Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол

Киев: Това е "криминален фарс", финансиран от Кремъл
11 май 2014 14:50, Анисия Иванова
309
Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол
Снимка, архив Булфото

В референдума за самоопределение в източноукраинската Донецка област днес най-активно гласуват хората в Мариупол, съобщи украинският депутат Олег Царьов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Там има тълпи от хора пред избирателните секции", каза той. Мариупол е градът, където на 9 май украинските военни откриха огън от бойни машини по участниците в митинга за Деня на победата. Днес там погребват 20-те жертви, загинали от куршуми в празничния ден. Според Царьов, който е лидер на проруското движение "Югоизток", общият брой на жертвите е достигнал 40 души.

Още по темата

Според Ройтерс обаче опашките от гласуващи в Мариупол се  дължат на факта, че в половинмилионния град са разкрити само осем избирателни секции.

Киев определи днешния референдум за самоопределение в Източна Украйна като "криминален фарс", финансиран от Кремъл, предаде Франс прес.

"Референдумът от 11 май, насърчен, организиран и финансиран от Кремъл, няма юридическа сила и ще бъде без правни последици за териториалната цялост на Украйна", се казва в декларация на украинското външно министерство. Добавя се, че организаторите на този "престъпен фарс" са нарушили конституцията и законите на страната.

 Един военен е бил ранен при престрелка в град Славянск в  източноукраинската Донецка област през изминалата нощ, съобщи РИА Новости, цитирайки украинското военно министерство. Той е украинец, пострадал от минометен обстрел край тв кулата на Славянск. Оказана му е първа медицинска помощ.

В дена на референдума за самоопределение, обявен от местните проруски сепаратистки власти, градът осъмна блокиран от украинските сили за сигурност, чуваха се взривове и интензивна стрелба. Според АП напрежение се усещало и в пристанищния град  Мариупол на Азовско море, където в сблъсъци в петък загинаха  най-малко 7 души.

Към сутринта обаче стрелбите в Славянск стихнали. Според самообявилия се за кмет Вячеслав Пономарьов проруското опълчение в града успяло да избегне загуби след новите престрелки.

Съобщения за спорадични сблъсъци има от много места , но като цяло обстановката в началото на деня бе спокойна, съобщава АП. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
12
 
! Отговори
Смях преди 9 години
До Анонимен 192Първо Комунисти почти не останаха !@!!! Във Русия отдавна са КАПИТАЛИСТИ и НАЦИОНАЛИСТИ !@!!! Второ ИСЛЯМИСТИТЕ и ТЕРОРИСТИТЕ са запазена територия на ЦРУ примери Сирия, Либия, Ирак и Афганистан !!!! И ТРЕТО Путин е лидера на новия свободен свят който се бори със ЦИОНИСТКОТО РОБСТВО....А ти добре им служиш и явно днес заработи шекелите така, че бягай при Сорос за премия !!!!!!
149
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 198,кой чете униан,ве? Тия да ходят в Америката да се учат на лъжлива пропаганда, че и децата не им се хващат на елементарните статийки!
148
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Странно защо никой не бяга в Русия?И на запад не е стока живота, и в Русия.Но в всички бягат на запад. "Кой да бяга в Русия - от Сирия ли да бягат в Русия? Кой бяга на запад? От какво бяга? От Сирия бягат защото американците им спретнаха революция и сега ислямските главорези колят наред. Но на запад не ги пускта, как да избягат на запад - големи глупости говориш. А тия милиони украинци що искат да ходят на запад, Европа дори го кани да станат част от ЕС.
147
1
 
12
 
! Отговори
цезар преди 9 години
Този се самоопределил за кмет на Славянск друг на Донецк трети на друг град, господа журналисти защо? не пишете че и правителството на Украйна се самоопредели за такова,никой не го е избирал това значи че и действията му са не законни.Или така ви е наредено и за това си вземате допълнителен хонорар.
146
0
 
1
 
! Отговори
Salajadin преди 9 години
До Анонимен184TA ZA KOGO SE OCHAKVASHE DA SE GLASUVATO SE VIDIA KOI NE ZELAEHA REFERENDUMANIAKOI DA MI UBIVA DECATA I AZ DA GLASUVAM ZA NEGOILI SI BEZMOZACHEN ILI SA TI DALI DVA DOLARA ZA KAFEEVTINO,EVTINO
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези, които говорят за "изостаналата" Русия, нека да потърсят "Moscow International Business Center". Истината боли.
144
1
 
11
 
! Отговори
Peshonizer преди 9 години
"Тълпи от хора има пред избирателните секции в Мариупол"Шмъркел свали още 5 килограма само от тази новина.
143
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВ Русия всеки кара западни коли--бе, що си мислите, че всичко се върти около това каква кола караш? Де*а и консервите!
142
2
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Шебека стъпи във бърлогата на мечката, ще и се изясни всичко на абезяната.....
141
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименмНОГО ТОЧНО 186 :D
140
3
 
6
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Успех на проруснаците!
139
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунизма умря тотално.В Русия всеки кара западни коли.
138
5
 
21
 
! Отговори
nn преди 9 години
Възходът на Русия и началото на края на сащ СА ВЕЧЕ ФАКТ!!!
137
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия се меси във вътрешните работи на Украйна.И докато за крим имаха право, защото е бил руски, то за останалата част на Украйна нямат право.Ако всеки влизаше в чужди държави и провеждаше "референдуми" до къде ще го докараме?
136
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега в тези "свободни" и "демократични" избори 99,99 % от населението ще гласува "За".Да живее "свободата" и "демокрацията".
135
4
 
10
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
От последните минути : Няколко километра опашка се е извила пред пункта за гласуване във Москва който се намира Ул. Киевская, 21.... Настроението е празнично въпреки опашката и скандират Слава Донбассу! Слава донецким шахтерам!... Същата е ситуацията и във Санкт Петербург... Хората трябва да носят във себе си Украински валидни паспорти, като времето за гласуване е удължено до 22:00...Видео: youtube Голосование за ДНР в Москве
134
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно защо никой не бяга в Русия?И на запад не е стока живота, и в Русия.Но в всички бягат на запад.
133
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЪВ МОМЕНТА НАБЛЮДАВАТЕ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА *** И КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ ПАРТИЯ ПЛЮС ЕДИН КУП ИЗБИТИ КОМУНИСТИ :DDDDDDDDD АБЕ ВСЕ ХУБАВИ НЕЩА!!!ПУКА МИ ДА ДОНЕЦК ИЛИ ЛУГАНСК ИЛИ КРИМ!!!! ТОВА Е МАЛКА ЦЕНА ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИТЕ КОИТО *** ЯКО НАПОСЛЕДЪК В УКРАЙНА!! :DDDDD
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези събития бяха ясни от години.. Каквото и да разправят нито една от големите сили не желае толкова голяма и нестабилна държава в Европа... Като се има предвид и, че това е една изкуствено създадена държава с големи провинции който никога не са били част от Украйна, разделението става лесно с нулеви шансове да бъде спряно !
131
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 157"Добре бе алаколу като си толкова отворен и знаеш кой какво иска кажи ми ДНЕС ЕС и САЩ какво искат от България !?Едва ли да я направят на четири морета"като станеш руска губерния на пет морета даже ще бъдеш, ще та експлоатират *** за копейки а те ще си цоцкат водката