Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол

Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от Кремъл
11 май 2014 14:50, Анисия Иванова
309
Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол
Снимка, архив Булфото

В референдума за самоопределение в източноукраинската Донецка област днес най-активно гласуват хората в Мариупол, съобщи украинският депутат Олег Царьов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Там има тълпи от хора пред избирателните секции", каза той. Мариупол е градът, където на 9 май украинските военни откриха огън от бойни машини по участниците в митинга за Деня на победата. Днес там погребват 20-те жертви, загинали от куршуми в празничния ден. Според Царьов, който е лидер на проруското движение "Югоизток", общият брой на жертвите е достигнал 40 души.

Още по темата

Според Ройтерс обаче опашките от гласуващи в Мариупол се  дължат на факта, че в половинмилионния град са разкрити само осем избирателни секции.

Киев определи днешния референдум за самоопределение в Източна Украйна като "криминален фарс", финансиран от Кремъл, предаде Франс прес.

"Референдумът от 11 май, насърчен, организиран и финансиран от Кремъл, няма юридическа сила и ще бъде без правни последици за териториалната цялост на Украйна", се казва в декларация на украинското външно министерство. Добавя се, че организаторите на този "престъпен фарс" са нарушили конституцията и законите на страната.

 Един военен е бил ранен при престрелка в град Славянск в  източноукраинската Донецка област през изминалата нощ, съобщи РИА Новости, цитирайки украинското военно министерство. Той е украинец, пострадал от минометен обстрел край тв кулата на Славянск. Оказана му е първа медицинска помощ.

В дена на референдума за самоопределение, обявен от местните проруски сепаратистки власти, градът осъмна блокиран от украинските сили за сигурност, чуваха се взривове и интензивна стрелба. Според АП напрежение се усещало и в пристанищния град  Мариупол на Азовско море, където в сблъсъци в петък загинаха  най-малко 7 души.

Към сутринта обаче стрелбите в Славянск стихнали. Според самообявилия се за кмет Вячеслав Пономарьов проруското опълчение в града успяло да избегне загуби след новите престрелки.

Съобщения за спорадични сблъсъци има от много места , но като цяло обстановката в началото на деня бе спокойна, съобщава АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
1
 
1
 
! Отговори
що за критерии преди 9 години
Законното правителство на Украйна със законно избрания президент,заедно със законно пребиваващата частна американка армия в Украйна,наложени с всепризнатите 5 милиарда долара мръсни американски пари не признават референдума в Източна Украйна,защото бил незаконнопроведен от над 80%от населението.Егати критериите за законност и незаконност,едни могат законно да убиват и горят мирни граждани,защото се изправят пред американска и фашистка инвазия,другите законно газят граници и налагат фашизъм
209
0
 
6
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
До станис74Добре, но има много, които не гледат, а пишат тук глупости!!!! Немски телевизии показват тези отвратителни, фашистки сцени, а нашите мълчат????? Ще се престрашат след 3-4 дена, да не би да ги нахокат!!!! Днес дадоха за Одеса, но днес, а не на 2 или 3 май!!!! Това е долното! Това е отвратителното!!!!
208
0
 
8
 
! Отговори
СПАС преди 9 години
Хора, просто не знаете какво творят фашистите там!!!!! Нашите медии са безмълвни, макар, че има десетки клипчета в нета!!!! Младо момче с вдигнати ръце, показвайки, че е без оръжие го убиха с изстрел в главата като куче!!! За секунди простреляха още 3-4 без никакъв повод!!!! Селски къщи, разрушени от минометен обстрел!!!! Само убитите милиционери са около 64 човека!!! Това са гадове!!!! Скоро ще отговарят за това!!! Ляшко първи ще увисне на въжето!!!!
207
0
 
1
 
! Отговори
niki преди 9 години
преди да коментирате и да пишете глупости ,вземете да почетете малко
206
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избори по путински. Как няма да има 150% участие и 200% гласували за Путин.Местные жители продолжают писать о всевозможных нарушениях на "референдуме" террористах - вопрос даже не в отсутствии мест для голосования и кабинок на импровизированных участках, а то бюллетени выдают без паспорта или каких-либо документов, и по несколько штук в одни руки.
205
0
 
14
 
! Отговори
ПСПК преди 9 години
249 Значи и в Германия има мислещи хора. А тези с минусите какво искат да кажата- че не са съгласни с тези 89% от анкетираните немци ли? Нека някой да каже.
204
23
 
5
 
! Отговори
писател преди 9 години
"Избори по руски". Някой майстор на перото може да напише на тая тема едни от най-смешните произведения, създавани някога.Е, или пък от най- трагичните...
203
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЛКОВА МНОГО НАРОДМРЕТУК НЕ ГОВОРИМ ЗА 1 ИЛИ ДВА ИЛИ 100 ЧОВЕШКИ ЖИВОТА!!МРЕ СЕ ЯКО И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НЕ СЕ ШЕГУВАМ!!!!!!!!
202
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В 8 секции няма да успеят да гласуват дори няколкото хиляди, дето ходят по митинги. Най- вероятно нарочно са ги направили толкова малко - хем да се съберат опашки, че да се обясняват после за стрелбите на 9 май (които те са организирали), хем да не успее да гласува случайно някой, когото не познават!
201
4
 
37
 
! Отговори
Kalin преди 9 години
Бившият премиер на Италия и бивш председател на ЕС Романо Проди разкритикува политиката на Евросъюза по отношение на Украйна. "Решенията, които ЕС се налага да вземе във връзка със ситуацията в Украйна, не трябва да наливат вода във воденицата на САЩ по отношение към Русия. Какво общо имат изобщо САЩ с Украйна?", заяви Проди на международна конференция в италианския град Фиезоле, посветена на проблемите на ЕС
200
3
 
33
 
! Отговори
мисли преди 9 години
До Анонимен 77Тъпак, МВФ е финансова мафиотска структура за поробване на цели държави. Това е част от стратегията на "НОВ СТЕТОВЕН РЕД".Само си помисли: от къде МВФ има толкова много милиарди да финансира кои ли не и за какво ли не, включително и за "оранжеви революции"!!Нямат ги, просто ги печатат и после трупат милиони от лихвите на поробените народи.Ако си използваш мозъка да помислиш, ще разбереш че това е вид робство.
199
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много сте се активизирали проционистките ***, но ще ви кажа само, че от утре Янукович се връща в Украйна и поема отново властта и започва унищожаване на фашистките метежници. Изготвен е списък с над 800 имена и всички тези фашистки ***, които убиваха деца, бременни жени и невинни хора от собственния си народ ще бъдат избити без съд и присъда. Армията масово преминава на страната на федералистите. Украйна ще бъде федерация с осем държави. ДОЛУ ЮДОФАШИЗМА!
198
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво братя славяни, избиите до крак метежниците от фашистката хунта.
197
13
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Късно е за лаф-моабетиЗаради войната на САЩ срещу Е.С., диалогът за Единна Украйна закъсня и процесите водят към Конфедерация Украйна. Смятям, че:1. Ако ЦРУ спре специалната си операция срещу ЕС в Украйна, тя ще стане Парламентарна конфедерация 2. Ако избиването от частната армия на ЦРУ на демократично настроеното население продължи, ще последва насрещна частна операция на ФСБ и югоизтока ще обяви независимост3. Ако САЩ не спрат войната против Е.С. на украинска земя- Армията на ЦРУ ще бъде избита, а Руско Полската граница ще е на 100 км. западно от Киев.
196
25
 
20
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Донецк не е Крим и няма да бъде. Сценарият от Крим вече не може да се случи. Каквото и стане, Донецк остава в Украйна. Путин да ходи на едно тъмно, черно и *** място.
195
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПСПК, а в Германия вече са го направили:Во время Дня Победы, популярный немецкий телеканал N-TV решил провести голосование в прямом эфире, итогом которого стали 89% ответов "да" на вопрос "Проявляете ли вы понимание к курсу Путина?". Представители телеканала уже заявили, что недоумевают над неожиданными результатами опроса, который должен был показать многотысячное "нет".
194
17
 
28
 
! Отговори
ПСПК преди 9 години
Предлагам форумците да да предвидят реакцията на ЕС и САЩ за резултатите от референдума:)САЩ извадиха едни социологиески проучвания , че 70% от хората в Донецк не искат федерализация. После намериха 100 000 бюлетини с ДА . Нещо като оръжията на Саддам...Аз залагам, че ще го обявят за фалшифициран!
193
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДО ВСИЧКИ !!!ами фани си торбето и при обама-маймунето
192
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде, кратунко-геновците и другите сини мекотелести останки налазиха статията:D
191
8
 
16
 
! Отговори
ПСПК преди 9 години
Ей , ДО ВСИ!КИ, дай някакво по-конструктивно предложение бе. Например всички вие да подгоните американската мечта в САЩ и да ни оставите да чи четем Работническо дело и Правда тук. Бъди сигурен , че ако се състои един незаконен референдум в Бг с въпрос , примерно - Вие кояя страна одобрявате в конфликте - САЩ или Русия , резултатът ще бъде като в Крим .