Шефът на милицията в Мариупол е намерен обесен

Най-вероятно това е дело на разгневени жители на града
Обновена: 11 май 2014 22:17 | 11 май 2014 17:58, Елка Василева
222
Шефът на милицията в Мариупол е намерен обесен
Снимка: Reuters

Началникът на милицията в Мариупол Валерий Андрушчук е бил намерен обесен на дърво близо до местното летище, най-вероятно това е дело на разгневени жители на града, заяви пред Интерфакс ръководителят на Народния фронт в Луганска област Алексей Чмиленко.

Той припомни, че на 9 май Андрушчук стреля с пистолет по мирни жители на Мариупол, събрани на митинг по случай Деня на победата. "Разбира се, може да се предположи, че Андрушчук не е издържал на моралните терзания и се е обесил сам", допълни Чмиленко.

Още по темата

Интерфакс не разполага с потвърждение на информацията от други източници.

Единствено интернет изданието "Остров", цитирайки източник от вътрешното министерство, съобщава, че Андрушчук е намерен обесен в района на мариуполското летище на 10 май. "Да, вярно е, става въпрос за насилствена смърт", посочил събеседникът на изданието.

На 9 май в Мариупол украински спецчасти се опитаха да превземат градското управление на милицията, където се бяха барикадирали милиционери, отказващи да се подчиняват на заповедите на Киев, припомня Интерфакс. В резултат на възникнал пожар управлението изгоряло напълно. При операцията загинали седем души, а 39 били ранени, съобщи местната болница.

Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков съобщи, че при акцията е убит един милиционер, а петима са ранени. Загинали са около 20 проруски сепаратисти, а четирима били взети в плен.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
28
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живее САЩ, долу нищожеството путин.
45
2
 
19
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До 76 Освен в Одеса и Мариопул беше подложен на опит за геноцид ,ама опита не се получи Та сега някои смелчаци,са се заканили да използват ГРАД срещу Мариопул,и са насочили около 40 установки
44
3
 
27
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Русия не започва войните, тя ги завършва.
43
0
 
9
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
ABE NIAKOI GLEDAL LI E DOKUMENTALNI KADRI OT NAPUSKANETO NA KASAPITE OT VIETNAMAKO E, VIDIAL LI E KAK VISIAT KATO PAIACI PO HELIKOPTERITE.AKO AKADEMICITE NE SE SPASIAT TAZI NOSHT OT IUGOIZTOCHNA UKRAINA,OT UTRE SA LICE V LICE S VEZLIVITE ZELENI 4OVE4ETA
42
4
 
24
 
! Отговори
do американецо преди 9 години
АЙДЕ ОЩЕ ЕДИН ИЗТРЕЩЯЛ ПСИХОПАТ ЗАБОЛЯЛ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ СИНДРОМ НА УМСТВЕНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ АМА ПОМОЛИ МАЙМУН БАНАНА ДА ТИ ДАТЕ БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВАГОРКИТЕ АМЕРИКАНЦИ , РАЖДАТ СЕ ***.ОТИ ЕДИН НОРМАЛЕН НЯМА .
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До американецо,Откога американецо е истински българин?Пич, страдаш от размиване на личността! Не знаеш кой си и за кво се бориш!
40
4
 
25
 
! Отговори
Хората преди 9 години
в Източна Украйна ги обединява вярата в по-добро бъдеще. Не от добър живот хванаха автоматите. Аз самия не вярвах, че ще има такава активност при тия разстрели на мирни хора. Браво на руснаците. Показаха на цял свят, че когато човек вярва и се бори - може да постигне победа . Да вярваме и ние българите, че ще успеем да свалим от власт местните олигарси - крадци и мафиоти
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 58: Те и руснаците не карат руски коли, но с това не стават по-малко руснаци, както и ние не ставаме по-малко българи.
38
4
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До американецоНямам нищо против американските коли и американците и всички останали обикновени хора. Аз самия BMW карам и това не ми пречи да съм русофил.
37
3
 
27
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Браво! Съжалявам, че звучи дивашки но с диваци освен по дивашки няма как. Браво, всички фашисти трябва да изчезнат!
36
2
 
18
 
! Отговори
Доста наемници преди 9 години
на Блек Уотър са закопани около Славянск. Ще си помислятмного други дали да си пъхат носа на руска земя
35
0
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 52 Ами следващ в списъка може да е Олег Ляшко, скоро ще му решават съдбата
34
39
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Отново дело на руските убийци. Поредното зловещо убийство, дело на Путин. Навремето фашистът Хитлер ги тровеше в камери, а сега фашистът Путин ги беси. Бой, бой и само бой ще научи пияния руснак на уважение.
33
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СССР-2 трябва да бъде унищожен, ресурси трябват на всички...
32
2
 
35
 
! Отговори
ЛЯШКО преди 9 години
който призоваваше да се екзекутират демонстрантите в Източна Украйна е заловен. Да се стягат ХУНТАТА в КИЕВ
31
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато умират руснаци трябва да плачем, а когато умират украинци да се радваме ли трябва?Много хуманно.Големи човеколюбци са туки по форумите.Вече нищо не може да се върне назад.Щом се убиват хора.
30
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Около 400 американски наемници се бият в Украйна заедно с украинските войници и милиция в операции срещу проруските сепаратисти, пише германският вестник "Билд ам Зонтаг" Тези от "Bild am sonntag" са мнооого назад с материала! Ама, много! Не само американски и немски, и френски НЕОНАЦИСТИ и анархисти са в Украйна, ами и чешките скинари са там! Затова в северозападна Чехия сега *** празнуват! Още- в Украйна се е преместил да ЖИВЕЕ за постоянно и словака Матей Чурко- съвременен ЧОВЕКОЯЕЦ
29
5
 
31
 
! Отговори
do Спонги преди 9 години
Ама какво чакаш хващай пътя за ГЕТОТО САЩ и стани почетен член на малоумното американско племе ,твой вожд ще е маймуняк избягал от Кенийските джунгли.
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Доктор Сър Пичук"Нашата основна цел ще бъде руснака да бъде държан в страхотна мизерия и страх. "Моята цел не е тая,нито пък на повечето европейци.
27
1
 
29
 
! Отговори
До спонги преди 9 години
Знаеш ли, пък махни се! От твоите "коментари" лъха отвратителен нихилизъм, човешка злоба и абсолютно непознаване на реалностите на живота. Съжалявам, но мисля че в училище само си се появявал да покажеш новите си обувки. Не познаваш историко-географските събития, да не говорим за общата ти култура. Тук е хубаво да се пишат и четат разни мнения, но изливането на помия не е препоръчително.