ЕС, САЩ и НАТО: Референдумите в Украйна са незаконни

Сега решаваме какви да бъдат следващите ни крачки, каза Расмусен
Обновена: 12 май 2014 21:42 | 12 май 2014 21:37, Александър Попов
206
ЕС, САЩ и НАТО: Референдумите в Украйна са незаконни
Снимка: Reuters

Европейският съюз не признава вчерашните сепаратистки референдуми в Източна Украйна. Те са незаконни, заяви на
пресконференция президентът на ЕС Херман ван Ромпой, цитиран от Франс прес.

Ако Русия не работи за деескалиране, ЕС е готов да приеме допълнителни санкции срещу нея, с по-голям обхват и в множество сфери, подчерта той.

Още по темата

САЩ смятат за незаконни състоялите се в неделя в Донецк и Луганск референдуми за самоопределение на тези два
източноукраински региона и не признават резултатите им, заяви говорителката на Държавния департамент Дженифър Псаки, цитирана от Франс прес. Според Вашингтон тези референдуми само задълбочават разкола и хаоса в Украйна.

Псаки разкритикува и методологията, използвана при тези, както ги нарече тя, незаконно организирани плебисцити и обвини проруските сепаратисти, че са карали да гласуват "деца и отсъстващи личности". Тя изрази мнение, че Русия "би могла да направи много повече" за стабилизиране на положението в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен също смята референдумите в двете източноукраински области за незаконни.

"Те бяха организирани хаотично и на тях бяха поставени неясни и двусмислени въпроси", каза той в интервю за Си Ен Ен, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Според него единственото, което има значение, са изборите за президент на Украйна, насрочени за 25 май. Расмусен каза още, че при необходимост алиансът може да вземе допълнителни мерки за противодействие на Русия.

"Сега решаваме какви да бъдат следващите ни крачки. Те могат да включват коригиране на съществуващите и разработване на нови отбранителни планове, провеждане на допълнителни учения и съответното разполагане на военен контингент", добави той.

Въпросът за признаване на независимостта на украинските региони ще се решава от страните-членки на Общото събрание на ООН, а не от генералния секретар на световната организация Бан Ки-мун. Това каза официалният говорител на генералния секретар - Стефан Дюжарик, в отговор на въпрос на кореспондента на ИТАР-ТАСС в Ню Йорк.

Според Дюжарик въпросите на признаването са от компетенцията на Общото събрание. Той добави, че в ООН наблюдаваха протичането на гласуването" в Югоизточна Украйна, но съобщи, че в секретариата на ООН засега не са постъпвали искания за разглеждане на въпроса за независимостта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: украйнанатоСАЩЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУТИН И КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУ ПАРТИЯ СА ВЕЧЕ СВЕТОВНО ОПОЗОРЕНИ ТЕ НЯМАТ БЪДЕЩЕ!!!!ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ОСТАНАТ НА ВЛАСТ Е ЯКО ИЗБИВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО В РУСИЯ КОЕТО Е НЕСЪГЛАСНО С ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ИМ!!! НЕ , ЧЕ НЕ ГО ПРАВЯТ ДЕ!!! ЛИЦЕНЗИТЕ СЕ ВЗИМАТ А ОПОНЕНТИТЕ НА ПАРТИИТЕ В ЗАТВОРА :DDDРАДВАМ СЕ, ЧЕ НЕ ЖИВЕЯ В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ!!!!!!!!!
33
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧАКАЙТЕ ДА ВИДИТЕ АКО ТОВА СЕ СЛУЧВАШЕ В РУСИЯ КАКВО РЪМЖЕНЕ ЩЕШЕ ДА Е ТУК!!!КОЛКО Е НЕРЕДНО КОЛКО Е НЕРЕДНО КАК ДА СЕ ИЗБИЯТ ВСИЧКИ :DDDDDDDDDDDЛЕЛЕ, ЧЕ СА ПРОСТИ КОМУНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОДДРЪЖНИЦИ!!!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Амама Мбабези (Премиер на Уганда) : ПРИЗНАВАМЕ !
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вождът Ким Ир Куч : Няма по-валиднен референдум от моите избори!
30
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само наблюдавайте колко са прости Комунистите и нацвъкаха плюсове на коментар 14 гласещ, че всеки може да си парви каквото си иска свободия!!!Но когато това става в Русия тогава само избиване :DDDDDDDDDD Двулични *** и си го знаят!
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОКО ХАРАМ : Валидни !
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАДУРО : И аз го признавам !
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Сега решаваме какви да бъдат следващите ни крачки, каза Расмусен"Най-вероятно ще са от типа "патешко ходене".
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МУГАБЕ : Аз признавам референдумите !
25
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Киев в момента властва една талмудо-фашистка хунта, която взе властта с въоражен преврат и избива невъоражени деца, БРЕМЕННИ жени и мирни граждани на Украйна. Обяснявам, защо талмудо, защото всички висши държавни чиновници , са еврей талмудисти. Защо фашистка, защото Десен сектор, са фашисти наследници на фашиста Бандера. ЗАЩО ЕС ПОДКРЕПЯ ФАШИСТИТЕ ПИТАМ АЗ, ТОВА ЛИ ВИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА. ТОВА Е КРАЯ НА ЕС.
24
4
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
На мен САЩ и ЕС ми приличат на озлобени кучета,който лаят по голяма мечка,която като се обърне и кучетата литват да бягат.Долу терористичните организации САЩ,ЕС и НАТО.Да живее ВЕЛИКА Русия!
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лидерите на Уганда,Мадуро и Дебелият Ким : референдумите са законни , венсеремос другари !Хахахахахаа
22
0
 
9
 
! Отговори
До 24 преди 9 години
Ти ли спечели Евровизия ???
21
0
 
29
 
! Отговори
Опа преди 9 години
Като ви изнася нещо е законно,като не ви изнася е незаконно,то и мака в Афганистан е незаконен ама го произвеждате и заливате света нали,па колко петрол изсмукахте и колко държави затрихте,дълга тема....
20
0
 
39
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 години
Путин присъединява милиони хора към Русия ,чрез най-висшето средство на демокрацията ,а именно референдума при ,който всеки човек пряко изразява волята си ,а сащ чрез завоевателски и имперски войни и геноцид .Към коя система искате да принадлежите ???
19
0
 
12
 
! Отговори
До 19 преди 9 години
Абе, ахмак, ти май си се напушил яко и още не си изтрезнял. А, май си гледал евровизията. Знаеш ли, като се нагледах на тази кончита и на мене втори ден ми се привиждат танкове, черни маски и ***.
18
3
 
18
 
! Отговори
българин1 преди 9 години
Ние сме славяни господа продажници- кръвта вода не става!
17
1
 
23
 
! Отговори
Кончита преди 9 години
Айнцу-цвайнцу ВУРСТ за НАТО.
16
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До :)Русия има само извръщение към нея за момента и нищо друго! Крим винаги е бил автономна област все тая към коя държава е и там на руснаците не е било забранено да ходят!Луганск и Донецк никога няма да са Руски яко комунисти ще ***!!!!!!!!!!!Комунистическата партият на Путин си заминава догодина колкото и да убиват и фалшифицират изборите!!!!!!Комунистите ще *** яко и нищо друго!!!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ме триете ДИР? Травеститите само в Евро визия ли се толерират?