Либия заплашва, ще прехвърля имигранти към Европа

Страната иска помощ заради проблема
Обновена: 11 май 2014 08:53 | 11 май 2014 08:51, Анисия Иванова
38
Либия заплашва, ще прехвърля имигранти към Европа
Снимка БТА

Либийският министър на вътрешните работи Салах Мазек заплаши, че страната му ще улесни транзита на нелегални  имигранти към Европа, ако ЕС не помогне на Либия да се справи с имигрантските потоци, предаде Франс прес.

"Предупреждавам света и в частност ЕС, че ако не поемат своята отговорност, Либия ще улесни прехвърлянето на имигрантите към Европа", каза вчера Мазек на пресконференция.

Либия страда от присъствието на хиляди нелегални имигранти, главно от страните на юг от Сахара, които по думите на Мазек са носители на болести, престъпления и трафик на наркотици. От много години северноафриканска страна е транзитен пункт към европейските брегове за стотици хиляди имигранти, повечето африканци. Още от времето на режима на Муамар Кадафи тя използва проблема с имигрантите като средство за натиск върху Европа,
припомня АФП.

"Либия плати своята цена. Сега е ред на Европа да плати", каза либийският вътрешен министър, настоявайки за финансова, материална и друга помощ от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: помощЛибияимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За стрел...ба!!! Готови! Огън!
10
2
 
11
 
! Отговори
MATEMATIK преди 9 години
GRE6KA,GRE6KA.NALI VI POMOGNAHA S ORUJIE -DA SE POIZTREPETE..-SEGA E VA6 RED DA PLA6TATE...PAK..
9
6
 
40
 
! Отговори
! преди 9 години
Страната иска помощ заради проблема .................лелеле......кво стана, кажи кво стана..........продадохте дупе на Хамериката ,напомпа Ви една голяма демокрация, килнахте Кадафито, а сега нямало пари.... каква мисирка.... е за това Донецк няма да е Хамериканска колония !
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя на снимката, като го гледам и ми се иска да си сложа предпазна маска на лицето и да си закопчея здраво джобовете. Сигурен съм че неговите джобове са пълни с наркотици.
7
0
 
45
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
И на мен ми направи впечатление това изказване. Да се чуди човек, как така не набеди българските медици и за сегашните болести, закононарушения и т. н.Хората, прииждащи от Черна Африка, са братовчеди на либийската нация. Повечето от тях изповядват същата религия. Либия има петрол=има пари. Има и предостатъчно място - в географски смисъл. Защо не помогне на своите изпаднали в беда братя и едноверци? Ислямът повелява да се помага на нуждаещия сеИли се сещаха за ислям само когато тормозеха нашите?
6
3
 
49
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Вие се продадохте на САЩ и ЕС сега искате помощ.От капиталист съвест не чакайте.Ако сами не си бяхте разтурили държавата нямаше да сте на този хал.Не видяхте ли как оправиха Ирак.
5
1
 
33
 
! Отговори
ТОВА Е исляма преди 9 години
носители на болести, престъпления и трафик на наркотици
4
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека нека, пускайте ги маймуните, за да може оня олиговрен Фарадж един ден като отиде да пазарува и да види само черни маймуни, та да го видим дали пак ще плюе срещу българите
3
4
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
---Ами тя Европа не се страхува от такова либийско изнудване ) Нали си има "Европейска" България за това !
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНосталгия по Кадафи изпитвам...Cарко и компания проклети да сте...
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Либия страда от присъствието на хиляди нелегални имигранти, главно от страните на юг от Сахара, които по думите на Мазек са носители на болести, престъпления и трафик на наркотици.