ЕС, САЩ и НАТО: Референдумите в Украйна са незаконни

Сега решаваме какви да бъдат следващите ни крачки, каза Расмусен
Обновена: 12 май 2014 21:42 | 12 май 2014 21:37, Александър Попов
206
ЕС, САЩ и НАТО: Референдумите в Украйна са незаконни
Снимка: Reuters

Европейският съюз не признава вчерашните сепаратистки референдуми в Източна Украйна. Те са незаконни, заяви на
пресконференция президентът на ЕС Херман ван Ромпой, цитиран от Франс прес.

Ако Русия не работи за деескалиране, ЕС е готов да приеме допълнителни санкции срещу нея, с по-голям обхват и в множество сфери, подчерта той.

Още по темата

САЩ смятат за незаконни състоялите се в неделя в Донецк и Луганск референдуми за самоопределение на тези два
източноукраински региона и не признават резултатите им, заяви говорителката на Държавния департамент Дженифър Псаки, цитирана от Франс прес. Според Вашингтон тези референдуми само задълбочават разкола и хаоса в Украйна.

Псаки разкритикува и методологията, използвана при тези, както ги нарече тя, незаконно организирани плебисцити и обвини проруските сепаратисти, че са карали да гласуват "деца и отсъстващи личности". Тя изрази мнение, че Русия "би могла да направи много повече" за стабилизиране на положението в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също смята референдумите в двете източноукраински области за незаконни.

"Те бяха организирани хаотично и на тях бяха поставени неясни и двусмислени въпроси", каза той в интервю за Си Ен Ен, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Според него единственото, което има значение, са изборите за президент на Украйна, насрочени за 25 май. Расмусен каза още, че при необходимост алиансът може да вземе допълнителни мерки за противодействие на Русия.

"Сега решаваме какви да бъдат следващите ни крачки. Те могат да включват коригиране на съществуващите и разработване на нови отбранителни планове, провеждане на допълнителни учения и съответното разполагане на военен контингент", добави той.

Въпросът за признаване на независимостта на украинските региони ще се решава от страните-членки на Общото събрание на ООН, а не от генералния секретар на световната организация Бан Ки-мун. Това каза официалният говорител на генералния секретар - Стефан Дюжарик, в отговор на въпрос на кореспондента на ИТАР-ТАСС в Ню Йорк.

Според Дюжарик въпросите на признаването са от компетенцията на Общото събрание. Той добави, че в ООН наблюдаваха протичането на гласуването" в Югоизточна Украйна, но съобщи, че в секретариата на ООН засега не са постъпвали искания за разглеждане на въпроса за независимостта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: УкрайнаНАТОСАЩес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази ахтимутра е мнооого проста ...
73
4
 
19
 
! Отговори
Запомни преди 9 години
Ами дайте да се разбереме веднъж завинаги, за да не се мъчите да пишете повече статии като тази. Отсега за в бъдеще всичко добро което стане за Русия ще го приемем като незаконно, а за Путин да не говорим той и децата го знят че е най слабият политик и мъж за всички времена, това вече е ясно, също е ясно че Яценюк е честно забогатял млад надежден политик с голямо бъдеще. За да няма повече объркване и излишни въпроси ще потвърдим че САЩ са нашите братя освободители и големи християни.
72
23
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
цял свят го разбра Путин що за *** е тъй, че той е ходещ труп вече и в собствената си комунистическа страна!72% от германците не одобряват студената война на Путин в Украйна!!! Тъй, че лъжите с големия му 9+%-тен рейтинг като на бай тошо моете да си ги заврете в на кучето ауспуха :D
71
4
 
6
 
! Отговори
Луд за връзване преди 9 години
Късно тази вечер руската Дума обяви присъединяване към Украйна. Путин си глътна граматиката като разбра че вече ще е само губернатор на автономната украинската република.
70
1
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ама сте прости ама сте прости а Волен хитреца само обира лаврите!!!Нато ли е виновно, че ракетите ни са стари с отдавна изтекъл срок на годност за унищожаване!! Управляващите като Борисов разпродадоха и малкото ни отбрана за пари!!!!!!!
69
8
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До 101 кое да унищожим бе простако ниеден! то имаше ли нещо в България качествено!!! Те искат стандарти и са прави и пари дават за да се правят нещата по стандарти!!!!За нищо не ставаш простако ниеден и си го знаеш :D
68
11
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До 101 Простака ниеден!!!вземи прочети защо са поискали да се затворят точно тези два блока първо!!! Както виждаш ЕС не е затворила цялата централа и не е поискала да строим европейска такава нито пък са ни задължили с ВЕЙ това Борисов го направи за да лапка!!!Толкова сте прости толкова сте неуки затова такива като Волен ви въртят на малкия си пръст простаци!!!
67
3
 
25
 
! Отговори
Kireto преди 9 години
ПОЗОРА на ЕС няма край !!! САЩ ги подслушва, манипулира, използва и си бърше *** с тях ... жалка работа ... да ти пикам на съюза ... СЛУГИ, *** ...
66
6
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Вместо това Пушилин призова Москва да обмисли абсорбирането на Донецка република в пределите на Руската федерация----------------ИМА ЛИ НУЖДА ПОВЕЧЕ ОТ КОМЕНТАР !!!!!!!!!!
65
16
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
До Анонимен 97ДРАГА БЛОКОВЕТЕ БЯХА ЗАТВОРЕНИ, ЗАЩОТО НЯМАТ ПРЕДПАЗНИ ШАПКИ!!!!!!!!!! ЕС НЯМА ИЗГОДА ОТ БЕДНА БЪЛГАРИЯ!!! ВЯРНО МИНУС ГОЛЯМ СА ЗАТВАРЯНЕТО НА БЛОКОВЕТЕ НО ЕС ПЛАТИ ЗА ЕДНА ГОДИНА ПРИХОДА ОТ ТЯХ ПЛЮС ВСЯКА ГОДИНА ПОЛУЧАВАМЕ ДВОЙНО НА ДАДЕНОТО.ПРОСТАКА ВОЛЕН СЕ ОПИТВА ДА ФАНЕ ПРОСТАЦИТЕ!!! И УСПЯВА!~ЧУДО ГОЛЕМО, ЧЕ ИМА ГЕЙ ПАРАДИ ТЕ СА ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ НА СВЕТА А НЕ СА ***, КОМУНИСТИТЕ, ТЕРОРИСТИТЕ ИСЛЯМИСТИ И АТАКИСТИТЕ :D
64
10
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
БЪЛГАРИЯ И НАРОДА И ДА СЕ БЛАГОДАРИ, ЧЕ Е В НАТО ИНАЧЕ РУСИЯ И ТУРЦИЯ ДА СА НИ РАЗПАРЦАЛОСАЛИ :) ЗАТОВАГАДНИТЕ *** И КОМУНИСТИ ИСКАТ ДА СЕ МАХНЕМ!!!!!!!!!!!!!БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВА ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕС ОТ КОЛКОТО ДАВА НА ГОДИНА!!!!!!!!ТАКИВА КАТО БОРИСОВ ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА ЗАТОВА НЯМА ПАРИ А НЕ ЗАРАДИ ЕС КОЕТО САМО ДАВА!!!!!!!!!!!!
63
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако имаше референдум у нас и в него се питаше съгласни ли сте да затворите няколко блока на АЕЦ-а си, да съкратите армията си и да я лишите от въоръжение, да има гей паради и да изпълнявате командите на съюза без оглед на общественото мнение, как щяхте да гласувате?
62
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Най-сетне - ЕС, САЩ и НАТО се осмелиха да изкажат мнение, но първо изчакаха да видят накъде ще задуха вятъра... от Плевнята. Абе ястреби сме си, няма к'во.
61
2
 
14
 
! Отговори
До 84 преди 9 години
И в какво да успее Украина? Да стане беден васал на някакъв измислен евро..ейски съюз? Без промишленост, селско стопанство и лека промишленост, фабрика за *** за кравари и пластмасови домати. Това е страхотен "успех"!
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOQ NQMA LI KOI DA GO VYRJE I DA MU BIQT INJEKCIQTA
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Q DA NAPRAVIM EDIN REFERENDUM ZA ES I NATO DA VIDISH V KOI KUCHI ZADNIK STE IDETE VSICHKI MUTRI
58
11
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ТОВА НЕ Е МИРНО НАСЕЛЕНИЕ ТОВА СА *** *** *** :DDDDТЕЗИ КОМУНИСТИ ХВЪРЛЯТ ДЕЦАТА СИ ПРЕД ТАНКОВЕТЕ ТОВА СА *** *** ***!!!!''''''''Жена на име Антония довела и внучето си, когато чула някаква стрелба.'''''''ЯКО АРЕСТИ ТРЯБВАТ ТУКА!!!!!!!!ВИДЯХТЕ КОЛКО МЪРШАВА БЕШЕ РАБОТАТА В ОДЕСА!!!!1000-2000 СА РЕАЛНО ТЕРОРИСТИТЕ КОМУНИСТИ КОИТО ДЪРПАТ КОНЦИТЕ!!!!ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ В ДВЕТЕ ОБЛАСТИ И ДА СЕ МАЧКА НАРЕД КОМУНИСТИТЕ КАТО ЗАСТАВАТ ПРЕД ТАНКОВЕТЕ ГАЗИШ НАРЕД!
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TI BROI LI GI GLUPAKO I BE LI TAM?
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи затова сме нямали референдум за влизане в ЕС и НАТО, защото допитването до народа е незаконно. Явно за ЕС, САЩ и НАТО държавите са интерна биомаса, която се подчинява на геополитиката безусловно.
55
18
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
РУСНАЦИТЕ В ДОНЕЦК И ЛУГАНСК НЕ СА ДОСТАТЪЧНО!!!!!ПОВЕЧЕТО ОТ РУСНАЦИТЕ НЕ СА ЗА ОТДЕЛЯНЕ!!!!!!ПРОСТАЦИТЕ ОТ МОСКВА СИ МИСЛЯТ , ЧЕ ЩЕ ИМ МИНЕ НОМЕРА НО ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ГИ ЧАКА Е СМЪРТ А ДВЕТЕ ОБЛАСТИ ЩЕ СЕ ВЪРНА В УКРАЙНА НО ПОНЕ ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ МНОГО ОТ КОМУНИСТИТЕ ТАМ!!!!!