БАРОЗУ МАСОНСКИ СЛУГА ТОВА САМО ПОКАЗВА ЩО ЗА *** СТЕ ВСИ4КИ ВИЕ ЕВРОГЕЙЦИ, ***, СОДОМИСТИ И РАЗНИ ТАМ ВЛЕ4УГИ НАР.3-ТИ ПОЛ ЗА ДА ИГРАЕТЕ ПО СВИРКАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ТАЛМУДИЧЕСКО-МАСОНСКИТЕ УПРАВНИЦИ НА САЩ.ПУТИН ВСЕКИ ДЕН ВИ ГО СЛАГА У ГАЗА НЕНАСИТЕН А ВИЕ КАТО СТЕ АЛ4НИ *** И ВСЕ ПОВЕ4Е ВИ ЛИ4И ЗА ДА КРАДЕТЕ НАРЕД ЧУЖДИ РЕСУРСИ/ЛИБИЯ, ИРАК, ЕКВАДОР И МН. ДР./.НО БОГ Е С РУСИЯ И НАКРАЯ БЪДЕТЕ СИГУРНИ РУСКИЯТ НАРОД ЩЕ ВЪРВИ ПОБЕДОНОСНО В/У ТРУПОВЕТЕ ВИ И СВЕТА ЩЕ ВИ ПРЕЗИРА ЕВРЕ
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Военнослужещи от Националната гвардия на Украйна са стреляли с гранатомети по полицаите в украинския град Мариупол, защото те са отказали да изпълняват заповедите на Киев и да стрелят по местните жители.
11
0
 
19
 
! Отговори
xxx преди 9 години
""Амбицията на Путин е да създаде Евразийски съюз,"Верно ли бе, господин Барозу?
10
0
 
23
 
! Отговори
Страничен Наблюдател преди 9 години
"Амбицията на Путин е да създаде Евразийски съюз, смята Барозу"Препоръчвам лекар-психиатър за г-н Барозу..
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барозу да се чуди откъде ще взима газ след 29 май, а не да гледа у канчето на Путин!
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азЕ, и?
7
2
 
46
 
! Отговори
дари преди 9 години
Излиза че ЕС е една секта ,която не позволява друго съществуване извън нея.
6
3
 
39
 
! Отговори
Защо преди 9 години
Абе , той в края на месеца ще спре газта, те за санкции говорят. И ще я спре не защото е гаден (като вас)а защото Украйна няма и намерение да плаща. И вие, вместо да я накарате да плати пак се репчите на Путин.Та той Евразийския съюз се подписва на 29 май и вие нища не можете да направите.Откачалки,Русия ви каза че трябва да сте всички заедно, нали е пак евро..Но вие не, хамериканците ще ви оправят.Е, да!Така ще ви оправят, че зимата ще сте на дървени въглища.Недоносчета,с Русия се бъзикат
5
1
 
21
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
v ES samo baba Merkel vizda zaplahata ot amerikanskite cionisti,za tova iska balansirani biodzeti da se samoizdarzat darzavite,taka ESe nezavisim pri vzimane na reshenia,obratnoto e dalgove kam izvestnata pechatnica i klonovete i MVF,SV-BANKA i bandata UZREYTINGOVI KOMPANII,samo tia darzi fronta,a takiva kato portugalskia *** sa lika prilika s nashia OSMORAK BUDA-SHIVA
4
2
 
40
 
! Отговори
императора преди 9 години
А какво ако има Евразийски съюз и защо може да има експанзия на скалъпената империя ЕС,а други д-ви да не могат да си правят съюзи?Защо Украйна не се приеме за член на ЕС,нали за това ги подкокоросваха,украинците слепи ли са как ги прекарват с лъжи за съвсем меукраински интереси?Но там сега военната хунта коли и беси и ще потъпче всеки опит за демократични промени.
3
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на хората им омръзна да слушат за техните санкции, които са напълно неоснователни
2
2
 
30
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
tova im e bolkata na cionistite,edin evraziiski saiuz e zaplaha za lakeyskata EU,i USRAEL.
1
4
 
21
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Интереса клати феса(или Тоталната война на САЩ срещу ЕС)1. Началото: - Цялата агресия на САЩ срещу ЕС и еврото започна с банковите кризи в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ и отказ да се подпише търговско споразумение с ЕС.2. Съпровождащи операции срещу икономическата периферия на ЕС:- Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу евро и ги убиха - Арабската пролет - Сирия Вероятен изход:- Диалогът за Единна Украйна, между Е.С., Украйна и Русия, закъсня поради намесата на ЦРУ и сега процесите водят към Конфедерация Украйна.