Руски генерал: Да гледаме с хумор US снимките на руски сили

"Може да са миналогодишни, може да са от далечния изток"
Обновена: 19 май 2014 12:39 | 14 май 2014 21:47, Елка Василева
214
Руски генерал: Да гледаме с хумор US снимките на руски сили
Снимка: Reuters

Публикуваните от САЩ снимки, които уж доказват присъствие на руските войски на границата с Украйна, са продължение на нагнетяването на обстановката, към тях трябва да се отнасяме с хумор. Това заяви бившият началник на международното управление на Министерството на отбраната на Русия генерал-лейтенант Авгений Бужински за РИА Новости.

„Можеш да вземеш миналогодишни снимки и да ги покажеш на широката публика. Още повече, че космическите снимки трябва да можеш да ги разчетеш“, каза генерал Бужински.

„Дори и да гледам такава снимка, мога да видя там самолети, а къде точно, може да е снимано някъде в Далечния изток? Трябва да се вярва на думата на онзи, който казва, че снимките са направени вчера и е снимана точно Белгородска област“, посочи той.

Още по темата
Бужински допълни, че по цялата територия на Русия има разположени военни летища и полигони, на които е базирана авиация и техника, някои от тях са в райони близо до Украйна.

„И какво сега, да махнем в дълбочина от хиляди километра от територията на Украйна всички самолети и хеликоптери, така че американците да кажат, че там няма нищо? Това е глупаво“, каза Бужински.

Експертът посочи, че САЩ постоянно нагнетяват обстановката, опитвайки се да докажат, че „могъща Русия, доказала своята ефективност, ще започне да унищожава и да завзема техните съюзници – да окупира Прибалтика и Полша, след това – югоизтока и Румъния“.

„Американците просто трябва да поддържат градуса на истерията сега. Към това трябва да се отнасяме с хумор – към всички тези истерични викове, че ще започне война“, подчерта генералът.

Държавният департамент на САЩ публикува във вторник снимки от космоса, които свидетелствали за присъствието на руски войски по границата с Украйна. По-рано руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия е изтеглила войските си от границата с Украйна. Пентагонът и ръководството на НАТО нееднократно заявиха, че не виждат признаци за изтегляне на руските войски от украинската граница.

Снимки от космоса бяха публикувани от НАТО през април, като стремежът беше да се докаже присъствие на руски войски до границата с Украйна. Тогава високопоставен представител на Генщаба на Русия заяви, че снимките не са от пролетта на 2014 г., а от август 2013 г., когато руската армия е провеждала учение в този район.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 9 години
Ясно е ,че американците искат война далеч от техните граници. Войните носят милиарди на оръжейната промишленост , от които фалира Америка има нужда.
142
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ракетата Протон-М, носеща най-мощния руски телекомуникационен спътник Експрес - АМ4Р, изстреляна от космодрума Байконур е паднала на територията на Казахстан.Путлеристите тая сутрин са като наакани по форумите!А нашенските медии МЪЛЧАТ,СТИСНАЛИ ЗЪБИ за тази новина, както ЕДНО ВРЕМЕ МЪЛЧАХА,КОГА ГРЪМНА АЕЦ В.И.ЛЕНИН (Чернобил).
141
2
 
19
 
! Отговори
Мечо Пуx преди 9 години
аз си мисля, че понеже руските войски няма къде да бъдат стационирани в русия, поради забрана от нато, то те трябва да бъдат настанени на територията на сащ. така сащ директно ще има възможността да следи движението им и да ни осведомява своевременно за дислокацията им.
140
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати смешните американци. Настроиха още повече света срешу себе си.Вече никой не им вярва за нищо.Даже и самите американци...
139
30
 
3
 
! Отговори
koko преди 9 години
Smart za rusia!
138
57
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Нямам никаква причина да вярвам на руснаците. Като се почне от информацията по време на аварията в Чернобил и се стигне до днешната й външна политика.
137
4
 
40
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
мноо ме кефят тия пуерпоинт презентациики от пентагона
136
1
 
67
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Ако наистина Русия премахна войските си от граница с Украйна, това е много лошо! Украйна в момента е в състояние на гражданска война, всичко може да се случи, така че Русия трябва да има защита на техните граници.
135
1
 
27
 
! Отговори
той преди 9 години
До Даааааааааада не решат в Куба само да я преместят
134
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия ненормалници от пентагона и НАТО стават смешни с искането си руските войски да се изтеглят от тяхната си територия.Да не би да искат да се настанят на американска територия.
133
6
 
52
 
! Отговори
Генерал Зверев преди 9 години
Това, което е струпано около Украйна, не са само хеликоптерите "Черна акула". Май западът го е страх от самолетите.
132
2
 
23
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
До 161 Анонимнийотносно :Хaйде придържaй се към фaктите и дaй дa видим " роднинството" ни с русия от кaкъв " хaрaктер" е?!? Ще млъкнеш кaто рибa, цъкaщa (-)"Кажи ми умнико как е "брат" на български , на руски и на ирански.Как е "Добър ден" на руски на български и на иранси. И млъкни като риба.
131
10
 
61
 
! Отговори
СОРОСОИД преди 9 години
Айде сега всичките еврогейове, евролесбоси, педофили и всякакви фили, барабар с брадатите женки на дружен напън срещу Путин!
130
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TO HUBAVO ISKATE DRUGARI KOMUNISTI4ESKI TAPA4ETA DA ZATRIETE AMERIKA I LO6IA ZAPAD NEMEDLENO . AMA PARVO VA6ITE SIN4ETA I VNU4ETA 6A DA IZGORQT TAM . POKRAI SUHOTO GORI I MOKROTO . A AZ NE POZNAVAM EDIN NOVOIZLUPEN KOMUNIST- KAPITALIST DA SI E IZPRATIL KOPELETATA V MOSKVA . VSI4KITE SA PO AMERIKA , ANGLIA , FRANCIA , GERMANIA . KO 6A PRAIM TOGAVA . A ONEZI VA6TE KOPELDACI ZNAQT LI KAKVO ISKATE VIE . DEMEK TQHNOTO ZATRIVANE
129
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
166 "А от русия каква ви е ползата?" ето каква1 АЕЦ без него ще плащаш левче докато пишеш тук2 ГАЗ без него - парно х3, такси х2, производства на пластмаси кът , замърсен въздух х33 Петрол там полза по-малка (но поне тези които работят там засега са доволни)4 Купувач на бг месо... ...
128
50
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стана ми ясно, че командването на руските войски е много развеселено вероятно поради неограничените количества водка.
127
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да свирят на дидук янките, Хахахо готин хумор
126
3
 
7
 
! Отговори
Знаяч преди 9 години
До Анонимен 167Откъде тази легенда за генетичните изследвания? Такива не са правени, ама се спекулира с какви ли не цифри! Знаете ли колко скъпи са тези изследвания? Natl.Geographic и Microsoft започнаха такава кампания, но всеки комплект прости съдинки и тампончета струваше $100. Не вярвайте на глупости!Че с тюркското ядро на Аспаруховия народ е имало и други (угрофински и сарматски племена) е почти сигурно - в онези времена това е било правило. Нещо като клуб по интереси!А траките и скитите
125
9
 
61
 
! Отговори
Даааааааааа преди 9 години
Руснаците да предислоцират войските си от границата с Украйна в най-далечния изток.....в Аляска !!!!!!!!!!!!!!!!! Чак тогава ще се кротнат американчетата!
124
0
 
3
 
! Отговори
асдасдасд преди 9 години
До алА дано.... но ....