ЕС, САЩ и НАТО: Референдумите в Украйна са незаконни

Сега решаваме какви да бъдат следващите ни крачки, каза Расмусен
Обновена: 12 май 2014 21:42 | 12 май 2014 21:37, Александър Попов
206
ЕС, САЩ и НАТО: Референдумите в Украйна са незаконни
Снимка: Reuters

Европейският съюз не признава вчерашните сепаратистки референдуми в Източна Украйна. Те са незаконни, заяви на
пресконференция президентът на ЕС Херман ван Ромпой, цитиран от Франс прес.

Ако Русия не работи за деескалиране, ЕС е готов да приеме допълнителни санкции срещу нея, с по-голям обхват и в множество сфери, подчерта той.

Още по темата

САЩ смятат за незаконни състоялите се в неделя в Донецк и Луганск референдуми за самоопределение на тези два
източноукраински региона и не признават резултатите им, заяви говорителката на Държавния департамент Дженифър Псаки, цитирана от Франс прес. Според Вашингтон тези референдуми само задълбочават разкола и хаоса в Украйна.

Псаки разкритикува и методологията, използвана при тези, както ги нарече тя, незаконно организирани плебисцити и обвини проруските сепаратисти, че са карали да гласуват "деца и отсъстващи личности". Тя изрази мнение, че Русия "би могла да направи много повече" за стабилизиране на положението в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също смята референдумите в двете източноукраински области за незаконни.

"Те бяха организирани хаотично и на тях бяха поставени неясни и двусмислени въпроси", каза той в интервю за Си Ен Ен, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Според него единственото, което има значение, са изборите за президент на Украйна, насрочени за 25 май. Расмусен каза още, че при необходимост алиансът може да вземе допълнителни мерки за противодействие на Русия.

"Сега решаваме какви да бъдат следващите ни крачки. Те могат да включват коригиране на съществуващите и разработване на нови отбранителни планове, провеждане на допълнителни учения и съответното разполагане на военен контингент", добави той.

Въпросът за признаване на независимостта на украинските региони ще се решава от страните-членки на Общото събрание на ООН, а не от генералния секретар на световната организация Бан Ки-мун. Това каза официалният говорител на генералния секретар - Стефан Дюжарик, в отговор на въпрос на кореспондента на ИТАР-ТАСС в Ню Йорк.

Според Дюжарик въпросите на признаването са от компетенцията на Общото събрание. Той добави, че в ООН наблюдаваха протичането на гласуването" в Югоизточна Украйна, но съобщи, че в секретариата на ООН засега не са постъпвали искания за разглеждане на въпроса за независимостта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: УкрайнанатосащЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ВИЕ СТЕ МНОГО ЗАКОННИ
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСъветвам те да не ходиш в Либия,нито в Ирак .От както дойдеха демократизаторите от Запад там е много опасно и неспокойно.Може да избухнеш на пазара или да те гръмнат ,или отвлекат.Като бяха Кадафи и саддам нямаше такива неща.При милицията на Тодор Живков също нямаше бомби ,отвличания и показни убийства-сещаш се защо-имаше строги наказания,а сега е демокрация,а при демокрацията бандитите имат права повече от гражданите.
132
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКаква свобода-кой те е излъгал.Искам да си направя фирма -нямал съм право,щото лекувам хора,а не съм бил доктор,а аз какви да умирам ли във гадната територия наричаща се още ***.Български *** сте вие.*** *** с претенции за велик народ,а сте по малко от 5 милиона нето.
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До #$%Правилно-нещо да си усетил по заплатата си от Европата? предполагам нищо.
130
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До койчоВреме е кадировците да се заемат с наемната американска пасмина-ще има живи одрани и набити на кол агло-американски ***.
129
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО е незаконната организация.
128
0
 
16
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Колко членове на частната американска охранителна фирма "Академия"се бият срещу Донецк и Луганск. Според германското разузнаване са не по малко то 400!!
127
12
 
0
 
! Отговори
К-Анал-Изатор преди 9 години
Открийте каква е приликата между следните лица Линин,Сталин,Хитлер,Маркс,Путин Ротшилд.Всите са от един род,изповядват една вяра-вярата в финикийските знаци.Всите са борци.Борят се....за световният ред.
126
10
 
0
 
! Отговори
Растаман преди 9 години
Ха сега да ги видим цар Путин пардон Шаломович и сие какво ще направят¿Хем оная работа ...до края, хем душата в рая т.е. как ще покаже че рашаните могат да патуватв в европа и че той не е рашист(рашън и фашист)
125
2
 
12
 
! Отговори
с любезното съдейств преди 9 години
Статията е написана с любезното съдействие на отдел Лъжа и дезинформация на Цру!
124
0
 
8
 
! Отговори
Лисан преди 9 години
Вигенин, айде отваряй посолство в Донбас бе!
123
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия и демокрация,две напълно противоположни неща
122
0
 
8
 
! Отговори
Вокс попули преди 9 години
Киев не е Украйна, както София не е България. Защо си мислите, че някой, който се е добрал до жълтите павета или до майдана с безброй сви..и има право да крещи и с крясъците си да определя политиката на цяла страна. Защо не нададохте вой, че правителството в Украйна е незаконно? Още повече, че Украйна не е член нито на НАТО, нито на ЕС.
121
1
 
8
 
! Отговори
мария преди 9 години
До АнонименБоклук в разрез с конституцията е сегашното правителство! ясно ли ти е ? Те как бяха избрани. кой ги сложи там кой им даде право да управляват? Отговори сорсоид мръсен.
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демокрация е волята на народа, а не "манипулираната воля на народа, която ни изнася". Бюрокрацията не е мерило за законност. Закона произтича от народа и за народа!!!! Стига вече словесни хватки и упражнения.
119
1
 
8
 
! Отговори
4-тия райх аут преди 9 години
Светът ще бъде много по-добро за живеене място, ако всички държави забранят на американски и английски граждани и поданици да стъпват на територията им. Да си седят на островите и нека са най-богати и щастливи, но да нямат право да ги напускат.
118
1
 
3
 
! Отговори
за 146 преди 9 години
Никога не е целял по времето на Тато да се стигне до "референдум", те промиваха мозъците на мюсюлманите, как били пренебрегнати, използвани, колко зле живеели при бай Тошо и как трябва с оръжие в ръка да се "освободят". Политиката на неоосманизъм никога не е била снета от дневния ред на съседите и продължават. Питайте по старите мюсюлмани при кого са живели по добре, ще останете много изненадани. И мюсюлманин не е етност, не е равно на турчин, да си имаме уважението!
117
2
 
4
 
! Отговори
mariq преди 9 години
До антимутра и василев Много ви боли нали хората си избират къде да са и с кой ! Браво за избора им Всичко си е законно. Травестита законен ли е а? Боли ви. че хората обичат Русия и Путин не е като нашата мишка президент! Да живее Русия и България !
116
1
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 9 години
Референдумите в Украйна били незаконни,а брадатите жени на Запад законни.....Аре стига бе !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
115
0
 
2
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 9 години
Razbira se ,che za EU i USA izborite sa nezkonni . Nali iskat da kupiat ukrainskata ikonamika za niakavi si 17 miliarda .