Шефът на милицията в Мариупол е намерен обесен

Най-вероятно това е дело на разгневени жители на града
Обновена: 11 май 2014 22:17 | 11 май 2014 17:58, Елка Василева
222
Шефът на милицията в Мариупол е намерен обесен
Снимка: Reuters

Началникът на милицията в Мариупол Валерий Андрушчук е бил намерен обесен на дърво близо до местното летище, най-вероятно това е дело на разгневени жители на града, заяви пред Интерфакс ръководителят на Народния фронт в Луганска област Алексей Чмиленко.

Той припомни, че на 9 май Андрушчук стреля с пистолет по мирни жители на Мариупол, събрани на митинг по случай Деня на победата. "Разбира се, може да се предположи, че Андрушчук не е издържал на моралните терзания и се е обесил сам", допълни Чмиленко.

Още по темата

Интерфакс не разполага с потвърждение на информацията от други източници.

Единствено интернет изданието "Остров", цитирайки източник от вътрешното министерство, съобщава, че Андрушчук е намерен обесен в района на мариуполското летище на 10 май. "Да, вярно е, става въпрос за насилствена смърт", посочил събеседникът на изданието.

На 9 май в Мариупол украински спецчасти се опитаха да превземат градското управление на милицията, където се бяха барикадирали милиционери, отказващи да се подчиняват на заповедите на Киев, припомня Интерфакс. В резултат на възникнал пожар управлението изгоряло напълно. При операцията загинали седем души, а 39 били ранени, съобщи местната болница.

Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков съобщи, че при акцията е убит един милиционер, а петима са ранени. Загинали са около 20 проруски сепаратисти, а четирима били взети в плен.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
27
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
До До Доктор Сър ПичукНикога не съм казвал, че ще водим класическа война срещу русия, ще водим икономическа такава. Ще орежем преходите на москва от продажба на природни ресурси, ще блокираме достъпа на москва до международните пазара, така че да докараме руския бизнес до масови фалити. Освен това може да въовъжаваме чеченските сепаратисти и да ги стимулираме да извършват повече терористични актове срещу москва. Нашата основна цел ще бъде руснака да бъде държан в страхотна мизерия и страх.
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спонги признава поражението и липсата на аргументи да защитава тезите си.Иначе не се оттегля така лесно и е упорит.Но какво може да направи против фактите, светата правда и нормалното отношение на всички нас към една престъпна хунта, дошла и упражняваща власт с насилие.Представете си ако не бе Русия какви по големи изстъпления щяха да вършат.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано са го хванали тоя фашист Олег Ляшко и въже - без *** и разтояние, да се мъчи гадта.
23
1
 
10
 
! Отговори
Fulcrum преди 9 години
До ТервелВ Ирак може.Но като влезнат Восток ще им има главите набучени на кол и наредени в околностите на града за назидание.
22
4
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 9 години
Защо пък да не му тежи? Предполагам, че ще му тежат и други такива. А вие какво си мислите, че престъпленията ще останат ненаказани? Аз отдавна казах, че цялата хунта ще мине през Хагския съд или на народния. Но явно на хората не им се чака "западния демократичен" съд, пък и мисля че никак не му вярват.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След този референдум, още утре ще чуете, че в Луганск са закупили оръжие от Русия и вече имат собствен танков полк.Материалната част на полка в момента е под купи слама в местните колхози.
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте предпоследния абзац на текста, където пише че градската милиция е нападната от украински спецчасти, защото отказала да изпълнява заповеди на Киев - да стреля по хората.Тогава по руска телевизия показаха убития милиционер и коментара бе, че са го убили, защото е отказал да изпълнява престъпни заповеди.Иначе, дори нямаше и тълпа и лозунги.Както някой се разхожда по тротоара, пред някой офис и пада прострелян.Показаха и как влачат някакъв чичко, нямащ много общо с образа на камуфлиран метежн.
19
43
 
6
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Русофоби от всички страни съединявайте се. Заедно ще смажем нашия смъртен враг имеприята на злото русия и путин ще увисне на въжето за престъпленията си.
18
47
 
7
 
! Отговори
Неанонимен преди 9 години
Този също ще тежи на съвестта на диктатора Путин!
17
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тук въобще няма платени *** на руското посолство :))) просто случайно съвпадение на 20 ИП адреса
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i toia katr Mr Mi4urin- ka4il se na iagodata da bere iagodi i padnal ot drvoto
15
0
 
23
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
НекъвХорорНекъвХел 13 от тях са мъртви ,били са в един от свалените хеликоптери в Славянск А реалната бройка на убитите не се знае все още
14
0
 
20
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
TOIA SI E PODOISAL SMARTNATA PRISADA V MOMENTA V KOITO E IZVADIL PISTOLET SRESHTU CIVILNI,BESE VAPROS NA VREME,KAKTO E VAPROS NA VREME I ZA OSTANALATA SHAYKA
13
1
 
54
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 9 години
Къде "изчезнаха" американските наемници от "Грейстоун"? КЪДЕ!КЪДЕ!КЪДЕ!
12
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хунтата да знае какво я чака! Те са следващите!
11
46
 
9
 
! Отговори
бай Шоп преди 9 години
аз Ви казах още декември месец, Путин докато не направи гражданска война в Украйна няма да мирне
10
5
 
53
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Дааа,така свършват предателите. Да се готвят следващите,че списъка в Украйна е дооста дълъг и тръгва от Киев
9
19
 
8
 
! Отговори
gogo преди 9 години
И това ли беше най-важната вест за деня? Днес са се случили 1001 добри неща по света, много красиви неща са били направедни днес за които никога няма да чуем защото сънародниците ни журналисти ровят по бунищата да намерят най-черното и мръстното и да ни го сервират - смърдящо...
8
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турчинов и Яценюк идват и за вас ,пригответе си въжето!! Това е съдбата на всички касапи от Киев!!
7
1
 
42
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
Тази новина е от 9-ти май !!!!! Но пак не е точна....Истината е, че началникът на милицията в Мариупол Валерий Андрушчук наистина е обесен.... Но е обесен от националната гвардия по заповед на Олег Ляшко след като изпълни неговата заповед и откри огън по подчинените си който отказаха да стрелят по мирната демонстрация на 9-ти май... След което се барикадира във кабинета си и извика националната гвардия на помощ...След като разстреляха сградата и МИЛИЦИОНЕРИТЕ вътре го изведоха има видео със обес