Луганската република ще иска ООН да признае независимостта й

96% от гласувалите са се обявили за самоуправление
Обновена: 12 май 2014 14:55 | 12 май 2014 14:45, Елка Василева
88
Луганската република ще иска ООН да признае независимостта й
Снимка: Reuters

Самопровъзгласилата се Луганска народна република, чиято независимост беше подкрепена от жителите на региона на референдума на 11 май, ще изпрати молба до ООН да бъде международно призната. Това предаде РИА Новости, като се позова на говорителя на пресслужбата на Луганска област Василий Никитин.

Още по темата
Подготвяме обръщение към ООН и световната общност за нашето признаване, каза Никитин.

Луганска област освен това няма да участва в президентските избори в Украйна, насрочени за 25 май, предаде Ройтерс.

В Донецка и Луганска област в неделя се проведе референдум за статута на двата региона. Въпросът, на който избирателите трябваше да отговарят, беше дали подкрепят акта за държавна самостоятелност съответно на Донецката и Луганската народна република. Избирателната активност в Донецка област беше 75%, а в Луганска – 81%.

Окончателните данни от референдума за самоопределение в Луганска област показват, че 96,2% от гласувалите са се обявили за самоуправление, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС, како се позоваха Василий Никитин.

Против самоуправлението са се обявили едва 3,2 процента от гласувалите, а само 0,74 процента от бюлетините са се оказали невалидни.

Говорителят на Луганска област поясни също, че може да бъде организиран референдум за присъединяването й към Русия, предаде Ройтерс. "Ако подобно решение се вземе, то тогава волята на народа ще бъде взета предвид", каза Никитин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
минаващ преди 9 години
ПОДКРЕПЯМЕ! държавната самостоятелност на Луганската народна република. Това е демократичното решение. Не са длъжни да търпят самопровъзгласилите се мародери за правителство, което праща в Югоизтока убийци на своя народ!
82
0
 
3
 
! Отговори
Не с нашите мерки преди 9 години
Референдума е с въпрос Подкрепяте ли държавната самостоятелност на Луганската народна република?.Очевидно почти цялтото население там е "за", но това не значи, че повечето желаят републиката да стане субект от Руската федерация. Мисля, че повечето ще пожелаят да са в състава на Украйна. А и за самата Русия е по-изгодно така.Просто там няма да допуснат да ги командорят унияти католици от Западна Украйна. Поинтересувайте се повече за това какви са казаците. Те са рускоговорящи, но са башка.
81
0
 
2
 
! Отговори
RAD преди 9 години
До azНе съм споменавал Украйна, а разглеждах хипотетично произволна държава на нейното място!И още нещо - позаинтересувай се колко време и за колко дълго тези територии са били "руски" и откога! Чувал ли си за княжества и кралства далеч преди руското? Например Переславъл, Киевска рус, Смоленск и т.н.?И още нещо - ако не дай БОже някога ни опре яйцето отзад, никой няма да ти иска ценното мнение,че нашите земи били от край време български! Ще си проведат "рферендума" и айде чао!
80
2
 
0
 
! Отговори
az преди 9 години
До RADNe Sraqvnqvai Ukraina s Bulgaria ima razlika tezi oblasti sa si bili ruski i sa suzadadeni kato takiva,drug e vurposa,che tuk veche ne sme durjva i suvsem skoro na teritorii koito vinagi sa bili bulgarski moje nqkoi da obqvi che iska nezavisimost ili prisuedinqvane,vupros na politika i vreme,kakvito sa ni *** politicite moje dastane skoro,ama kakto kazah ne sravnqvai neshtata zashtoto tuk ako ima takuv referendum ne armiata koqto veche q nqmame ne znam zashto a naroda nqma da go pozvol
79
6
 
2
 
! Отговори
RAD преди 9 години
Да обобщим:Крайни сепаратистки групировки подпомогнати от професионални дивесионни спец.-части на друга държава щурмуват администрация и други институции в даден район, провеждат "референдум" без никакви наблюдатели с 3 принтера и бюлетини без защита и изкарват над 90 % участие и над 80 % резултати в тяхна полза...И това е основание да се каже,че "народът" искал това ??Да видим - ако в БГ някой подкокороса някои общности и те организират "референдум" с оръжие,останалите фашисти ли сме???
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е...баш Одеса ли мислите, че ще е на кантар? Там *** са 50% ама Путин тачи ***, а това е достатъчно да си доизровят поповите прасета от майдана дето са дупят на кениеца и се пишат за патриоти. Жалко за тази държава, която в момента избира междо два вида робство, а е родина на самата РУСИЯ. Бедния и заблуден народ познава единия поробител и не мисли какво го чака ако клекне на кениеца.
77
1
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Проблема са двойните евро- и американски стандартиОбама, Меркел, Путин, Оланд и Кралицата са КРАЙНИ НАЦИОНАЛИСТИ! Те защитават интересите на нацията си, независимо от кръвта и сълзите на другите нации... И ТОВА Е ДОБРО за народите им иЛОШО ЗА НАС!Д. Камерън заяви, че няма да подаде оставка, ако Шотландия обяви независимост от Обединеното кралство на референдума през септ., предаде РойтерсЗначи това била европейската демокрация ЗА ШОТЛАНДЦИТЕ РЕФЕРЕНДУМ, ЗА УКРАИНЦИТЕ - ЧАСТНИТЕ УБИЙЦИ на ЦРУ!!!Не-е-еее! Честните хора сами избраха бъдещето си!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да бъдат анкесирани българските територии във Башкирия и други субекти на руската федерация със българско население.
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявайте се ,никой няма да ви признае. На Русия малко ли и е територията че още иска да *** А Е НАЙ-ГОЛЯМАТА СТРАНА В СВЕТА. ВСЪЩНОСТ РУСИЯ ТРЯБВА ДА ДАВА НА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ, НАПРИМЕР НА БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО СМЕ ЕДНА ПЕДЯ ЗЕМЯ!
74
1
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Как Фашистката лвовска хунта, превзела Киев прави демокрация1. В Одеса влязаха 500 въоръжени есесовци-майдановци от SS батальона Киев-1 (чернодрешковци)и тероризират местното православно население 2. Славянск се атакува от нови 500 въоръжени есесовци-майдановци от SS батальона Киев-2 3. Фашистки танкове с десант от 500 въоръжени есесовци-майдановци от SS батальона Киев-3, избиват местното население в Мариупол 4. Нови 1 000 фашистки доброволци се тренират от ЦРУ инструктори да убиват ефикасно- Какви преговори? Нали властта им в Киев трябваше да ги разоръжи
73
1
 
11
 
! Отговори
Кокошински преди 9 години
Скоро Русия и Германия ще имат обща граница.
72
0
 
14
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 9 години
Някой,Украинския проблем се корени в това,че 8 милиона неуспели поляци от западните райони(с площ около 193 хил кв.км.) искат в ЕС,а останалите около 35 милиона украинци(с обща площ ок. 460 хил.кв. км.) с руско съзнание и хора,определящи се като чисти руснаци си искат Русия и Москва.Изобщо не вярвайте на българските медии,за онова,което става в Украйна,следете емсиите само на полските и руските.Само те казват истината,такава каквато е тя.
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НякойИма и Македонска държава,която тъпче и мачка всичко българско ,нали ***?Безроден ***,ей това *** сте много *** народ.
70
13
 
1
 
! Отговори
Някой преди 9 години
До 70Украинска нация може и да не съществува, но съществува Украинска държава, ***, а това е по-важното, защото законите и границите не се създават за нациите (които са всички изпомешани помежду си), а за ДЪРЖАВИТЕ !
69
0
 
12
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Бе тя ще поиска, но няма как да стане тая работа. Единствено могат да бъдат признати от Русия и още няколко държави. Според мен обаче самото разцепление вече не може да бъде спряно.
68
0
 
0
 
! Отговори
ПСПК преди 9 години
https://youtube/watch?v=kno4MEp9sPY&oref=https%3A%2F%2Fyoutube%2Fwatch%3Fv%3Dkno4MEp9sPY&has_verified=1
67
0
 
13
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 9 години
Украинска нация не съществува.Ние не сме руснаци,ние сме сбъркани и неуспели поляци.Езика ни е руски диалект,примесен с полски думи,нито Православието ни е Православие,нито Католицизма ни е Католицизъм.Ние сме продукт на натиска над руснаците от страна на австро-унгарската и полската държавни машини.
66
0
 
10
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 9 години
Време е да се завърнем в границите на Полша,там където ни е мястото.Западна Украйна отново в Полша,а всичко останало да преминава към Русия.Само това е изхода,друг път няма.
65
0
 
4
 
! Отговори
ПСПК преди 9 години
Анонимен 44 , дай едно- две клипчета как хвърлят деца под танковете бе, или как убиват наред мирни украинци . Живеем е интернет време. Руснаците са напълнили Youtube с техни клипове, снимани от телефони. Все някойи украинец има и той телефони,а? Ето малко линкове, изгледай ги , как си контактуват Национална гвардия и 'терористи' , Гвардията убива един човек, а никой от терористие не бяга. Гледай!https://youtube/watch?v=kno4MEp9sPY&oref=https%3A%2F%2Fyoutube%2Fwatch%3Fv%3Dkno4MEp9sPY&has_verified=1
64
2
 
11
 
! Отговори
Историк преди 9 години
Путин не беше казал и че ще анексира Крим - напротив - 2 дни преди анексирането направи официално изявление в обратния смисъл ... но за 48 часа ... премисли. В Библията е казано: "По делата им ще ги познаеш.". Играта е *** и мръсниците са от всички страни - далеч съм от мисълта, че Путин е по-лош от Обама, Меркел, Оланд или който и да е от останалите мръсни играчи, за които е важен само собствения им интерес. В играта на големите единствените губещи винаги са били и ще бъдат малките.