В Москва забраниха гей парад в чест на Кончита Вурст

Властите се страхуват от сблъсъци между гейове и техни опоненти
Обновена: 16 май 2014 08:08 | 16 май 2014 08:00, Анисия Иванова
211
В Москва забраниха гей парад в чест на Кончита Вурст
Снимка: Reuters

Властите на Москва отхвърлиха молба на гей активисти да организират парад в чест на австрийския травестит Кончита Вурст, който спечели тазгодишното издание на Евровизия, предаде Асошиейтед прес.

Участието на Вурст в конкурса предизвика спорове в Русия, където някои хора призоваха държавната телевизия да не показва кадри с Вурст от финала на Евровизия, който се предаваше на живо.

Още по темата

Въпреки че хомосексуалността бе декриминализирана в Русия през 90-те години, враждебното отношение към гейовете в страната остава силно. Миналата година Русия прие закон, който забранява разпространяването пред малолетни т.нар. "гей пропаганда". Руските власти рутинно отхвърлят молби за демонстрации в защита
 на правата на гейовете, отбелязва АП.

Ръководителят на отдела по сигурността към Московска община Алексей Майоров заяви пред Интерфакс, че парадът в чест на Вурст е бил забранен поради безпокойства, че ще доведе до сблъсъци между гейове и техни опоненти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
1
 
! Отговори
Shapka78 преди 9 години
Каква беше ситуацията с гейовете преди двадесетина години и каква е сега. За по любопитни - проверете в нета за Прозорец на Овертон. Технологията явно се използва с пълна сила. Вчера гледах интервю с David Cronenberg, в което за последния си филм, той говореше че има сцени на открито кръвосмешение.."ама то било нормално, щото на времето инцеста било нещо сравнително често срещано. " е те така....
159
3
 
6
 
! Отговори
БЕСАРАБСКИ БЪЛГАРИН преди 9 години
Браво Москва!
158
2
 
9
 
! Отговори
VALIANT преди 9 години
До Анонимен 185Този брадат и *** травестит изпя нещо, което вече се забрави. Преди години една украинска група от *** също спечели Евровизия. Да си чул нещо за нея...???
157
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво московчани!Силен отпор на извратеняците!!!!Мъжете май сме на привършване затова трябва да ни пазите,жени,иначе виждате ли какво ви чака.***,които вместо да ви радват само ще ви плашат.
156
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА ХА ХАПсихично болен безделник с ниско самочусвие си хахахахахаха. Ястреб е много нива над теб, ясно?
155
2
 
12
 
! Отговори
Ros преди 9 години
Bravo na Moskva! Pravilno sa napravili! Zatova sega iskat da unijojat Putin i Rusiq! Za6toto Rusiq spq da bude poslu6na na evreit ot Zapada i stana silna! Da jiveee Rusiq! Dolu USA!
154
4
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
ястреб *** откак се появи таз кончита вече не ми обръщаш никакво внимание резак!
153
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болни хорa били гейовете.При тaкaвa нaпреднaлa медицинa и фaрмaцефтикa дa сте чули дa е нaпрaвено опит зa лечение нa гей ? НЕ. Просто товa се търби от зaпaдa и се нaлaгa кaто модa зa дa имa дегрaдaция нa личностa .Щом тaкa се лекувaт некa ги прaщaт в Aфрикa при *** нa лечение. МAМИЦAТA ИМ ПЕДЕРAСКA !!!!
152
4
 
14
 
! Отговори
. преди 9 години
i toq *** trqbva da go zabranqt navsqkade po sveta ...
151
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До *** 143,144Ще кажеш на детето си, че травеститът е батко/чичко, който се връща от карнавал? Та то да почне да му подражава?---------------------Само тъпо дете ще почне да подражава.
150
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BYDI MYJ OBRYSNI SE
149
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Песента е много хубава!Силна е, емоционална и завладяваща! Разбира се, аз на никого неналагам мнението си. Някой може и да не я харесва като песен и това е негово право.Става дума, че не е нужно човек да е хомосексуалист, за да хареса тази песен. Достатъчно е, обаче, да е *** задръстеняк, за да не я хареса.
148
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 184US и ЕС харчат пари за 'пушкала', защото са под постоянна заплаха. Вчера беше заплаха от някакви мюсюлмански побъркани фундаменталисти; днес е от някакъв православен побъркан диктатор.А между другото, въпреки това, страните от НАТО харчат за изследвания три пъти повече, отколкото целия останал свят.В този дух: Ако Русия отделяше 10% от парите от нефта и газа за научни изследвания, също щяха да бъдат решени, ако не всички, то поне някои проблеми на човечеството.
147
3
 
25
 
! Отговори
пишманеуропеец преди 9 години
в първия европарламент имаше католически свещеник от Италия ,който се изказваше против обратните . евродепутатите го върнаха и се наложи италианците да изпратят друг . това е показателно за същността на новопръкналата се империя : гейропа . а сега --айде на евроизборите
146
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MOJE DA NQMASH RABOTA.MOJE DA NQMASH KAKVO DA QDESH TI I DECATA TI.MOJE DA NQMASH PARI ZA LEKARSTVA I DA SI PLATISH TOKA, NO NE GEI PARAD OTIDI ZADYLJITELNO TAKA SHTE DOKAJESH CHE SI DEMOKRAT I FEN NA USA. MMM.....VI GOVEJDA TRETOPLOLOVA.
145
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако US и ЕС бяха дали само 10% от парите за пушкала и за разпалване на местни конфликти отдавна щяха да бъдат решени всички генетични проблеми на човечеството.А такива определено има по разбираеми причини (радиация, замърсавани, емиграция и ред други фактори).Само че я кажете на натовец - ракети или изследвания ше ви отсвири на секундата.
144
3
 
8
 
! Отговори
турчин преди 9 години
бетер наша работа дано само да не роди преди някой от нас
143
5
 
53
 
! Отговори
жена без брада преди 9 години
Гнусно! Жена с брада и ***! Мъж с грим и маникюр!Нито мъж, нито жена!Да ти се приповръща! Следва Содом и Гомор!
142
4
 
16
 
! Отговори
.. преди 9 години
Кончита пее за птицата Феникс-окултиски символ.Любопитен факт.В зала на ООН се помещава огромна картина с птицата Феникс.А що е то?Фениксът се издига от пепелищата,като в...order out of chaos.
141
7
 
32
 
! Отговори
Продължение на 176 преди 9 години
Пак посред бял ден, край паметника на цар Освободител видях преди няколко години група от 7-8 млади мъже.Помислих ги за скандинавски туристи,нямаше да им обърна внимание,ако единият от тях не беше с коси,които отзад покриваха даже късите му панталони.Тогава загледах и другите и видях,че са изрусени.То не бе фръцкане, плавни жестове с меките китки,преправяне на гласчетата,за да звучат "нежно"!Говореха на български.През подлеза излязоха към градината срещу университетаДа му се доповръща на човек!