"Боко харам" пусна видео с отвлечените ученички

Водачът на групировката твърди, че ги е приобщил към ислямската вяра
Обновена: 12 май 2014 16:32 | 12 май 2014 16:30, Елка Василева
37
"Боко харам" пусна видео с отвлечените ученички
Снимка: YouTube

Водачът на ислямистката групировка "Боко харам" разпространи днес нов видеозапис, показващ стотина млади жени, представени като нигерийските ученички, отвлечени в средата на април в североизточната част от страната. Той твърди, че ги е приобщил към ислямската вяра и би освободил някои от тях само ако ги размени срещу заловени и хвърлени в затвора членове на групировката, предаде Франс прес.

Още по темата

Абубакар Шекау говори 17 минути на видеозаписа, с който разполага АФП. После камерата показва стотина момичета с наметала, покриващи цялото тяло, по време на молитва неизвестно къде, посочва агенцията.

Общо 276 гимназиални ученички бяха отвлечени на 14 април от училището им в Шибок, в щата Борно, където живее внушителна християнска общност. Петдесет и три от тях успяха да избягат, а 223 са още в неизвестност.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо им няма на момичетата , живи са , здрави-поне за сега Тази новина е политически коректна и за това се показва , нали ? Но има едни други новини , които не са политически коректни и те не се показват ,що тъй ?
8
2
 
28
 
! Отговори
атеист преди 9 години
Мирната и толерантна религия ислям. Всички *** на Марс.
7
0
 
7
 
! Отговори
извод преди 9 години
Действията на тези терористи,които са престъпления които осъждаме ,явно играят тази роля за спонсорите им:терор сред населението(християни и мюсулмани ,които не ги подкрепят)и насаждане на омраза към мюсулманството като цяло.Да не забравяме обаче ,че Сирийската армия от много мюсулмани се бие срещу световен тероризъм в Сирия.
6
2
 
18
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
След всичката арабска *** която се изтича към родината очаквам това да ни сполети и нас.
5
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей и те си имат Боко като нас...
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече спокойно може да се прекръстят на "Боко харЕм" :-)
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радвайте се, че сте се родили в относително сигурна държава. 6 милиарда и половина живеят несравнимо по-зле от БГ.
2
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Водачът на групировката твърди, че ги е приобщил към ислямската вяра"Издухан ислямски примитив! Отвличаш хора и насила ги ислямизираш, това само показва колко имат "желание" да се дупят и бият чела в земята, преоблечени като пингвини.
1
1
 
49
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Е*ати фарса...Има няколко хиляди "бунтовници", които шантажират 170млн. човека.Това нормално ли е? Да ги наплюят по един път и ще ги удавят, но не... някой има интерес да ги има и да всяват страх сред населението.